reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

dziewczyny co można dać dziecku na 3 stały posiłek, bo my mamy w sumie 2? obiadek i deserek, a co jeszcze dać? czy deserek 2 razy?

9:00 - kaszka
12:00 - obiadek
15:00 - deserek
18:00 - misiowy jogurcik
20:00 - mleko z kleikiem
i niestety 4-5 - mleko

a duże te posiłki??
bo 4 to za mało w sumie powinno się i w naszym wieku 5 jeść:)

Moja często nie chce jeść nic o 18'tej, ale z posiłku w nocy nie zrezygnuje łatwo. Nie wiem jak mam ją przestawić :-(

a jakie konkretnie kaszki podajecie? z jakich firm?

Bobovita, nestle. Choć ta pierwsza częściej. Kasza manna, z malinami, z gruszkami, z bananami, wieloowocowa, z jabłkami itd ;-)

reklama
chodzi mi o to czy dajecie np. kaszki mleczno-ryżowe, ryżowo-kukurydziane czy ryżowe itd.? bo smaki swoją drogą...
aaa i podajecie je z butli czy łyżeczką?
mimo wszystko dziękuję za odpowiedzi :))

a czym się różni kleik od kaszki? ;)

Iza my jemy kaszke mleczno- ryzowa :-) Wszystkie stale posilki podaje lyzeczka:-)
Nie wiem czym sie rozni kleik od kaszki ale gdzies slyszalam ze kaszka jest lepsza ale jak jest dokladnie to nie wiem:-)

9:00 - kaszka
12:00 - obiadek
15:00 - deserek
18:00 - misiowy jogurcik
20:00 - mleko z kleikiem
i niestety 4-5 - mleko

Ile razy dziennie powinno sie podawac dziecku mleko? U Ciebie Mitemil wychodzi 2 razy w tym raz z kaszka. Czy miedzy czasie jeszcze dajesz?
Chcialabym juz niedlugo przestac karmic piersia i zastanawiam sie czy bede musiala podawac mleko modyfikowane??? Jesli tak to jak czesto na dobe????

chodzi mi o to czy dajecie np. kaszki mleczno-ryżowe, ryżowo-kukurydziane czy ryżowe itd.? bo smaki swoją drogą...
aaa i podajecie je z butli czy łyżeczką?
mimo wszystko dziękuję za odpowiedzi :))

a czym się różni kleik od kaszki? ;)

I mleczno ryżowe i mleczno-ryżowo-kukurydziane pszenne i jakie tam jeszcze są dostępne.

Kaszkę na śniadanie podaje łyżeczką, kleik ryżowy przed snem ze smoczka do kaszek.

Kaszki zawierają z reguły dodatkowo cukier, mogą zawierać też już
mleko i mogą być smakowe. Są kaszki które nie zawierają cukru, ale z
polskich znalazłam tylko bifidus Nestle kaszka 8 zbóż Bifidus 250g - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
Ja podawałam początkowo wyłącznie kleik, którym zagęszczałam mleko na noc w butelce.

I mleczno ryżowe i mleczno-ryżowo-kukurydziane pszenne i jakie tam jeszcze są dostępne.

Kaszkę na śniadanie podaje łyżeczką, kleik ryżowy przed snem ze smoczka do kaszek.

polskich znalazłam tylko bifidus Nestle kaszka 8 zbóż Bifidus 250g - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
Ja podawałam początkowo wyłącznie kleik, którym zagęszczałam mleko na noc w butelce.
A kleiki nie zawieraja cukru???

Dziewczyny mamy z Hanią kolejne sukcesy :) Hania zaczęła jeść łyżeczką obiadki. Nie zjada jeszcze całych słoiczków ale połowę wciągnie. Zmieniłam porę karmienia - wcześniej dawałam danie łyżeczką ok 12 i nie chciała jeść. Od 2 dni daję po spacerze ok 15 i je bez problemów. Gotuję jej też sama i smakują jej te mikstury ;) Nie bardzo jest przekonana do owoców - ale pracujemy nad tym.

Pracujemy też nadal nad piciem z kubeczka. Butelka całkowicie odpada. Ciekawe ile to potrwa...

Ale to po 9 m-cu:(
I ja też na początku zagęszczałam mleko kleikiem na noc. Ładnie wtedy dziecko się przestawia na stałe pokarmy.
I kleik nie jest słodzony.

Ja podaje teraz małej na noc kaszki mleczno-ryżowe smakowe (bobovity i nestle w zależności co jest w promocji) Była już bananowa, malinowa, waniliowa...w kolejce czeka morelowa i z owocami leśnymi. I łatwiej mi je podawać butlą. Łyżeczką robię mannę i owsiankę.

Ani skąd wiesz że twoja Jula powinna już 5 jeść. Jest jakiś schemat? Bo ja jakoś się nie natchnęłam, albo ślepa jestem:(

moja kaszki je wyłącznie łyżeczką,starsze tez tak karmiłam
niechce małej przyzwyczajac do butli,bo potem tak jak mój mąż bedą chciały do 2 roku życia tylko z butli kaszke jeść,oczywiscie podaje jako przykład nie u każdego dziecka tak jest

reklama
No u nas butla z kaszką na noc to już mus. Mała się dopomina że hej. Ale nie ma problemów z zasypianiem i śpi całą noc więc już nic nie będę zmieniać. No czasami się zdarzyło w podróży czy tuż przed, bo wiadomo dziecko ubrane to nie będę machać łyżką bo pobrudzę. Teraz się zastanawiam jak ja podróż 300km przeżyje? Aneczko jak ty dałaś radę z Julą???

Do góry