reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Justa oby Amelki na dobre nie rozłożyło, zobaczysz jak będzie się w dzień zachowywała i wtedy zdecydujesz czy jechać czy nie na to spotkanie :tak::tak:
As to faktycznie beznadzieja tylko 3 godziny :szok::szok:
Witam nową mamusię :-):-)

reklama
Witajcie kobitki.
Witamy i zapraszamy nową mamusię:-):tak:
U nas też śniegu nawaliło:wściekła/y:masakra gdzie ta wiosna:cool:
Rano tu do Was zajżałam chciałam cośnapisać a tu teściówka przyszła mierzyc firanki bo chce mi je uszyc i tak zeszło dopiero poszła i już szyje,będą nowe po malowaniu i na święta jak znalazł.
DOROTA moja córeczka ważyła 11 kg w wieku 8 miesięcy także nie martw się na zapas bo córeczka jest jeszcze mała.
No i niewiem co jeszcze miałam napisać...:confused::confused::confused:

AS no nie narzekam bo nie ma tak zle u nas z tym podniebieniem :-).Dzieki za mile slowa i za wytlumaczenie wszystkieo :-).
DOWIKLA Oliwka lubi jesc czesto ale w malch ilosciach.No narazie sie nie martwie .Obserwuje jej wage i jak cos to bede dzialac.Slodycze jej
ograniczam :-).
Cos dzis nasze dzieciaczki marudne Oliwka tez marudzi :-(.
JUSTA jak Amelka nie goraczkuje to wydaje mi sie ze mozesz isc na to sptkanie.Poobserwuj ja jeszcze :-).

Oliwka spi od 10 .Ide wypuscic psa na dwor i sprzatac i jesc :-).
Jak to porobie i Oliwka jesczze nie wstanie to zajze :-)

Witam kochane :happy2:
czytam wszystko od ponad godziny :wściekła/y:i nie że tak duzo tylko net mi się non top wiesza i mnie szlag jasny trafia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Anabubka monio beeee no powaliło mnie :-D:-D:-D:-D:-D:-Du mnie Antek smoczka używał może ze 3-4 m-ce sam zrezygnoał to i my byliśmy za :tak:Julka do 1.5 roku ciągneła smoka ale tylko do spania a właściwie zasypiania :dry:ale mój Adam to bił rekordy chodził ze smokiem na okrągło mało jednym to 2-3 i jak miał ponad 2 lata owiedziałam mu ze piesek zjadł mu smoka (jego pies bosman) chodził kazał mu wypluć otwierał mu pysk wieczorem trochę popłakał i tyle :tak::tak::tak: rysunki boskie i takie ci powiem szczegółowe jak na takiego malucha:tak:mama uśmiechnięta tak a tata to ten z jęzorem???:-D
Lunka As wasze akwaria są śliczne i to bardzo bardzo :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
As kochana ty będziesz na ślubie koło mnie:szok:ten kościół mierzyn to nasz kościółek zaraz obok niego jest szkoła Julki i Adama :tak: a hotel Nord jest swietny i słynie z dobrego jedzenia i obsługi :tak::tak::tak:jak nic musimy się spotkać :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: astrona fajna mi się podoba powinni jeszcze sugestie prezentów podać:tak:
Dorotka Oliwka się odzwyczai od smoka tylko przy waszej pomocy :tak:więc nie czekaj tylko do dzieła:tak::tak:nie taki diabeł straszny jak go malują powiem ci że otem może być jeszcze trudniej a skoro lekarze sugerują że lepiej żeby go nie ciągneła to nie czekaj:tak:
Mój Antek mierzy 83 cm a waży 9.700 czyli tak chyba w normie bo ja nie wiem?????
Kernuś oj nie chcę cię straszyc wiem że tęsknisz za domem za Michałkiem...ale lepiej wypoczywać i nie zakładaj sobie że przy szwie będzieś śmigać :no:ja miałam krążek i nie raz w szpitalu leżałam i nie powiem chodziłam ale raczej taki oszczędny tryb prowadziłam zero sexu dzwigania no i mi się szyjka rozwierała na 1-2 cm ale nie skracała a i tak Julia to wcześniak więc uważaj :tak:
MH no wreszcie w miarę wyspana:-D:-D:-D:-D
Ania zabierz mnie na wakacje:-D:-D:-D:-D:-D
Iwcik ja miałam z Antkiem okropną anemię i nie pomagało żelazo folik witaminy dla ciężarnych szpinak itp i doktor chciał mi robic zastrzyki ale położna poradziła pić codziennie sok z surowych buraków (średnio dobre) zatykałam nos i piłam czasami robiłam z dodatkiem jabłka marchewki i ci powiem że po 3 tygodniach nie miałam śladu anemi więc polecam bo pomaga:tak:
a pisałyście o skurczach łydek no brak potasu i magnezu proponuje coddziennie w sezonie pomidorowym zjadać po 2-3 sztuki a teraz 2-3 szklanki soku pomidorowego:tak:
nadrobiłam chyba:dry::-D:-D:-D:-D:-D
u nas nocka ok tzn Antek obudził sie koło 24 i gadał sam ze sobą godzinkę:dry: wstał popatrzył na nas (ciemno w okoju tyle co światło latarni) i nadaje mama ej mama aaa aaa o tata tata aaa neee nie aaa julu aaaa dzie????adam aaa dzie???? minu (czyli on) nie aaaa minu bam bam o auto bruuuuuummmmm brummmm o si si(śiatło) itd...ale nie łakał nie wołał nas my pod kołdrą wyliśmy ze smiechu z niego:-D:-D:-D:-D:-Dwstałam o 6 dzieci koło 6.30 i dzień się zaczął tylko po jaką cholere ten śnieg tak wali?????????????

ANABUBKA o to o poziomkach nie widzialam.Bylam przekonana ze bardziej alergizuja troskawki :-).
MH I ANABUBKA ja wrecz nienawidze jak Oliwka wstaje z placzem.Ja juz znioslabym wstawanie o nieludzkiej godzinie ale bez placzu :-).
PATRYSIA witaj.Powodzenia z Sewkiem u dermatologa.
Super ze mala dzielnie zniosla szczepienie .Sewek to chyba chudzinka .

Oliwka wazy 10,5 kg na 74 cm wzrostu.Wlasnie dziwczyny czy ona nie wazy za duzo jak na taki wzrost?.
Lekarka w klinice kazala mi na ta wage uwazac i dlatego juz sie zastanawiam.

Doradzcie mi tez w innej kwestji.Oli miala wczoraj szczepienie i pierwszy raz po szczepieniu am zaczerwieniona raczke.Nic nie mam aby jej to posmarowac I szczerze to kasy nie mam aby cos na kupic .No ale jak bedzie trzeba to pozycze i kupie,tylko zastanawiam sie czy jeszcze poczekac czy np dp jutra jej to zejdzie?czy dzialas juz dzis?czy wogole to normalne ze ma zerwona raczke od szczepienia?

U mnie dzis z Oliwka zapowiada sie ciezki dzien.Od rana doprowadza mnie juz do szalu wiecznym marudzeniem :-(.
no tak z sewka chudzinka - zreszta on zawsze taki byl :tak:
Smoczek w jakimś stopniu może mieć na to wpływ.
Wyobraź sobie,że to podniebienie jest prawie w kształcie trójkąta i smoczek właśnie wysklepia tę czesc najbardziej wystawioną ku górze.:baffled:
Myślę,że jak mało go ma to się nic nie stało,ale jak się uda to odstawcie :tak:
Trochę głębszą wadą od gotyckiego jst rozszczep podniebienia i to już dużo bardziej poważniejsze,bo musi być operacja.
U was nie jest tak źle,więc nie narzekaj :no::sorry2::sorry2:

Ja już od kilku dni obserwuję tego Twojego bobasa.
Klawy jest jak nie wiem :-D:-D:-D:-D

Alergia objawia sie bardzo różnie.
Kubuś np: od mleka miał lakierowane policzki i liszaje a Klaudie ropne krostki na pupie i bóle brzuszka :-:)-(
Każde dziecko jest inne.
Testy jak najbardziej teraz Ci nic nie dadzą :no:
On jest za mały.:baffled::baffled:

Woda z sodą ,albo altacet i okłady:tak:
wiec zobaczymy co z tego wyniknie :baffled:
Witam
Dzieciaki sa od rana nie do wytrzymania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:Pogoda sie spierniczyla i net mi mega muli:no::no::no:Zaraz ide zrobic jakies snaidanko :tak:A pozniej zmykam na spotkanie z siora i zakupki,mam nadzieje ze zachowanie moich dzieci mi w nich nie przeszkodzi:baffled:No i planuje pierwszy raz od X czasu isc na solarium:tak::tak::tak::tak:

PATRYSIU
Fajnie ze zajrzalas:tak::tak::tak:Sewek niezle wazy i mierzy,Nicolka zreszta tez:tak::tak::tak:

ANABUBKA
Gratkli dla Weronisi:tak::tak::tak:Ale nie wiem dlaczego ja myuslalam ze Ona juz dawno nie uzywa smoka:baffled:

DOROTKO
No waga i wzrost Oliwki nie idzie za bardzo w parze,ale nie ma co na razie panikowac:no::no::no:Jak lubi jesc to jedzenia Jej nie ograniczaj a raczej unikaj slodyczy:tak::tak::tak:Jakby ta roznica sie zwiekszala to wtedy ewentualnie porozmawiaj z pediatra:tak::tak::tak:No i wiosna zapewniaj Jej duzo ruchu na swiezym powietrzu:tak::tak::tak:
Niki to gruba mnie sie juz wydaje :sorry2:
Dzień dobry!
Ja tu zaglądłam z zaproszenia i...
Fajnie tu was...
mogę się przyłączyć?
witaj i zagladaj czesto do nas :-D:-D:-D

ok jej jeszcznie nie ma ale tesciowka zajrzala :dry::dry::wściekła/y:

hej dziewczyny wczoraj juz nie wpadlam bo poszlismy na spacer z malym i zajrzelismy do rodzicow, wrocilismy wieczorem i zasnelam przed tv :tak::tak::tak::tak:
o 21,30 juz spalismy w lozeczkach :szok::szok::szok::szok:
a dzis sorki ze nie odpisze ale zdycham, zęby mnie bolą i mysle dzis odwiedzic dentyste, :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
boje sie jak nie wiem co, mam dwa bolące zeby do zrobienia w dodatku podejrzewam ze to bedzie kanał :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale sama sobie jestem winna, :dry::dry::dry::dry::dry:
mam pytanie czy mozna stosowac znieczulenie podczas ciazy bo jak nie to ja nie wiem co zrobie :no::no::no:

Dzień dobry!
Ja tu zaglądłam z zaproszenia i...
Fajnie tu was...
mogę się przyłączyć?
Witaj u nas fajnie że ktoś nowy dołączył :tak:no i standartowo napisz nam coś o sobie o swojej rodzince :tak:
Hej.

Od wczoraj wzięłam się za generalne porządki na forum.:tak: I jakby stron ubyło:rolleyes2:. Jeszcze sporo roboty z doprowadzeniem wątku do ładu i składu. :tak: Nie wiem co robili i gdzie podziewali sie moderatorzy.:baffled:

Dziś do starszaków kaszlących dołączyła Amelia.:dry: Nie kaszle bardzo , ale rano wstała z chrypą:cool:... także anabuba uważaj na Paulinę, bo to chyba jakiś wirus.:tak:

I tak się zastanawiam czy iść po południu z nią na umówione spotkanko mam z dziećmi z naszego regionalnego.:dry: W sumie nie gorączkuje, nie kaszle jak trabant...:dry:

Uciekam ogarnąć chałupkę póki Amelia śpi.

V_jolka80 witaj:-). Im nas więcej, tym cieplej.:tak:
a co za porządki??????????????????????????????????bo ja nic nie zauważyłąm:zawstydzona/y:ale jeżeli przez ciebie mnie już 3 razy wylogowało to.......:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
Pati Nikola ma już miesiąc i 15 dni :szok::szok::szok::szok::szok::szok:jeju jak ten czas leci :szok::szok::szok::szok:
Mój Antek śpi :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:wcale mi to nie na ręke a wył i marudził od 8 rano:baffled:oby pospał ze 2 godziny:confused:

reklama
Do góry