reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dronka dobrze że nic Ci się nie stało :szok: ....ja jak lekko się pośliznę to mnie biała gorączka dopada a co dopiero jakbym na tyłek upadła:szok::szok::szok:

reklama
Hello :-)

U mnie szyjka lekko skrócona i rozwarcie na opuszek. Cos się zaczyna dziać wreszcie :-D

Iza, gorzej by było jakby mama wcale nie pytała. Fajnie że się troszczy :tak:

Dronka, uważaj kobieto :szok:. Dobrze że tylko kolana ucierpiały.

a co do tego becikowego to prawda że z nfzu dostaje się taki druk i gin tam zaświadcza że byłam pod opieką lekarską i wypełnia ??
bo myślałam że wystarczy zwykłe zaświadczenie od gin wypisane :( a moja że jakiś druk://
Druki powinien mieć lekarz, to jego obowiązek. Mój miał i mi wystawił już zaświadczenie :-)

Wiecie jak mnie denerwuje takie powstrzymywanie skurczy przez lekarzy brrr
ja bylam w szpitalu ostatnio (mialam skonczony 35 tc) i tez mi dali cos na powstrzymanie bo na ktg wyszly jakies minimalne skurcze. Jak poszlam do pielegniarki po wenflon (nie wiem jak to sie pisze:p) to sie wsciekla i mowi ze ci lekarze to tak wymyslaja, ze juz na tym etapie to nic wielkiego by sie nie stalo jak bysmy urodzily.
Miałam odpisać dokładnie to co Fiołkowa:)
Dziewczyny, spokojnie:tak: Ciąża nie od parady trwa 40 tygodni. Nie narzekajcie, że lekarze powstrzymują skurcze. Gdyby pozwolili na poród w np 36 tc, a okazałoby się, że potem będzie coś z dzieckiem nie tak, to kogo byście winiły? Jak babka jest przed terminem, a z dzieckiem nie dzieje się nic złego, to po co je wyciągać? Przecież wiadomo, że im dłużej jest w macicy, tym lepiej:tak:
:

Bardzo dziękuję:zawstydzona/y:
To zdjęcie sprzed ciąży, jak nie miałam takich pucków na twarzy:-D
Tak się zastanawiałam czy to w ciąży tak ładnie wyglądasz?:)
No to jak Kamikaa odzywa się tylko na zamkniętym to kilka z nas nie dowie się co u niej.
Ja dopiero spać znikam,Mała dzisiaj szalała jak byliśmy u kumpli,rośnie towarzyskie dziecko...
Dobrej nocki.

Siema :-D

ja nie mogłam długo w nocy zasnąć...tak mi niedobrze było...młody kopał i się wiercił....
do tego wiadomość od AniSkrzat ---rewelacja :-D tak się ucieszyłam...Ania w sumie nie miała żadnych objawów, nagle ją wzięło....i jak szybko się uwinęła :szok::szok::szok::szok: jakoś przed 19stą dała znać że jadą do szpitala a o 20.50 już miała synka w rękach :-D:-D:-D - też tak chce :sorry2:

Dziendobry !

Jeeejciu jak ja zazdroszcze naszej Ani takiego ekspresowego porodu !!! :))) fajna niespodzianke nam dziewczyna zrobila hihi :)))

Ja dzis w nocy pobilam rekord w siusianiu...cghyba z 10 razy kursowalam!!! wogole wczoraj od rana tak latałam do ubikacji, na przemian jedyneczka i dwójeczka ;)
Ja wczortaj zrobilam ostatnie pranko natalkowe, dzis prasowanko, i moge sie powoli pakowac.

Dziewczyny powiedzcie mi czy jest sens w 36 tyg ciazy robic tą wstretna glukoze ..?? moj gin stiwerdzil ze nie widzi potrzeby zeby robic, ale moja polozna ostatnio dala mi skierowanie bo mowi ze powinnam miec to badanie, i nie wiem czy mam zrobic czy nie ..poradzcie kochane:)

Dzisiaj sie chyba wezme za przedswiarteczne i przedporodowe porzadki, bo nie znam dnia i godzainy kiedy mnie wezmie, i nie zdaze wypucować domku:)

Witam, ja dzis od rana jakos spac nie moge. wlasnie sie wzielam za obiadek a pozniej tylko odgrzeje i caly dzies spokoj:) Musze jeszcze dzis na badania jechac ale to za jakies pol godz moze sie zbiore jak mi sie obiad podgotuje. Milego dnia wam zycze:)

Nie wiem czy jest sens robienia tej glukozy bo z tego co mi sie wydaje to trzeba to zrobic wczesniej. Ja nie pamietam dokladnie w ktorym tc robilam ale wiem ze gin mi powiedzial ze mam isc zaraz po nowym roku.

reklama
Zrób glukozę,co Ci szkodzi dla świętego spokoju:sorry2:
Jestem w szoku,całkiem dobrze przespałam nockę i wcale nie wstawałam:)
Wczoraj też poprałam pozostałe ubranka,niespodziewanie dostałam reklamówkę śpioszków i trzeba było się zabrać.Jedno co mi się podoba to to,że wszystkie kolory mogłam prać razem bo z reguły ubranka dziecięce nie farbują.Dzisiaj mam w planach dużo odpoczywać.Nigdzie nie wyjdę,bo mam mokre buty od wczoraj:dry:

Do góry