a ile ta twoja chrześniaczka ma latek-2?
tak dwa latka
czyli ziólka działają
na to wychodzi :-) - jest nadzieja
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a ile ta twoja chrześniaczka ma latek-2?
czyli ziólka działają
Witam Was kochane:-)
zostawić Was na jeden dzień i tyle napisane że doczytać nie mogę
Pajeczko a to konieczne robić usg na każdej wizycie?bo ja jestem zdziwniona troszki.
dziewczyny przestać mi czekać na @!!! na dzidzie proszę czekać i koniec kropka;-)![]()
Cześć.
Pisałam tu jakiś czas temu z zamiarem zostania na dłużej i lipaNie mam czasu
Ani czytac ani pisać
Teraz pisze bo mam pytanie i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi... Może Wy coś podpowiecie...
Ile powinno miec endometrium we wczesnej ciąży? Wiem że do zajścia potrzebne jest min 8... Ale jak ono wygląda jak jest ciąża??
Mój problem polega na tym, że dzis jest 40 dc. Wysoka temperatura, i wogóle parę objawów negatywne testy a na betę juz się ni zalapałam wczoraj bo zamkneli a dziś w pracy. Byłam na usg wczoraj i lekarz powiedział że nic nie widzi jeszcze. No i własnie endo tylko 8mm, mówił że trochę za mało żeby podejrzewać ciąże ale kazał czekać... I ja już nei wiem co myśleć...
Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam ze pisze tylko wtedy jak mam problem![]()
W sumie to nie wiem ile masz planowanych wizyt z tą ginka ale na każdej usg chyba nie musi robić. Tak mi się wydaje. Ja jak chodze do swojego gina to powiedzała że usg to podstawa i na każdej wizycie je robi no ale ja w ciąży nie jestem a że mam problem w torbielą czy owu to w sumie jest wkazane usg bo inaczej czy jest owwu lub czy torbiel się zmniejszyła to nie sprawdzi. Nie wiem jak to będzie jak będe w ciąży.
Jest tu ktoś, co tak pusto?
Tak sobie czytam o plaminieniach i krwawieniach w ciąży i o testach negatywnych i co kobieta to innaczej a plamienia i krwawienia np ww czasie spodziewanej miesiączki to wcale nie taka rzadkość.
Tu np cytat dziewczyny "jak już wcześniej pisałam, że 26dc. beta wyszła pozytywnie, 29dc. negatywny test sikany, 31dc. test z krwi wykazuje przyrost beta-hCG, dopiero w 36dc. test sikany blado-pozytywny." Tak więc różnie to bywa i testy robione z moczu nie dość często nie pokazują ciąży od razy więc oczywiście nie napalajmy się ale jak nie ma @ to jest szansa.

Witajcie Kobietki!!!
Jestem w szoku i nie wiem co mam myśleć... zrobiłam dzisiaj testa...i...
DWIE KRECHY !!!
Druga co prawda jaśniejsza, ale producent testu napisał "jeśli jednak z lini jest jaśniejsza od drugiej, nie ma to znaczenia, wynik jest pozytywny -ciąża -> jesteś w ciąży!"
Na razie ciężko mi w to uwierzyć, zrobie popołudniu jeszcze jednego i zobaczymy czy potwierdzi! Czyżbym była aż taką szczęściarą ?!?
Wkręcam sobie że może coś na to innego zadziałało ale już mi się po dupie za wymysły dostało do faceta...i miałam nawet nie pisać tutaj o tym, ale ja nie jestem w stanie nic ukrywać. Zresztą po co...
kochana serdeczne gratulacje!!! to wspaniała wiadomość!!! widzisz jednak mężczyźni coś tam nawet czują w tym temacie:-)Mój teścior:
witamy Oliwke i dziękujemy za fluidki,przydadzą sięHej dziewczynki jakoś nie mogę się przyzwyczić do forum i teraz jak mój D wrócić znów do pracy to już nie mam tyle czasu na BB ale was podczytuje ...
MYSZA84 moje gratulacje kochana ,mam nadzieję że tym razem wszsytko będzie dobrze.
Dziewczynki trzymam za was kciukasy i przesyłam kolejną porcje fluidków
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
jak się czujesz kochana?aha, no to inna sprawaja miałam Słonce ciąże zagrożoną wiec co 2 tygodnie musiałam miec usg
hello Monia
wiesz to tez zależy od ciąży ja miałam zagrożoną wiec musiała robic mi usg a teraz mi robi na kazdej wizycie co 3 tygodnie bo wie, ze mnie usg uspokaja
ja mam dzisiaj kiepski humor i nic mi sie nie chce
wiec życzę Wam dziewczynki
![]()
a dziękujemy i ja również życzę miłej niedzieli dla Ciebie i maluszka:-)hej :-) nie łam się słonko.pamiętaj, ze takie rzeczy się zdarzają ale każda z Nas jest inna więc nie bierz tego tak do siebieCześć Dziewczynki!!! U mnie dół---- wczoraj przyjechała @ a dzis dowiedziałam się, że kolezanka w pracy poroniła w 5 tyg ciaży___________
i oby ta wredna @ przyszła do Ciebie ostatni raz.tego Ci życzę
to ja też pozwolę sobie troszku zabraćHej dziewczynki jakoś nie mogę się przyzwyczić do forum i teraz jak mój D wrócić znów do pracy to już nie mam tyle czasu na BB ale was podczytuje ...
MYSZA84 moje gratulacje kochana ,mam nadzieję że tym razem wszsytko będzie dobrze.
Dziewczynki trzymam za was kciukasy i przesyłam kolejną porcje fluidków
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
przykro miCześć Dziewczynki!!! U mnie dół---- wczoraj przyjechała @ a dzis dowiedziałam się, że kolezanka w pracy poroniła w 5 tyg ciaży___________
Witajcie Kobietki!!!
Jestem w szoku i nie wiem co mam myśleć... zrobiłam dzisiaj testa...i...
DWIE KRECHY !!!
Druga co prawda jaśniejsza, ale producent testu napisał "jeśli jednak z lini jest jaśniejsza od drugiej, nie ma to znaczenia, wynik jest pozytywny -ciąża -> jesteś w ciąży!"
Na razie ciężko mi w to uwierzyć, zrobie popołudniu jeszcze jednego i zobaczymy czy potwierdzi! Czyżbym była aż taką szczęściarą ?!?
Wkręcam sobie że może coś na to innego zadziałało ale już mi się po dupie za wymysły dostało do faceta...i miałam nawet nie pisać tutaj o tym, ale ja nie jestem w stanie nic ukrywać. Zresztą po co...

Mysza84 gratuluje)))
Pewnie jesteś mega szczęśliwa!!!!
Ja mam pytanko z innej beczki dla dziewczyn starających się: jesteście już po dniach owu, czekacie na nadejście @ albo na ewentualny pozytywny wynik testu, macie mega migrenę i co wtedy? Z tego co słyszałam nie należy brać tabletek przeciwbólowych w ciąży, ale z drugiej strony nie wiadomo czy w ciąży jestem.....jak myślicie?
na przeziębienie można brać niektóre leki w ciązy a na ból głowy...poczytaj na necie co kobitki w takich sytuacjach robiły i co lekarze mówili.bo ja jak byłam w ciązy to w 1 i 3 trymestrze pobolewała mnie głowa ale tylko raz wzięłam lek.był to słynny apap.lekarz mi pozwolił.Mysza84 gratuluje)))
Pewnie jesteś mega szczęśliwa!!!!
Ja mam pytanko z innej beczki dla dziewczyn starających się: jesteście już po dniach owu, czekacie na nadejście @ albo na ewentualny pozytywny wynik testu, macie mega migrenę i co wtedy? Z tego co słyszałam nie należy brać tabletek przeciwbólowych w ciąży, ale z drugiej strony nie wiadomo czy w ciąży jestem.....jak myślicie?