reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Dziękuje za odzew, le wiecie co? ja na prawde karmiłam zadowolona, że coraz lepiej idzie a właściwie to dobrze, aż w pewnym momencie niepodziewanie piersi zaczęły chudnąć i zarówno przed jak i po karmieniu wyglądały tak samo (i wciąż tak jest). Wiem, że psycha najważniejsza, ale u mnie sie to chyba jednak nie sprawdza. Starałam sie jeść, pić, miałam ogólnie spokój...nie wiem czemu te piersi taki małe i chude....Dziś na noc podam chyba butelke, w końcu to nie koniec świata....
A mocz na posiew zaniesiony dziś, jutro na ogólny, ciekawe....

Jest wśród was może psycholog, potrzebuje rady odnośnie córki i wpływu teściowej na nią.

A ja sie urodziłam w Myszkowie pod Częstochową :tak:

Bardzo potrzebuje takiej chusty pawimi chętnie kupię ;-)

Dziękuje mamo za jak zwkle super cieplutkie słowa, buziak

reklama
AnnaS - ale to naturalne co piszesz - tylko na początku persi tak bardzo nabrzmiewają, a później to przestaje być takie spektakularne ;)) moje piersi robią się trochę twardsze dopiero po 6-7 godzinach przerwy w karmieniu ! Jesli się matrwisz że nie masz pokarmu, to spróbuj ścągnąć laktatorem, i się przekonasz. Albo zważ dziecko przed i po karmieniu, to sprawdzisz ile zjadlo...
A jeśli zdecydujesz podac butelke to przecież nic się nie stanie:tak: karmienie mieszane nadal zapewnia dostarczanie przeciwciał dziecku, a róznica jest głównie w wyglądzie kup :rofl2:

Ostatnia edycja:
ANIA-nie ma za co kochana:tak:jak tylko moge to sluze pomoca,dobrym slowem;-)sciskam Cie. a Iza BK- Dobrze pisz,piersi tylko na poczatku sa takie DUZE potem "przyzwyczajaja "sie,choc ja pamietam,ze jak dzieci ssaly to po chwili czulam takie mrowienie,ze mleczko nachodzi,piersi robily sie pelniejsze i w miare jak dziecko jadlo robily sie "chudsze",ze tak napisze:laugh2:ja nie jestem psychologiem(jedynie na wlasne potrzeby-rozgryzlam rodzinke:-D)DZIEWCZYNY ktore nosilyscie dzieci w chustach napiszcie w czym Wam to pomoglo i ulatwilo zycie:confused:musze pomyslec,moze przy 2 dzieci mi tez chusta sie przyda:-)a skoro PAWIMI ma na sprzedaz to trzeba sie zastanowic:tak:

mi chusta ulatwiła bardzo chodzenie na spacery w śnieg, albo z szybbką sprawą do zaatwienia (wózek nie zdawał egzaminu, zwłąszcza w temacie sniegu) albo w deszcz (dziecko przywiazane, parasolka nad głową = brak konieczności parowania dziecka w wózku z folią, a potem suszenia wszystkiego).
I w domu ułatwia mi sprątanie - młoda ni ebudzi się nawet przy odkurzaniu :)
ale tego niestety Ci nie da pouch, tylko chusta wiązana albo nosidło ergonomiczne mei tai albo podobne..

co o tym myslicie? http://www.rzecznikrodzicow.pl/20100225_sprzeciw.php

Ostatnia edycja:
A to,że cycka godz. albo 2 też pasuje do normy?....no i ta waga...:dry:
Mnie chusta potrzebna na krótkie wypady, no chyba że by mi sie spodobało.... więc myśle, że taka w zupełności mi wystarczy.
Jakaś taka....byle jaka...jestem, albo to brak wiosny, albo brak snu, albo jakiś baby blues???:confused:

pewnie, że pasuje !! tylko ta waga nie pasuje... ciekawe jak wyniki badań..

to chyba przez ten wiatr.. ja też jak potłuczona..

zagladam do Was wieczorkiem a tu cisza:sorry2:Zuza spi,Domi zasypia a ja ide pod prysznic i zasiadam do tv-na M jak milosc-a mąż obiecal masaż:tak:utro mam męża w domu bo ostatnio byl na kontroli inwentury i teraz dostal za to dzień wolny:-)dobrej nocki mamuski kochane:laugh2:

Weronika faktycznie pechowo Ci sie dzien zaczal, ale mam nadzieje ze potem juz nie bylo przykrych niespodzianek
Mamo u nas Krzys na nowo pomalowanej scianie namalowal markerami rysunek. Maz go wola i krzyczy co to jest??? a Krzys na to jak to co Ania
Aniu ja tez mialam raczej male piersi i nie nabrzmiewaly a troje wykarmilam. A nawet jak podasz butelke, wazne jest to zeby mama byla szczesliwa i spokojna to i Maluszek bedzie

Pozdrawiam1

witam sie rankiem

unas śnieg wnocy usypał:szok::szok:a kurcze wkiedy do nas wiosna zawita:angry::angry:
temat chust sie rozwinoł ja na ten temat sie nie wypowien bo żadnego nie nosiłam w chuście;-);-)

Ania jak karmienie lepiej nie zamartwiaj sie tak że mały nie przybiera na wadze zobaczysz wszystko bedzie dobrze napisz koniecznie jak wyszło badanie moczu a co do psychologa to ci nie pomoge ja nie psycholog mnie też by sie przydał psycholog tylko jakoś niemoge sie wybrać:tak::tak:

mama05[/

super że tak ci dzieci chodzą wcześnie spać mije gadzinki to 21 30 wganiam siła do łózek bo jeszcze by nieposzli spać i gabi razem z nimi szaleje a rano to już o 6 tej mała robi pobutke:tak::tak::-D:-D

zuskus

dzieci to mają pomysły gabi to tak maluje ściany lepiej niż pikaso obrazy:-D:-D:-D:tak::tak:i pokazuje i mówi mama maluje :laugh2::laugh2:

Weronika to dzień zaczoł ci sie pechowo ale myśle że reszta dnia już bylo spoko

reklama
Witam.
Przeżyłam wczorajszy dzień i to po porannych incydentach całkiem spokojnie:tak::tak::tak::tak:

A dziś czeka mnie basen z dzieciaczkami. No i dobrze bo troszkę się poruszam, a komu jak komu ale mnie się to przyda bardzo.

Co do chust to ja miałam długą wiązaną i napewno jakbym miał jeszcze jedno maleństwo nosiłabym je w niej. Dzieciątko przytula się do mamy więc jest spokojne a mama ma wolne ręce i może wiele rzeczy porobić w domu:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry