reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

moja lekarka też chciała czekać do 3 miesiąca ale się wystraszyłam i zapisałam młodego prywatnie, 19marca mamy wizytę (90zł). Profilaktycznie - to nie boli, a będe mieć czyste sumienie :)

Tak samo postąpiłam - badanie jest bezbolesne a później nie będę sobie pluć w brodę że zaniedbałam - im wcześniej wykryta wada tym lepiej

reklama
agagsm skłamałam 70 złotych- oczywiście konsultacja jest bo robi to ortopeda i od razu mówi:tak:
ivija czekam, bo to profilaktyka, skoro pediatra nie widzi nic niepokojącego to idę jak ma 3 miesiące. Gdybym miała córę pewnie szybko bym szła

Ja juz byłam na kontroli u ortopedy. Niby było wszystko oki, ale nie podobało mu sie cos w odginaniu nogi malego. Skierował na USG. Poszłam tego samego dnia i na USG wszystko oki. Zatem wolę iść. Nawet całego małego sie nie rozbiera tylko tyle co do zmiany pieluszki, czyli nogi. Przykłada głowicę - fota i już.
Stwierdził, że u małego juz tak jest wszystko skostniałe, ze mogę przestać podawać wit D. Pediatra też juz zaleciła zaprzestanie brania wit. D, ale ja jeszcze z miesiąc popodaję - dopóki se nie ociepli i będziemy całe dnie spędzać na dworze (słońcu).

Sama tez idę na własne USG - po łyżeczkowaniu wolę wszystko sprawdzić...

Ja też profilaktycznie, bo pediatra nic niepokojącego nie widzi i na spokojnie kazała koło 3 miesiąca, więc się zapisałam i robię w poniedziałek.

Teraz muszę jeszcze lecieć do kardiologa dziecięcego z tymi szmerami w sercu - ale do tego potrzebuję skierowanie. Wezmę je 22 marca jak bedę szczepić na rotawirusa.

Jolcia jeśli u małego są szmery w sercu to ja bym się z jakimikolwiek szczepieniami wstrzymała. Oliś miał wadę serca i dopiero po operacji kardiolog zezwolił na jakiekolwiek szczepienia, wcześniej wszystkie były odroczone.

Kacha - dzięki za sugestię.
Hmm, ten sam pediatra, neonatolog co stwierdził te szmery w danym dniu zezwolił na szczepienia.
A chyba to dobry lekarz, bo polecany przez moich znajomych i tu http://www.znanylekarz.pl/34659/jolanta-tyczynska/pediatra/warszawa
Oczywiście na najbliższej wizycie zamierzam szerzej o tym z nim porozmawiać, bo póki co stwierdziła tylko "trzeba obserwować". Ale uznałam sobie, ze sama i tak polecę do kardiologa. Dopiero jak chciałam sie zarejestrować to okazało się, że jest mi potrzebne skierowanie, inaczej poszłabym juz następnego dnia. Czy mi da skierowanie, czy nie to i tak zamierzam pójść, bo wolę to zbadać właśnie wcześniej niz później i monitorować u specjalisty.

Ja chyba też potrzebuję wizyty u kardiologa, bo serce mi się "rozpływa" jak patrzę na roześmianą gębę mojego Stacha ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a mój Tymuś jeszcze się nie uśmiecha :( znaczy śmieje ię sam do siebie jak zasypia, jajcarz jeden.. ale tak do mnie to nie... :( i mnie serce boli z tego powodu... :(

pupcie Tymka konsultowałam u lekarza i mamy najpierw ją"zasuszyć" - czyli mączka ziemniaczana poszła w ruch. Jak do czwartku nie zejdzie to idę na wizytę.

reklama
dzieczyny ile w dzień spią wasze dzieciaczki?
moja spi na spacerze ok 1h a przez resztę dnia jest aktywna!!! no moze czasem zaśnie na 20-30 min ale to góra. cos jej sie pozmienialo ostatnio:tak:

Do góry