reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

pracuje w firmie farmaceutycznej i promuje/sprzedaje leki na recepte wśród lekarzy....

też skorzystam i zajrzę...próbuje znaleźć coś dla siebie...
no to fajna peraca u nas niestety niema zadnej pracy :( a takiej co mozna w domu robic to juz wogole :( a tak bym chciala pomoc mezowi w naszym skromnym domowym budzecie ...

reklama
No ja właśnie już zmieniłam lekarza, byłam teraz u niej pierwszy raz. Ona mnie oswieciła z tym clo, a tamten lekarz kazał dalej brać clo. Dwie sprzeczne teorie. Mam pomyśleć o kolejnym lekarzu? Boje się nowych rewelacji, z resztą czy to ma sens? Ja już nic nie wiem :(((
Moj gin tez mowil, ze za dlugo clo nie mozna brac...
To moze faktycznie wybierz sie do kliniki...

a co to ten castagnus i na co on jest???
Na uregulowanie cykli i zmniejszenie PMS.
no może tak być ja piszesz i też okaże sie nie trafionym wyborem, ale chce odpoczać od sprzedazy , planów i teg wielkiego biznesu...kuszą mnie też wakacje i te niby 18h ;)
czemu szkoła nie jest dobrym wyborem?...
Bo szkola nie wyglada juz tak, jak za naszych czasow. Nauczyciele juz w niej nie zadza;-) i nie maja wiekszego szacunku. Dzieciaki nie chca sie uczyc (no chyba, ze w wielkich miastach jest inaczej) a rodzice maja coraz wieksze wymagania i zastrzezenia do pracy belfrow. Do tego dochodzi sporo papierkow do wypelnienia... Zarobki tez nie sa oszalamiajace...
Ale masz racje co do wakacji, wolnych weekendow i swiat... I 19 (18+1 dodatkowa) h przy tablicy. Ja jak pracuje od rana to koncze najpozniej przed 14. I sa to glowne powody, dla ktorych nadal jestem w szkolnictwie.:tak:
Ucze niemieckiego a jak wiadomo, jezyk tez niekoniecznie cieszy sie dobra opinia. Dzieci tez bystoscia nie grzesza, wiec nie moge liczyc na wieksze efekty i satysfakcje. Gdy chce sie wykazac, to organizuje w szkole jakies swieto: dzien nauczyciela, walentynki, pierwszy dzien wiosny itp. Wtedy moge sie poczuc doceniona;-)

pewnie masz rację zabko, być moze tam tez ceny klinikowe ;)
No wiec wlasnie! A wiele badan mozna zalatwic u zwyklego gina.:tak:

a to te kliniki nie sa na NFZ ????
Oj nie moja kochana! Oni na tym robia potezne kokosy!

Moj gin tez mowil, ze za dlugo clo nie mozna brac...
To moze faktycznie wybierz sie do kliniki...

Na uregulowanie cykli i zmniejszenie PMS.

Bo szkola nie wyglada juz tak, jak za naszych czasow. Nauczyciele juz w niej nie zadza;-) i nie maja wiekszego szacunku. Dzieciaki nie chca sie uczyc (no chyba, ze w wielkich miastach jest inaczej) a rodzice maja coraz wieksze wymagania i zastrzezenia do pracy belfrow. Do tego dochodzi sporo papierkow do wypelnienia... Zarobki tez nie sa oszalamiajace...
Ale masz racje co do wakacji, wolnych weekendow i swiat... I 19 (18+1 dodatkowa) h przy tablicy. Ja jak pracuje od rana to koncze najpozniej przed 14. I sa to glowne powody, dla ktorych nadal jestem w szkolnictwie.:tak:
Ucze niemieckiego a jak wiadomo, jezyk tez niekoniecznie cieszy sie dobra opinia. Dzieci tez bystoscia nie grzesza, wiec nie moge liczyc na wieksze efekty i satysfakcje. Gdy chce sie wykazac, to organizuje w szkole jakies swieto: dzien nauczyciela, walentynki, pierwszy dzien wiosny itp. Wtedy moge sie poczuc doceniona;-)

No wiec wlasnie! A wiele badan mozna zalatwic u zwyklego gina.:tak:

Oj nie moja kochana! Oni na tym robia potezne kokosy!
lol to mam nadzieje ze ja niebede musiala trafic do takiej kliniki bo i tak bym niemogla z niej skorzytac :( skoro tam kasuja za wszystko cholipka niech juz sie fasolka pojawia bo coraz bardziej zaczyna mnie martwic ta cala nieplodnosc i jej skala ktora jest coraz wieksza w naszym kraju

porazka dzis z ta praca ,co za czasy
no niestety a w takim malutkim miescie to calkiem porazka tymbardziej ze u nas jest jedna z 2 fabryk klose w polsce i od jesieni zwolnili tak okolo 400 ludzi albo i wiecej i ciagle zwalniaja :( wiec z praca jest baaardzo duzy prolem zeby dostac bo w tej duzej fabryce pracowalo baaaardzo duzo ludzi z mojego miasteczka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no niestety a w takim malutkim miescie to calkiem porazka tymbardziej ze u nas jest jedna z 2 fabryk klose w polsce i od jesieni zwolnili tak okolo 400 ludzi albo i wiecej i ciagle zwalniaja :( wiec z praca jest baaardzo duzy prolem zeby dostac bo w tej duzej fabryce pracowalo baaaardzo duzo ludzi z mojego miasteczka
I dlatego tez trzymam sie szkoly, bo poki beda dzieci bedzie i praca...

kochana nowe nad wisła z tamtad pochodzisz :)

macku przyznam Tobie rację to co sie dzieje w szkole to porazka , ja mysle ze to wina rodziców , dzieciaki robia co chca
te dzieciaki powinny chodzic do szkoly w naszych czasach
No dokladnie. Do tego jak takie dziecko naslucha sie w domu narzekania na szkole i nauczycieli to jaki ma miec do nich pozniej stosunek?

reklama
olkale mam prośbę widziałam przepis na twoja miksturekę z siemieniem ( nigdy nie wiem czy to sie odmienia:baffled:) nie mogę znaleść tej stronki czy mozesz mi podac jeszcze raz co z czym zmielić i od kiedy zaczac pic czy juz teraz . Będę wdzięczna :blink:

ale napisłam czy juz teraz , omg chodziło mi czy od 1dc ?
zdecydowanie od 1dc...miele sama w młynku siemie lnianie lub kupuje w aptece zmielone i odtłuszczone, dodaje łyzkę zmielonych płatków migdałowych lub same płatki, plus łyżka słonecznik, nieraz żurawinę suszoną i zalewam tak do połowy kubka gorącą wodą i pije :tak:

no to fajna peraca u nas niestety niema zadnej pracy :( a takiej co mozna w domu robic to juz wogole :( a tak bym chciala pomoc mezowi w naszym skromnym domowym budzecie ...
może i fajna, ale cały czas masz cele do zrealizowania, czyli plany sprzedaży, no i cię oceniają za to...łatwo też nie jest dostać się do lekarzy, bo pacjenci...poza tym mam wrazenie, ze ocena mojej pracy zależy od decyzji wielu ludzi: lekarza czy wybierze mój lek, pacjenta czy wykupi, apteki czy czasem nie wymieni...ciagle nowe targety sprzedażowe...nie ma czasu na oddech...to taki wyscig szczurów, tzrba być kreatywnym...no nieraz czuje sie jaj taka cytryna. którą się wyciska...kiedyś mi się podobało, ale teraz czuje, ze sie wypaliłam:-(

no to porazka

Do góry