reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

PIELUCHY
A mnie zaskoczył bardzo zapach pampersów rozmiar 3. Tzn. 1 i 2 nie miały zapachu (ani zwykłe ani premium care). Kupiłam teraz mega pake w Real i kurcze one pachną !!! a ja strasznie nie lubie zapachowych rzeczy, ani papieru toaletowego, ani podpasek ani pieluszek... i tak sie zastanawiam czy aby nie będzie z nimi problemu.

Póki co używam, jeszcze rozmiaru 2, ale wystarczy mi jeszcze na max 2 dni.

Któraś używała już rozmiaru 3 pampersów? i czy stało sie cos pupę od perfumki? ;-)

hej, ja już kończę drugie opakowanie 3 i wszystko jest ok :)
ja za to uwielbiam perfumowane rzeczy :)
pozdrawiam

reklama
Ja właśnie zaczęłam używać pampersów 3 i chyba uczulają Małego, a 2 były ok.
Wczoraj zakładałam Huggis i pupa wygojona, dziś wracam do pampersów i zobaczymy.....

Ja uzywam pamers 3 od kilku dni i walczę sama ze sobą. Małemu nic nie jest ale mnie ten zapach do szału doprowadza.

ivi: u mnie było podobnie - kurcze żaden krem nie działał na krostki - ani sudocrem ani nivea sos, ani bepanten - okazało się, że to gratis do pleśniawek - tak sie może dziać czasem. Spróbuj clotrimazolem - choć u mnie nie działał. Zeszło jak zaczęłam łykać czosnek w kapsułkach. Parę dni i jak ręką odjął.
Teraz znowu linea bimbi i bepanten na zmianę i myjemy tylko wodą i wacikami i pupcia jest cud, miód malina:)

pampersy 3 dopiero kupiłam - dopiero dziś odpakuję, bo wykańczam nieszczęsne 2 happy i tylko na noc jadę pampersem dopoki tej belli nie wykończę w końcu...

a i przy okazji chciałam powiedzieć jak to cudnie mieszkac w stolicy. Wizyta u ortopedy i usg bioderek 220 zł. a zadzwoniłam do polecanego ortopedy w Toruniu i za to samo prywatnie 120zl. No i tym sposobem wybieramy się do dziadków - przy okazji becikowe odbiorę i pesel małej i nareszcie wybiorę się do mojej fryzjerki i zetnę włosy i jakies pasemka sobie zafunduję!! kurczę alez się cieszę!!

Ivi - wybierz sie z pupka do pediatry... u nas bylo to samo - takie czerwone krostki, sudocrem ani bepanthen nie dzialaly, okazalo sie ze to grzybicze zapalenie i potrzebna specjalna masc. Moze u ciebie co innego, ale ja bym poszla do lekarza.

[
a i przy okazji chciałam powiedzieć jak to cudnie mieszkac w stolicy. Wizyta u ortopedy i usg bioderek 220 zł. a zadzwoniłam do polecanego ortopedy w Toruniu i za to samo prywatnie 120zl. No i tym sposobem wybieramy się do dziadków - przy okazji becikowe odbiorę i pesel małej i nareszcie wybiorę się do mojej fryzjerki i zetnę włosy i jakies pasemka sobie zafunduję!! kurczę alez się cieszę!!
To zapraszam do mnie - uboga ściana wschodnia- u nas usg prywatnie 50 złotych:-)( zostanie Ci na pasemka, u mojej fryzjerki jakiś 70 zł.;-))
A ja się załapałam z biodrami na darmoche, bo Wygląda że jest ok, więc pediatra kazała dopiero w 3 miesiącu życia - idziemy w kwietniu;-)Ze starszym też byłam jak miał trzy miesiące:tak:

Yol_a a gdzie ty mieszkasz? 50zł? matko i to za usg+konsultacja ortopedy? zawsze mówiłam, że mieszkanie w stolicy to masakra - zdzierają z ludzi ile wlezie:szok:
notabene ja dopiero pierwszy raz się wybieram do ortopedy z małą - jakoś ze spokojem podchodzę do sprawy;)

agagsm - ja ide dopiero 17 marca, mam nadzieje ze pierwszy i ostatni raz, dopiero sie zarejestrowalismy. Poniewaz wszystkiego odmawiam to jak pediatra starszego zaproponowala ze da skierowanie (mlodego w przychodni nadal nie zglosilam) to wypada iść :-D ale też na luzie.

reklama
moja lekarka też chciała czekać do 3 miesiąca ale się wystraszyłam i zapisałam młodego prywatnie, 19marca mamy wizytę (90zł). Profilaktycznie - to nie boli, a będe mieć czyste sumienie :)

Do góry