reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam i ja zaraz zabieram sie za sprzątanko i prasowanko wczoraj nie było mnie bo cały dzien malowalismy pokój dziecięcy ale za to efekt super. :-)
wstawie fotki jak zrobie no i jeszcze firanke musze wyprasowac pogoda super tak wiosennie.
Kamil mi kawe dopił ech

a korzystasz juz ze swojej kuchni?

Dziewczyny ja sie obracam w tym kregu ludzi uzalezninych i wspoluzaleznionych i wim na co moge sobie pozwolic a na co nie.Rozmawialam o tym z psycholoiem i kazy uwaza ze jak wypije raz na czas a ja pije jeszcze zadziej to nic sie nie stanie.Np ostatnio jak bylismy na imprezie do G juz nie pil ja tez nie pilam.Wczoraj wypilam Kilka lykow likieru i oboje z G uwazammy ze nic takiego si nie stalo.G wcale nie jest na mnie zly .Jest dobrze i nie co tego rozczasac bo on w moich ustach bardzo zadko widzi alkohol

skoro wiesz co moesz...
tzn ja myslalm o tym ze on jest jeszcze w trakcie leczenia i dlatego

Hej.
Porządki zakończone.:-)
Zauważyłam, że mało cytujecie.:-p:-p:-p

Co wy macie z tymi cytatami nie tak? :confused:
Gdy zaznaczam cytuj ( ten maly kwadracik) to zawsze na końcu , gdy chcę już odpowiedzieć klikam na ,, cytuj i wszystko jest OK.:dry:

to powiedzenie rozwala mnie na łopatki.:-D:-D:-D Radom niedaleko Kielc, ale żeby aż tak pi* wiało?:-p:-D:-D:-D
Taaa... znowu straszą zimą.:dry:

a co starsza za zbamowaie cytatmi?;)
ja juz sie nauczylam,klikam na kncu wypowidzi w to smieszne cos z minusem malym jak igla,i potem na dole w odpowiedz 2 razy i jest git

Radom kolo Kielc :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Dlatego mu się dziwię, on nie robi afery tylko nie wierzy w skuteczność tabletek, na szczęście jest tak że ja dochodzę ok dwóch razy zanim on skończy i mi by to nie przeszkadzało tylko nie chcę 3 dziecka i z tego co wiem to on też nie, a na 100% jest przyjemniej jak sie stosunku nie przerywa.
Też się boję właśnie tych skutków ubocznych

hmmmmm....powiedz mu ze albo gunki albo tabletki!
ja by takie ultimatum postawila
sorki,ale mam wrazenie ze w tej kwestii on jest panem i wladca.
facetowi rybka co z jego towrem stanie,ale jezeli nie planujecie 3dziecka,to lepiej sie zabezpieczyc.nie jestescie nastolatkami,tylko dodroslymi ktorzy powinni juz wiedziec jakie sa zabezpieczniea
bez urazy

u mnie ja podejmuje taka decyzje czy tabletki,czy gumki itd.bo to ja moge zajsc w ciaze i to na mnie ptem wszytsko spada.

ja bym na Twoim miejscu postawial ultimatum-gumki,tabletki albo brak sexu:rofl2:
Anabuba, po wczorajszym wypadku z nosem zadzwoniłam na pogotowie zapytać ię co robić, bo wyglądało to nieciekawie. Akurat na dyrzuże był laryngolog dzieciecy i powiedział,że mam iść do pediatry po skierowanie i prześwietlić na wszelki.

widac wczora bylam zbyt zmeczona i nie doczytalam
a co sie stalo?

Ostatnia edycja:
reklama
MH i co teraz?kiedy pojdziecie przswietlic ten nosek?
ORIFALME pwnie ze tabletki sa pewniejsze.Skoro M nie che 3 dziecka to mu to wytlumacz.Ja uwazam ze wlasnie to najgorszy przerywany ale to tylko moje zdanie.
JUSTA u nas nie ma alkoholu w domu.No teraz jak jest brat to trzeba to przetrzymac.Ja juz pic nie bede bo mnie te kilka lykow to na pol roku starczy jak ne dluzej :-).Teraz juz mysle ze bedzie lepiej.Bo G idzie dzis na rozmowe ze swoja psychoterapeutka .Ja moze tez sie do klubu z Oliwka i G przejde .
Jutro mam swoje spotkanie kobiet ale ze idziemy do kina to mysle aby dzis sie w klubie pokazac :-).
Wiec dzis G bedzie zajety :-).Jutro idziemy do kina.A w czwartek na 17 idziemy zas wszyscy do klubu bo jest Grupa wsparcia.Na piatek tez sie moze cos wymysli.Wiec mysle ze juz bedzie tylko lepiej :-).

Oliwka zjadla paroweczke.Oni jeszcze spia A mogliby wstac bo chce zaniedlugo odkyrzac :-).

ANABUBKA temu pracodawcy mam powiedziec ze czekam na orzeczenie o niepelnosprawnosci Oliwki itp???????Bo chyba w urzedzie nie bede o tym mowic ?
G sie bedzie leczyl do knca zycia bo to niestety taka choroba ze nawet jakby kiedys zapil to zas zacznie sie od nowa aby nie pil.I alkoholikeim jest sie juz do konca zycia.Wiec ja bym musiala si wogole nie napic.No ale oboje przygotowalismy sie do tego tygodnia jak jest moj brat i sobie pogadalam z moja psycholog o tym :-).
Nie ma co mysle ze bedzie ok :-)

Ostatnia edycja:
Co z tym lekarzem ??

Witam,

Czarno widzę swój dzień dzisaj, nie dostałam się z dziewczynami do lekarza, a Helnka ma dostać skierowanie na RTG nosa :/
Aj kurcze, no z tą nadrzerką byłam,tzn na kontrol, czy się zaleczyła i dupa, poprawa minimalna i tzeba kurację jeszcze 2x powtórzyć.
Fatalnie, to wypadek, wiec powinni dziecko przyjąc bez zająknięcia. Iż z mał do szpitala i już.

ide sprobowac przyssawke polozyc znów:sorry2: zrobił mi malinke na rece tak sie przyssał :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Współczuję, ale może zostaw go w tym bujadełku, niech się wyciszy i pośpi, będzie słodszy, hehe.
No i żeby później nie było, że to nie Maksiu, hihi Ci tą malinke stzrelił

nocka jakas taka.mla asie obudzila kolo 5 i marudzila.dostalaa ceinkie mleko,ale chyba ja przewialo wczoraj,czy przedwczoraj bo cos jakby kataru dosala.i pewnie datego taka marudna.chyba miala w nocy stan podgorczkoy bo jakas ciepla byla.
dobrze ze dzis z nia nie musze isc bo wieje jeszcze bardziej niz wczoraj w dzien.ale za to wszytsko sie ladnie ouszylo:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

nasza melioracja zadziala i duuuuuuuuuzo wody odplynelo na lake naprzeciw mojego domu.a laka jest ze spadekim i w dole rzeczka:tak::tak::tak:

bylas u neurologa czy gdzie?
nic nie mwilas ze dziesz bysmy kciuki trzymaly.
No to chociaz robota na marne nie poszła, teraz jeszcze pdwórko niech się zlituje, ale skoro tak wieje, to może pomoże.
A no nie mówiłam o kciukach, bo z tego stresu zapomniałąm. U ginia byłam. Kiepsko-globulki młao co pomogły.

U nas przerywany sprawdza sie od 5 lat, ciąże były w 100% zaplanowane i dlatego mój P nie chce nic zmieniać. A gumki kupuje tylko od czasu do czasu.
Fajnie, że zdążysz, a 2x to juz coś, hehe.
Ale żeby go przekonac dla świętego własnego spokoju może pokaż mu to

Skuteczność różnych metod antykoncepcji

zima ma wrocic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ZIMO WRACAJ NA BIEGUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tez słyszałam, ale ponoć nie taka mocna z lekkimi przelotnymi opadami śniegu, no oby...

LUNKA przedewszystkim wypilam 3 lyki likeru bo ze mnie to jest taki pijak jak z koziej dupy trombka :-).A pozatym M chcial abym sie napila.Z jego strony to nie bylo nic niestosownego ani ze go nie wspieram.Jak dla mnie to alkohol moglby nie istniec ale jak G chcial abym troszke wypila to wypilam :-).Uwazam ze kazdy z nas wie na co moze sobie pozwolic a na co nie.On i tak wie ze ja pije raz na rok :-).Pytalam go wiele razy i nawet wlasnie przez telefon sie go pytalam.A wiem ze on by mi powiedzial.Z ta choroba jest tak ze to on jest chory a nie ja i to nie znaczy ze ja nigdy sie napisc lampki alkoholu nie moge :-).
Dorcia spoko, ale ja w życiu ni epiłabym przy moim , gdyby był na odwyku. Koniec kropka.
Nie ważne co by sam mówił i cała reszta. wsparcie to wsparcie.

Kamil mi kawe dopił ech

hehe, no to już nie pośpi, moja jakby się kawy teraz napiła to spac by poszła w lipcu:-D

A wiecie, u mnie tak wieje, że blok się rusza. NOrmalnie woda w wiadrze faluje, masakra.

LUNKA u mnie tez wieje ale chyba nie tak mocno jak wczoraj.Pozniej zalicze spacerek do urzedu z bratem i bratowa rzyszla :-).

No G ma odemnie wsparcie bo ja wogole prawie nie piej .Szczerze to ja nie pamietam czy w roku 2009 cokolwiek sie z alkoholu napilam.Tak czesto pije :-).

Ok koniec hiihihi .G uwaza ze ja go wspiram i to jest najwazniejsze :-).

Kurcze nie umiem sie od was odciagnac a kupsko Oliwki mi juz smierdzi :-)

G sie bedzie leczyl do knca zycia bo to niestety taka choroba ze nawet jakby kiedys zapil to zas zacznie sie od nowa aby nie pil.I alkoholikeim jest sie juz do konca zycia.Wiec ja bym musiala si wogole nie napic.
A potzrebne Ci to do szczęscia??? ja obstaje pzry swoim i żadne Twoje tłumaczenie mnie nie przekona. Chcesz żeby nie pił nie pij sama. Więcej się ju żnie wypowiem, bo widze, że tylko się usprawiedliwiasz, a od niego oczekujesz. Nie naskakuję na Ciebie, żeby Ci przykrość zrobić, tylko żebyś spojrzałą z innej perspektywy-z boku lepiej widać.

Idę wstawic sobie na kawkę, moze pomoże dojśc do siebie i jakieś śniadanie chyba sobie strzelę.

LUNKA ok kazdy ma prawo do wlasnego zdania.Ja uwazam ze najwazniejsze ze my uwazamy ze te moje kilka lykow alkholu to nic sie nie stalo .I jak dla mnie to jest najwazniejsze.A kazdy moze miec inne zdanie na ten temat :-).

Ok koniec hihihih

Oliwka zjadla paroweczke.Oni jeszcze spia A mogliby wstac bo chce zaniedlugo odkyrzac :-).

ANABUBKA temu pracodawcy mam powiedziec ze czekam na orzeczenie o niepelnosprawnosci Oliwki itp???????Bo chyba w urzedzie nie bede o tym mowic ?
G sie bedzie leczyl do knca zycia bo to niestety taka choroba ze nawet jakby kiedys zapil to zas zacznie sie od nowa aby nie pil.I alkoholikeim jest sie juz do konca zycia.Wiec ja bym musiala si wogole nie napic.No ale oboje przygotowalismy sie do tego tygodnia jak jest moj brat i sobie pogadalam z moja psycholog o tym :-).
Nie ma co mysle ze bedzie ok :-)

tzn powiesz pracodawcy ze masz chore dziecko i nie mozesz podjac pracy,zeby Ci wpisal ze sie nie nadajesz alboccos

Aj kurcze, no z tą nadrzerką byłam,tzn na kontrol, czy się zaleczyła i dupa, poprawa minimalna i tzeba kurację jeszcze 2x powtórzyć.
Fatalnie, to wypadek, wiec powinni dziecko przyjąc bez zająknięcia. Iż z mał do szpitala i już.

Współczuję, ale może zostaw go w tym bujadełku, niech się wyciszy i pośpi, będzie słodszy, hehe.
No i żeby później nie było, że to nie Maksiu, hihi Ci tą malinke stzrelił

No to chociaz robota na marne nie poszła, teraz jeszcze pdwórko niech się zlituje, ale skoro tak wieje, to może pomoże.
A no nie mówiłam o kciukach, bo z tego stresu zapomniałąm. U ginia byłam. Kiepsko-globulki młao co pomogły.

Fajnie, że zdążysz, a 2x to juz coś, hehe.
Ale żeby go przekonac dla świętego własnego spokoju może pokaż mu to

Skuteczność różnych metod antykoncepcji

Tez słyszałam, ale ponoć nie taka mocna z lekkimi przelotnymi opadami śniegu, no oby...

Dorcia spoko, ale ja w życiu ni epiłabym przy moim , gdyby był na odwyku. Koniec kropka.
Nie ważne co by sam mówił i cała reszta. wsparcie to wsparcie.

hehe, no to już nie pośpi, moja jakby się kawy teraz napiła to spac by poszła w lipcu:-D

A wiecie, u mnie tak wieje, że blok się rusza. NOrmalnie woda w wiadrze faluje, masakra.

moze teraz tym kwesem zadzialac po tych globulach?

moja wstaal.ale siedzi mi grzecznie na kolanach poki co

kurcze prawy nadgarstek mnie boli i mam 3 razy taki jaki byc powinien
od tego szpadla,lopaty ipchania wozka po sniegu i blocie:-(

nie no szlak mnie trafi z tymi cytatami, zaznaczam nowe, a wyskakuja mi takie co juz dawno uzylam, ech...

Anabuba, no on sie upiera przy globulkach, teraz musze kupić 2 opakowania i wszystkie zużyć i znów na kontrol. a to już wyjdzie prawie tyle co i ten kwas, szlak.

A ten nadgarstek to moze sobie czyms posmaruj. Albo chocaz chłodny okład zrób

Ostatnia edycja:
reklama
Bo ja się wczoraj specjalnie na ten temat nie rozpisywałam :sorry2:

Jutro pójdę po skierowanie :dry:

Pisałam tego posta 3 lata, a teraz jest z czapki :/ To było odnośnie noska Helenki...

Ostatnia edycja:
Do góry