reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Kicrym, siostra pisze, że na razie nie, bo muszą listę zrobić i finanse policzyć...wiec jak znajdziesz chętnego, to sprzedawaj, a jeśli nie to może jeszcze będziesz miała tego Xlandera, jak ona się zdecyduje;-)

Madzia nie kuś, ja Magica bardzo chętnie, tylko komu opchnę swojego grzmota?:-D

reklama
Ja sobie przeglądam wózki, muszę już kupić jakiś lekki ogólnie to w ogóle jakoś te lekkie spacerówki nie podobają mi się. Mam nadzieję , że się szybko przyzwyczaję bo jednak te duż pompowane koła to jest super wygoda a w lekkich tego nie ma.
Zastanawiam się nad tymi i któryś muszę wybrać
topazioy.jpg

CHICCO 2010 MULTIWAY +Folia+Pokrowiec+Barierka !!! (930888029) - Aukcje internetowe Allegro
Wózek PARASOLKA BABY DESIGN TRIP +OKRYCIE Wys=0 ! (939296629) - Aukcje internetowe Allegro z tego modelu kolor niebieski
i jeszcze ten turkus z brązem http://www.allegro.pl/item939896245_wozek_spacerowy_viva_bebe_confort_spacerowka_wwa.html

Ostatnia edycja:
Kamu ten chicco miała Kicrym i chyba nie przypadł jej do gustu przez te przednie kółeczka. Na Baby design dziewczyny też narzekały. Ten bebe confort chyba najlepszy.
Najlepiej by Ci było przymierzyć Maksia do wózka. Wiele tych spacerówek ma wąskie siedzisko albo niskie oparcie. Ten mi się baaardzo spodobał (tylko w różu) i już byłam bliska zakupu kiedy skusiło mnie Peg Perego:)
http://www.allegro.pl/item909312209_wozek_parasolka_hauck_candy_esprit_light_flying_e.html
Naprawdę leciusieńki, rozkłada się do spania i bardzo fajny design :)
Ten też jest niezły http://www.allegro.pl/item939431098_wozek_parasolka_hauck_disney_rio_plus_kubus.html

Będziesz się musiała przyzwyczaić do prowadzenia takiego wózia bo faktycznie różnica jest ogromna. Ale komfort posiadania takiego lekkiego pojazdu też jest duży. Łatwo się z nim przemieszczać tym bardziej jak maluch sam chodzi i trzeba za nim gonić czasami. Ja bardzo lubię swoją parasolkę, chociaż X landerem jeździło się super. Z mały wózkiem przynajmniej szybciutko zapakowuję się do auta i nawet do ojej spotrówki wchodzi bez problemu :)

Ostatnia edycja:
Surv no jak to co zrobisz ze starym, sprzedajesz na allegro i tyle :) magic u mnie jeszcze stoi także zapraszam:tak::-)
Kamu ja miałam liteway i nie polecam, amortyzacji nie ma zadnej, to już bym magica kupiła, widzę że ty 4 kołowe wolisz to magica 4 kołowego:-pjak masz problem z wyborem to wejdź na forum wózkowe na gazetę.pl tam ci dziewczyny doradzą:happy:

ten magic może i mi się podoba ale denerwują mnie te kółka takie blisko złączone , jakoś większe przekonanie mam do wózków tego typu co zamieściłam na zdjęciach, no jeszcze nie wiem co wybiorę. Jednak nie muszę się chyba wczuwać w kupno wózka bo Maks już bardzo nie chętnie wózkiem jeździ od niedawna

Kamu Może mu już nie wygodnie w tak dużym wózku (wy chyba macie toledo o ile dobrze pamiętam) pewnie że nie trzeba się przejmować wyborem spacerówki to tylko niektórzy są tak zakręceni (czyt. ja) ale jak już kupic to raczej taką na którą nie będziesz klnęła pod nosem przez całą drogę:-p
może zooper twist, albo jakis maclaren Ci wpadnie w oko :happy:

ja cie sune pisałam posta 1,5 godziny i mi go wcięło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a juz pochwaliłam nowy look naszego forum:crazy:
No to jeszcze raz.
Ja sie jednak na tego magica nie zdecydowałam:zawstydzona/y::sorry2:Kicrym mam nadzieję,ze sie nie gniewasz:sorry2:Faktycznie sie napaliłam i nawet K przekonałam,ale jednak on realniej mysląc wytłumaczył mi co nieco.Przymierzyłam Maćka bez kombinezonu do Buzza i sie okazało,że całkiem spoko sie jeszcze mieści i tak naprawdę nowego wózka nie potrzebujemy,zwłaszcza,ze mieszaknie nasze już niedługo będzie i trzeba kase na urządzenie,więc nieprzymusowe wydaki musimy sobie podarowac.A szkoda:sorry2:No ale wizja szybszej wybrowadzki od teściów mobilizuje mnie jednak do oszczędzania:-D

Także Survivor warto się nad tym magicem zastanowić! :tak:

Kamu ja tez myślę,że będziemy już więcej chodzic niż sie wozić ,a wrazie czego wytoczymy się tymwózkiem co mamy,co nie zmienia faktu,ze jakbym miała więcej kasy to bym sobie nowy fundnęła,ale to bardziej w celu zaspokojenia swoich zachcianek:sorry2:

a teraz mój wywód na temat Buzza dla Kicrym
Na początku powiem ,że plusów jest znacznie mniej niż minusów:sorry2:
Najwieksza zaletą,moim zdaniem,jest wygląd,co nie ukrywam dla mnie duzo znaczy:sorry2:
Kolejna to to,że przy spacerówce możesz mieć dziecko przodem,ale tu już sie wkrada jedna wada,bo przy pozycji przodem do ciebie nie można ustawić siedziska na całkiem siedząca-są tylko dwie pozycje: na półleżąco i na leżaco,przy czym siedzisko jest kubełkowe,więc nie ma opcji rozłożenia oparcia na płasko,pozycja oparcia wzgledem siedzenia sie nie zmienia,poruszasz całym siedziskiem chcąc zmienić pozycje na leżącą.Przodem do jazdy można siedzicko ustawić na siedząco,półleżąco i leżąco.
Budka jest regulowana, w sensie można dac niżej lub wyżej,poruszając po stelażu,tak,że większe dziecko nie dotyka ci czubkiem głowy o budkę. Budka jest mała:-(,mozna dokupic ochraniacze na wiatr ,które sie dopina,wyglądaja tak: QUINNY BUZZ 3 & 4 WIND BREAKER / STORM BREAKER on eBay (end time 15-Mar-10 12:33:25 GMT) , nie wiem czy w Pl juz są dostepne:sorry2:,ale pewnie niedługo będą:tak:,chociaż i one nie są nie wiadomo jak rewelacyjne,szczerze mówiąc pod tym względem lepsza była budka w starszym modelu Buzza.
Siedzisko (sama wyściółka) ma dwie opcje: jedna dla małych dzieci jest grubsza,piankowa przystosowuje sie do ciała dziecka ,że ci maluch po spacerówce nie lata,a druga (rzekomo od 18 m-ca:szok: ,my ja mamy od 8 ,bo i tak mała) jest juz ze zwykłego materiału jaki się stosuje w wózkach,bez pianki to i więcej miejsca. Szału nie robi,aczkolwiek jestem mile zaskoczona,że Maciek się jeszcze fajnie mieści jak siedzi ,co nie zmienia faktu,ze jak lezy to jak sledź:sorry2:- do spania chyba juz niezbyt wygodnie:no: W starszym modelu Buzza to siedzisko wydaje się być wieksze.On generalnie przez to ,że się to oparcie nie rozkłada to chyba nie jest zbyt wygodny dla dziecka:sorry2:
Dla mnie fajnie ,ze jest mniejszy i zgrabniejszy niz nasz poprzedni Speedi,ale to tez ma przełożenie w wleikości spacerówki.Mi sie lepiej prowadzi niz tamtą kobyłę;-)
Rączka jest regulowana-nas to tez sie przydaje,bo K z tych wyższych ludzi;-)
Podnózek regulowany,ale podobno awaryjny.Nam się ,odpukac,nie psuje,ale jak mielismy wcześniej Buzza to właśnie był zepsuty - nie było opcji podniesienia go do góry i dla tego żesmy oddali,bo jednak przy małym dziecku sie przydaje:tak:Także jak byś kupowała używany to koniecznie to sprawdź.
Najgorszy feler tego wózka to przednie koło:crazy: Nie dość,że jak sie jedzie to klekocze,to w sklepach(na śliskich powierzchniach) się zacina,trzeba ustawic blokade,żeby się nie skręcało,bo inaczej nie da rady jechać.Troche pomogło nasmarowanie tego koła,ale nie na długo:no: Zero amortycacji na tym kole.wyjściem z sytuacji jest dokupienie koła terenowego Koła terenowe do Quinny Buzz od G-7 (940673922) - Aukcje internetowe Allegro , jest pompowane to sie pewnie lepiej prowadzi,nie blokuje się i ma napewno lepsza amortyzację:tak: Cene tez ma "niezłą":szok: ,ale myslę,że jak zostawię sobie tego Buzza na nastepne dziecko to w nie zainwestuje,bo przy obecnym kole juz nie raz kur..ami rzucałam:angry:
Cały stelarz tez się wyrabia i zaczyna się "bujać" i trzeszcy-tu wystarczy co jakis czas nasmarować tu i ówdzie WD-40.
Gondolka porównywalna z X landerem.Zarówno ona jak i fotelik sie łatwo montują na stelazu.
Koszyk mały,a i tak trzeba sobie go dokupić chyba-ja przynajmniej dokupowałam,bo zawsze to lepsze niz nic.
Jest w miare lekki,ale teraz słyszałam ,ze są i lżejsze:tak:
Hmmm... to chyba tyle.
Moim zdaniem wózek nie warty swojej ceny:sorry2:Oprócz tego,że fajnie wygląda to szału nie robi i w tej cenie mozna już naleźć fajne wózki z lepszymi możliwościami.Jesli jesteś wybredna ,co do wózków to wątpię,żebyś była zadowolona.Mnie najbardziej denerwuje to przednie koło:crazy:
Buzz 4 różni sie tylko tym,że ma dwa koła z przodu.Nie wiem jakie ma to przełożenie w prowadzeniu tego wózka.Chyba bym jednak wolała to jedno koło terenowe z przodu niż dwa badziewne.
Najlepiej weż Kubusia i go przymierz.Sprwadż czy ci odpowiada opcja rozkładnia i przekładania ,ilość miejsca dla dziecka oraz jak ci się prowadzi.Pamietaj,ze wózek sie jeszcze wyrabia więc nie jest juz taki sztywny,no i im dziecko cięższe tym ciężej sie jedzie.
Zastanowiła bym się jeszcze nad używanym,ale za nowego tyle kasy bym nie dała:no:

Ostatnia edycja:
reklama
Madzia dzięki za posta:tak:czyli znowu się potwierdza to co czytała nt Buzza:dry:ja się napaliłam na niego własnie ze względu na wygląd:tak:jest taki inny:-)czytałam o Buzzie 4 i podobno o niebo lepszy od 3 ale ze względu na prowadzenie,a mankamenty siedziskowe pewnie te same:dry:znając mnie to i tak go kupię:-pa potem będę wymieniać:-p:-p:-p
Dla Kubcia to na bank już buzz sie nie nadaje, jest za wysoki, a mały lubi sam wchodzić i schodzić z wózka:happy:
A propo wózków to moja koleżanka która gustuje w TAKO:baffled:dziś kupiła używanego Walkera za 200zł:baffled:no cóż jak ma kasę znowu na inny to niech bierze:-p

Do góry