reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
A my bylismy dzis na spacerze ktory w koncu mi sie podobal :-) Moj nowy park jest cudny. Probowalam nawet usiasc na lawce i powygrzewac sie w sloncu ale moj maly terrorysta szybko wyrazil swoje niezadowolenie i kazal mi chodzic :-p momentami nawet bardzo szybko chodzic :laugh2:

Po drodze stwierdzilam ze spalilam na spacerze za duzo kalorii i kupilam sobie deser czekoladowy, ktory okazal sie byc niezjadliwy :no: czemu w tych sklepach wszystko jest takie sztuczne :baffled:

Hot chocolate ja też poproszę przepisiki, uwielbiam takie "inne" dania, szczególnie jak to łatwizna.
Tunia, Elocom nie jest dobry, ma chyba sterydy, można go tylko krótko stosować. Ja na Stasiu przetestowałam chyba ze 20 maści i powiem szczerze, ze te o których dziewczyny piszą na forum to wszystkie znam :-) U mnie jest problem dermatlogiczny i narazie żadna maść nie spowodowała zniknięcia krostek :-(

Martuś, gdzieś miałam, ale łatwiej będzie jak mi wyślesz. Poproszę "Uśnij wreszcie" na emac@wp.pl Dziękuję

Witajcie kobietki my właśnie wrócilismy z wojaży byliśmy w odwiedzinach u koleżanki która ma bobaska o miesiąc młodszego. Mój Misiek przyglądał się mu z zaciekawieniem zwłaszcza jak zacząl płakać. Niby miesiąc różnicy między nimi ale w wielkości wygląda na więcej, bo moje dziecię wyrośnięte. Jutro drugie szczepienie 5w1. Mam nadzieję że je zniesie równie dobrze jak pierwsze.

Właśnie ja też kupiłam Huggiesy 3 i są dosyć chłonne bo mój łobuz jak go w nocy przewijam to rozbudza sie gaduli i nie myśli o spaniu.

Jejku troche mnie nie było a tu taki zmiany :d nie jestem w stanie nadrobic tego wszystkiego co napisalyscie wiec po prostu troszke sie wtrace... Mam nadzieje ze jeszcze mnie pamietacie
Mialam nadzieje ze jak wroci moj maz to sie poudzielam, ale jakos nie wyszlo. Na poczatku zajmowal sie mala, a jak wrocil to ciagle bal sie ze bedzie u niego plakac i przez kilka dni wcale sie nie zblizal. teraz jest lepiej ale i tak wiekszosc obowiazkow jest na mojej glowie i jeszcze doszly nowe :( jak gotowanie dodatkowego obiadu :(
Z mała dzieje sie cos dziwnego bo znowu zaczal bolec ja brzuszek i juz nie wiem co z tym zrobic. zaparc nie ma, podaje znowu espumisan a ja znowu prawie nic nie jem i nie widze poporawy :( zamiast sie poprawiac to jest coraz gorzej :( Przez te bole brzuszka ciagle chrzani nam sie harmonogram dnia i niestety tez nocy :(

my odkad Gabrysia nie robi kupy po kazdym jedzeniu nie zmieniamy pampersa w nocy wogole...rano wazy chyba z kilogram ,ale nie przecieka i przy pupce jest sucho :)
Ja to nie wiedzialam ze mozna zmieniac pampki rzadziej i zmienialam malemu co 2 godziny haha i mialam nerwa ze tyle pieluch mi idzie i jak sobie teraz przypomne to ja czyste suche pampki nieraz wywalalam bo 2 godziny minely ale glupia baba :))) Teraz w dzien zmieniam co 3-4 godzinki chyba ze jest kupa to wiadomo od razu a w nocy zmieniam tylko raz to wychodzi jakos tak po 7 godzinach i dupcia sucha a maly mniej sika w nocy niz w dzien:)

reklama
Hej :-)
Wcinam sie bez nadrabiania bo mam pytanie :-p
Czy normalne jest zeby cyckowe dziecko spalo cala noc? Maciejos zasnal o 20.30 i wstal, a wlasciwie sama go zbudzilam co mu sie nieszczegolnie spodobalo :no: o 6.30 ;-)
Czy nie powinien przynajmniej raz w nocy budzic sie na karmienie? :baffled:
pewnie ,ze mozliwe i o ile ladnie przybiera nie masz sie czym martwic...Mi na poczatku Gabrycha tez przesypialaby cala noc ,ale mi w szpitalu kazali ja budzic przynajmniej raz no i jak ja nauczylam tak mam...do tej pory budzi sie miedzy 2-3 poniej 6-7 ...wiem jedno -teraz wcale bym sie juz nie martwila i wcale nie budzila...przybiera na wadze ksiazkowo 1kg na miesiac :tak: Dzisiaj spala od 22 do 5.30 ...poraz pierszy tak dlugo i marzy mi sie zeby zaczela przesypiac cala noc bez jedzenia...

Do góry