reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Mój też tyle pił! A teraz oszalał! Rosnie jak nakręcony! Wczoraj go mierzyłam - 68 cm ze zgiętymi kolankami (czyli ponad 70 już :szok:) waga 6200...no ręce odpadają :-D

heheheh witam w klubie,,,, moja ma 71 cm!!!!!!!!!!!!!1 tak ja pielegniarka zmierzyla i wazy 5220............ modelka bedzie czy co???:)

reklama
k

co do wprowadzania nowych pokarmów a tu moje zdanie :-p
nie ma co sie spieszyc ;-)
niech ten układ pokarmowy naszych babelków sobie dojrzeje w spokoju na mleczku
jeszcze najedza sie marchewki , jabluszka i innych smakołyków

ja napewno przed piatym miesiacem nic nowego nie wprowadze jak nie pozniej
tymbardziej ze młoda miał problemy z tolerancja samego mleczka
u nas pediatrzy dziecia ze skaza wprowadzaja nowosci dopiero po 5 miesiacu
dokładnie jestem tego samego zdania...wiele dzieciaczków dopiero co zaczelo ladnie tolarowac mleko a gdzie tu jeszcze pokarmy stale..ale tak jak we wszystkim jest to sprawa indywidualna...Ja jesli bede miala pokarm i wsyztsko bedzie jak do tej pory to zamierzam jechac na samym cycu zgodnie z zaleceniami do 6mc...

a moja mała dziewczynka
od 2 tygodni rwie sie do siadania:dry:
jak tylko ja wezme na siebie
to ta steka puszcza baczki przy tym
i juz siedzi:szok::angry:
w srode bede na szzcepeniu to powiem
o tym pediatrze
co by sobie krzywdy nie zrobiła

aaa jak jest na brzuszku to głowe trzyma mocno i wysok nawet przez 15 minut
oczywiscie jak ma ciekawe zajecie w postaci mamy lub ulubionej maskotki:-D
to nasze małe sukcesy

Z tego co mi mówiły położne i lekarz to dziecka na piersi nie należy dopajać...nawet latem zalecają żeby po prostu częściej przystawiać...ale przecież od herbatki nic się nie stanie! Ja też próbowałam Tomkowi dawać...ale nie chce ...i nie idzie go zmusić..no ale nie wisi non stop na cycu więc trudno
masz racje -cycowych dzieciaczkow sie nie dopaja...sa wyjatkowe sytuacje ...np choroba/silna goraczka zeby sie dziecko nie odwodnilo, przy kolkach mozna podac hebatke ...ja nie dawalam ani raz nic innego jak cyca...

Ja tez nie dopajam.Maly caly czas na cycu.
CHARIE moj may dzisiaj tez wogole nie spal,no moze mial kilka takich 5 minutowek.Wieczorem,przed kapiela byl nie do zniesiania,potem tez ciezko bylo mu zasnac.

Co do spania to Patryk tez spi w spiworku,ma kolderke ale wole jednak spiworek bo jak wyciagam go do karmienia to nie jest mu zimno.

a ja dajwe mojej malej herbatke... oczywiscie nie jakies wielkie ilosci,,,, jesli chce jej sie tylko pic to nie mam mowy o cycu,.,,, cyc wg niej jest do jedzenia a nie do popijania:),, w szpitalu polozna przepajala ja glukoza i chyba od tamtej pory jej tak zostalo.... ale nic sie jej nie dzieje wiec czemu mamm jej nie przepajac...........jabluszko tez probujemy tym bardziej ze moje dziecie nie ma zadnych problemow i toleryuje wszystko- nawet ja nie musze uwazac na to co zajadam...........

NO myśmy też w szpitalu mieli taką scene, że Lolek płakał i płakał, najadł się i płakał dalej. W końcu dostał glukozę i przestał płakać 0_o Teraz też tak ma czasem, że chce mu sie zwyczajnie pić, i cyca za chiny nie chce. Wiec kazde dziecko jest inne, nie ma złotych reguł :)

NO myśmy też w szpitalu mieli taką scene, że Lolek płakał i płakał, najadł się i płakał dalej. W końcu dostał glukozę i przestał płakać 0_o Teraz też tak ma czasem, że chce mu sie zwyczajnie pić, i cyca za chiny nie chce. Wiec kazde dziecko jest inne, nie ma złotych reguł :)

toz to sama prawda :-)
kazde jest inne

ja mimo przeczytania tych wszystkich madrych ksiazek:ninja2::-D
nadal momentami jestem głupia:evil:
bo zadne dziecko idealnie nie da sie podpiac
w te madrosci zawarte w literaturze:sorry2:

reklama
Kurde a po dzisiejszym ważeniu Lolek znów schudł, kolejne 30 gram w dół :( Nie wiem już co mam robić, czy zasuwać do lekarza czy jeszcze poczekac pare dni ? kurde :((( On serio nie wygląda na głodne dziecko :( Ale waga nie kłamie ;/

Do góry