reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Oj juz sie nie tlumacz - kazdemu sie zdaza zabalowac:-p;-)

nawet nie wiesz jakbym chciała zabalować ale niestety nie moge - mam porfirie a alkohol wywołuje ataki wiec dupa zbita

Wow tak szybko ciuszki kupujesz, nie mogłaś się oprzeć.
A dlaczego mają być za duże, to jaki ty rozmiar kupiłaś?

To piękny pęcherzyk, działaj i się nie zastanawiaj.

Mi humorek trochę zrzedł, niezbyt dobrze się czuje, boli mnie brzuch, plecy, kark, śpiąca jestem. Do tego muszę wstać o 4 rano bo jedziemy po maszynę a wcale nie mam na to ochoty. Macica mnie kłuje na @ i już nawet nie myślę że fasolka może być. Jestem zrezygnowana.

Ja kupiłam kiedyś castagnus ale nigdy go nie wziełam, leży w szufladzie.

dopóki @ nie ma jest nadzieja na fasolkę - nie smutkaj się Tulam mocno

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja mysle ze jego cos gryzie bo faceci juz tak maja ze jak maja problem albo cos ich gryzie to albo sie rozladowuja sexem albo piciem tak sa chyba zaprogramowani bo my kobiety to odreagowujemy wygadaniem sie albo zakupami albo sprzataniem( w moim przypadku sprzatanie)

Mój M to albo ćwiczy na siłowni i tam się wyżywa albo zameka się w sobie bo mówi że musi sobie pomyśleć, ostatnio marzy bardzo intensywnie o samochodzie własnym, tak intensywnie że stała się to dla niego najważniejsza rzecz na świecie, mam wrażenie że nawet ważniejsza ode mnie.
Mówi mi o tym non stop i szczerze to mam dość. Wiem że on pragnie tego samochodu i to jego wielkie marzenie ale zaczyna mnie to męczyć.

ta pogoda jaks taka beznadziejna.... ja tez w nie najlepszym stanie... mam depresję zimową...
ja chce wiosnę i zielono i slonecznie...

Przyznaje pogoda a właściewie ciśnienie albo nie wiem co ma dziś wpływ na mnie bo zasypiam i do niczego jestem.

Dziewczynyn a mam takie pytanko bo może któraś się zna, jak jest się w ciąży takiej oczywiście już większej i kiedy bije serduszko to czy kobieta jak ma takie słuchawki lekarz\skie, takie od mierzenia ciśnienia to usłyszy bicie serduszka dziecka?

a gdzie do Bydgoszczy? Czy u Was jest też jednostka?
najblizsza jest w grudziadzu a WKU jest w swieciu maz juz jest zapisany na liste chetnych ale jakos sie nieodzywaja :(
nawet nie wiesz jakbym chciała zabalować ale niestety nie moge - mam porfirie a alkohol wywołuje ataki wiec dupa zbita
tosiu kochana co to za chorobsko????to jak zajdziesz to bedziesz musiala sie pilnowac a to nieprzeszkadza czasem w twoim zajsciu czy niema wplywu na cykle i wogole???

Mój M to albo ćwiczy na siłowni i tam się wyżywa albo zameka się w sobie bo mówi że musi sobie pomyśleć, ostatnio marzy bardzo intensywnie o samochodzie własnym, tak intensywnie że stała się to dla niego najważniejsza rzecz na świecie, mam wrażenie że nawet ważniejsza ode mnie.
Mówi mi o tym non stop i szczerze to mam dość. Wiem że on pragnie tego samochodu i to jego wielkie marzenie ale zaczyna mnie to męczyć.
Oj wiem cos o ty:tak: Moj ojciec od dluzszego czasu intensywanie kupuje samochod. I jak sie tylko nawine (mieszkamy nad nimi) to mi zaraz nawija i pokazuje w necie jakie znalazl:sorry2:

Przyznaje pogoda a właściewie ciśnienie albo nie wiem co ma dziś wpływ na mnie bo zasypiam i do niczego jestem.

Dziewczynyn a mam takie pytanko bo może któraś się zna, jak jest się w ciąży takiej oczywiście już większej i kiedy bije serduszko to czy kobieta jak ma takie słuchawki lekarz\skie, takie od mierzenia ciśnienia to usłyszy bicie serduszka dziecka?
kochana zrozum meza dla niego autko to tak samo jak dla ciebie dzidzia zrobilabys wszystko co w twojej mocy ze by ja miec i chcesz zeby ta druga osoba tez tak chciala i wczula sie w to tak jak ty my mezom ciagle gadamy o starankach i cyklach i wogole a oni o ayutkach jak bardzo go chca moj tez by bardzo chcial leprze auto ale nas narazie niestac wiec daje sobie spokoj ale wiem ze jakby bylo wiecej kasy to by mnie namawial na zmiane tak jak ja go na 2 dziecko :)

kochana, ale ja widzę, że ostatnio skok temp miałaś w 20 dc, a dziś masz 19... jutro powinienbyć skok temp :tak: a jak nie będzie to albo to wina cyklu bez owu, albo cykl ci się przesunie :tak:
zobaczymy ale ja mysle ze ten cykl powionien byc krotszy od poprzedniego wiec na nic nielicze a po za tym mialabym ochote na bobosexy a tu nic mi sie niechce niemam ochoty :-( a chcialabym miec....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Oj pozartowac nie mozna - pamietam:-(

ano można - może ja nie skumałam że to taki żarik jest jedno oko mam zamkniete już ;-)

najblizsza jest w grudziadzu a WKU jest w swieciu maz juz jest zapisany na liste chetnych ale jakos sie nieodzywaja :(

tosiu kochana co to za chorobsko????to jak zajdziesz to bedziesz musiala sie pilnowac a to nieprzeszkadza czasem w twoim zajsciu czy niema wplywu na cykle i wogole???

przy profirii nie mozna brac hormonów, więc ja biorąc progensteron troche ryzykuje ale póki co czuje sie oki - w razie gdybym cudem boskim zaszla w ciąze i cos by sie działo to musze jechac do instytytu hematologii i transfuzjologii w wawie - niestety tylko tam moga mi pomóc

a jak zaczyna mnie czasami bolec brzuch to walne sobie kreche z glukozy - (wyrownuje poziom hemu w watrobie) i jest lepiej

ano można - może ja nie skumałam że to taki żarik jest jedno oko mam zamkniete już ;-)

przy profirii nie mozna brac hormonów, więc ja biorąc progensteron troche ryzykuje ale póki co czuje sie oki - w razie gdybym cudem boskim zaszla w ciąze i cos by sie działo to musze jechac do instytytu hematologii i transfuzjologii w wawie - niestety tylko tam moga mi pomóc

a jak zaczyna mnie czasami bolec brzuch to walne sobie kreche z glukozy - (wyrownuje poziom hemu w watrobie) i jest lepiej
glukoza??czyli to jakas odnoga cukrzycy???juz poczytalam w necie co tojest

Ostatnia edycja:
reklama
glukoza??czyli to jakas odnoga cukrzycy???

nie kochanie to nie cukrzyca

Ostre porfirie wątrobowe to grupa wrodzonych chorób spowodowanych obniżoną aktywnością enzymów katalizujących poszczególne etapy biosyntezy hemu. Zmniejszenie aktywności tych enzymów powoduje nadmierne wytwarzanie, gromadzenie i wydalanie porfiryn i ich prekursorów – kwasu delta- -aminolewulinowego i porfobilinogenu. Klasyczna triada objawów ataku porfirii to bóle brzucha, obwodowa neuropatia i zaburzenia psychiczne. Z powodu objawów przypominających różne choroby porfirie są często niezdiagnozowane. Najbardziej efektywną terapią jest jak najszybsze rozpoczęcie leczenia argininianem hemu. Wczesne rozpoznanie, leczenie oraz informacja o czynnikach wywołujących atak znacznie poprawiają rokowanie, zapobiegają rozwojowi neuropatii i zmniejszają śmiertelność.

Do góry