reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ja daje max 100 ale jak chce więcej pić to lekarka kazała mi dawać glukoze rozpuszczoną w wodzie-takie proporcje jak przy herbatce

Co lekarz, to zasady. Moja wręcz zakazała herbatek, bo właśnie na glukozie, a po co dawać dodatkowy cukier. Więc glukozy chyba też by nie poleciła...

reklama
ja już mam szczerze dość diety indykowo - ryżowo - marchewkowej z dodatkiem jabłka gotowanego. Efekt taki, że eksperymentuję z nowymi składnikami, a cierpi malutka, bo jak coś nie tak, to zaraz ze skórą gorzej. dobrze, ze chociaż jelita sie ustatkowały. Choć marne to pocieszenie - ostatnio, jak byłam u pediatry to usłyszałam: "najpierw jelita, potem skóra, a od mniej 8 miesiąca zaczynają się zapalenia krtani z dusznościami". Taka jest droga alergika. Bardzo pocieszające :-(

Wracając do karmienia, coraz częściej się zastanawiam, czy nie przejść całkiem na Pepti (skoro mała cały czas jest wysypana), ale pediatra twardo mówi: nie. Najważniejsze żeby alergika karmić piersią przynajmniej ół roku.
Zobaczymy co powie alergolog, ale to dopiero za 1,5 miesiąca.

A odnośnie przekarmienia - moja mama opowiadała mi kiedyś, że mój brat był straszny głodomor. Był na zastępczym mleku i cały czas był głodny. Mama nie wiedziała co robić, żeby nie przekarmić. Przyszła babcia i zagęściła mleko jakąś mąką (nie wiem jaką, mama nie pamięta). Młody sie nażarł raz a porzadnie i spał kilka dobrych godzin :-D Nie jest to moze wzór do naśladowania, ale mnie rozbawiło :-) Zwłaszcza, ze mój brat obecnie to je naprawdę bardzo mało, więc teraz się śmiejemy, ze norme wyrobił za niemowlęcia, jak go babcia dokarmiała :-)
Zapewne mączka ziemniaczana-skrobia. Mój dostaje w nocy z nutritonem mleko i bardziej się najada:) no i po tym mi nie ulewa więc nie boję sie zasnąć po karmieniu i odbiciu. Używa któraś z was?

Tak malutko??? Mój by miał krzyk tylko po takiej dawce ale może na twojego inaczej działa nutramigen

Na mojego na pewno działa 'głodząco' :-D

ja już mam szczerze dość diety indykowo - ryżowo - marchewkowej z dodatkiem jabłka gotowanego. Efekt taki, że eksperymentuję z nowymi składnikami, a cierpi malutka, bo jak coś nie tak, to zaraz ze skórą gorzej. dobrze, ze chociaż jelita sie ustatkowały. Choć marne to pocieszenie - ostatnio, jak byłam u pediatry to usłyszałam: "najpierw jelita, potem skóra, a od mniej 8 miesiąca zaczynają się zapalenia krtani z dusznościami". Taka jest droga alergika. Bardzo pocieszające :-(

Wracając do karmienia, coraz częściej się zastanawiam, czy nie przejść całkiem na Pepti (skoro mała cały czas jest wysypana), ale pediatra twardo mówi: nie. Najważniejsze żeby alergika karmić piersią przynajmniej ół roku.
Zobaczymy co powie alergolog, ale to dopiero za 1,5 miesiąca.

A odnośnie przekarmienia - moja mama opowiadała mi kiedyś, że mój brat był straszny głodomor. Był na zastępczym mleku i cały czas był głodny. Mama nie wiedziała co robić, żeby nie przekarmić. Przyszła babcia i zagęściła mleko jakąś mąką (nie wiem jaką, mama nie pamięta). Młody sie nażarł raz a porzadnie i spał kilka dobrych godzin :-D Nie jest to moze wzór do naśladowania, ale mnie rozbawiło :-) Zwłaszcza, ze mój brat obecnie to je naprawdę bardzo mało, więc teraz się śmiejemy, ze norme wyrobił za niemowlęcia, jak go babcia dokarmiała :-)

Niech się wypcha cyckami! :-D
Nie no w PL jest taka moda teraz na piersi - bo zdrowo, bo blisko mamy, bo ble ble ble....a każda może mieć własne zdanie ! Jakoś w innych krajach butla jest normą! Nasze realia sa przykre - żeby mieć wyrzuty sumienia z powodu karmienia butlą?? Bezsens...

Mój ma tatę alergika np i dostaje...a nic innego nie miał stwierdzone...no ale jakis plus tego smierdziectwa - nia ma kolki mały!
moj tez ma tate alergika ale nic takiego nie pije yyy nie mial stwierdzone nic a takie mleko pije no slyszalam ze kolki po nim odchodza

n tak, bo to tez mleczko antykolkowe :) my z mężem oboje jestesmy alergikami, ale na pyłki, a maly ma podejżenie skazy dlatego dostał to mleko .
a po czym to podejrzenie?????????????????????

Co lekarz, to zasady. Moja wręcz zakazała herbatek, bo właśnie na glukozie, a po co dawać dodatkowy cukier. Więc glukozy chyba też by nie poleciła...

To masz zasadniczą panią doktor:) jak mojej powiedziałam jak to było z karmieniem piersią i dokarmainiem w szpitalu to mi powiedziała, że taki mały głodomorek jest i pierś mu by nie wystarczyła tylko szkoda, ze wogóle już piersi nie dostaje

Zapewne mączka ziemniaczana-skrobia. Mój dostaje w nocy z nutritonem mleko i bardziej się najada:) no i po tym mi nie ulewa więc nie boję sie zasnąć po karmieniu i odbiciu. Używa któraś z was?

JA chcę poprosić pediatrę, bo mój wymiotuje i ulewa często! No i teraz ma problemy z przespaniem nocy ;/ Jutro idę to zapytam o wszystko ;)

Niech się wypcha cyckami! :-D
Nie no w PL jest taka moda teraz na piersi - bo zdrowo, bo blisko mamy, bo ble ble ble....a każda może mieć własne zdanie ! Jakoś w innych krajach butla jest normą! Nasze realia sa przykre - żeby mieć wyrzuty sumienia z powodu karmienia butlą?? Bezsens...
Tak jest taka moda a jak byłam mała to podobno na butle była. Więc po prostu nasz kraj taki chory i ciągle się coś zmienia diametralnie

reklama
Purchawko cale szczescie ze ja ten okres dostalam....
dla nie wtajemniczonych staralismy sie o synka ( braciszka dla julci) ale w takiej sytuacji dobrze ze stalo sie jak sie stalo... z synkiem poczekkamy az nadejda lepsze czasy.. moze poszczesci mi sie jak Emwu:-)

Do góry