reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam w wielkim swiecie dziewczyny :-D:-D:-D
No wiec tak ja sie usprawiedliwiam, nie bylo mnie tak dlugo bo skonczyl nam sie internet a nie bylo za co go zaladowac... :dry:
ale juz jestem... :cool2:

ostatnio bylam z Sewkiem i Niki u lekarza - Sewi na bilansie a Niki na pierwszym szczepieniu.
Sewcio wazy 12 kg i mierzy 92 cm wszystko z nim wporzadku... mamy jednak isc do dermatologa z tym co kiedys Wam mowilam co mial na posladkach... i jezeli dermatolog stwierdzi ze to skaza czy cos innego to przepisze nam leki albo cos a jezeli nic nie stwierdzi to idziemy do lekarza po skierowanie na testy alergologiczne :tak:
natomiast Niki wazy 4400 g a szczepienie zniosla dzielnie :tak: jedynie potem musialam dac jej czopka bo strasznie plakala.... :sorry2:

dzisiaj nie bede z Wami tak dlugo bo o 10 spodziewam sie kolezanki z porodowki a potem jade na msze za dziadka... a w miedzy czasie trzeba sie przygotowac i cosik w domku porobic :-)

jak co jestem z doskoku :-D:-D

reklama
no i juz sie naspala:wściekła/y:
wstala z placzem:baffled:

No wiec tak ja sie usprawiedliwiam, nie bylo mnie tak dlugo bo skonczyl nam sie internet a nie bylo za co go zaladowac... :dry:

ostatnio bylam z Sewkiem i Niki u lekarza - Sewi na bilansie a Niki na pierwszym szczepieniu.
Sewcio wazy 12 kg i mierzy 92 cm wszystko z nim wporzadku... mamy jednak isc do dermatologa z tym co kiedys Wam mowilam co mial na posladkach... i jezeli dermatolog stwierdzi ze to skaza czy cos innego to przepisze nam leki albo cos a jezeli nic nie stwierdzi to idziemy do lekarza po skierowanie na testy alergologiczne :tak:
natomiast Niki wazy 4400 g a szczepienie zniosla dzielnie :tak: jedynie potem musialam dac jej czopka bo strasznie plakala.... :sorry2:

dzisiaj nie bede z Wami tak dlugo bo o 10 spodziewam sie kolezanki z porodowki a potem jade na msze za dziadka... a w miedzy czasie trzeba sie przygotowac i cosik w domku porobic :-)

Pati w koncu!!!!!!11
a wlasnie wczoraj o Tobie wspomnialam;))))))
dobrze ze dzieciaczki zdrowe
a jak skaza to bedzie dieta
testy skrone robia od 3 lat
a te z krwi nie zawsze wychdza

Ostatnio edytowane przez moderatora:
anabubka...
jak milo ze wspominalas :-p:-D
zobaczymy co to bedzie ide w przyszlym tygodniu:tak:
ale dziwnie to wyglada - skaze mi to nie przypomina :baffled:

ja tez nie lubie rano placzu
ale wlaczylam jej bajke i jakos sie uspokoila
pranie wstawilam,trezba rozpalic w piecu
dzis paskudne chmury:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
narazie nie pada

ciekawe co nam okulista powie

Pati to moze nie koniecznie skaza ale moze miec uczulenie
na cos co zjadl,na pieluchy ,proszek do prania,na plyn do plukania itd

a mi wczoraj alergolog powiedziala ze to nie truskawki sa najbardziej alergizujace tylko poziomki:szok::szok::szok::szok:

kurcze musialabym isc ze smieciami.... a to troche za blokiem.... nie chce mi sei z jednej strony i z druf=giej to jak mala sie obudzi to sie rozryczy bo dzis marudna... wstala o 6 z rykiem... nawet Sewka obudzila...
ale poki co ide pranie wstawic - aha dziewczyny mam juz normalna pralke :-D:-D tata zrobil mi w dzien kobiet :tak::tak::tak: wkoncu franie moge odstawic :cool2::cool2::cool2:

anabubka tez myslalam ze uczulenie i nawet podejrzewalam pampersy dada bo odkad zaczal ich uzywac to mu sie tak robilo... ale nie koniecznie... :sorry2:

ja ide sprzatac bo chlew tu mam a za godzine mam goscia :-)

ANABUBKA o to o poziomkach nie widzialam.Bylam przekonana ze bardziej alergizuja troskawki :-).
MH I ANABUBKA ja wrecz nienawidze jak Oliwka wstaje z placzem.Ja juz znioslabym wstawanie o nieludzkiej godzinie ale bez placzu :-).
PATRYSIA witaj.Powodzenia z Sewkiem u dermatologa.
Super ze mala dzielnie zniosla szczepienie .Sewek to chyba chudzinka .

Oliwka wazy 10,5 kg na 74 cm wzrostu.Wlasnie dziwczyny czy ona nie wazy za duzo jak na taki wzrost?.
Lekarka w klinice kazala mi na ta wage uwazac i dlatego juz sie zastanawiam.

Doradzcie mi tez w innej kwestji.Oli miala wczoraj szczepienie i pierwszy raz po szczepieniu am zaczerwieniona raczke.Nic nie mam aby jej to posmarowac I szczerze to kasy nie mam aby cos na kupic .No ale jak bedzie trzeba to pozycze i kupie,tylko zastanawiam sie czy jeszcze poczekac czy np dp jutra jej to zejdzie?czy dzialas juz dzis?czy wogole to normalne ze ma zerwona raczke od szczepienia?

U mnie dzis z Oliwka zapowiada sie ciezki dzien.Od rana doprowadza mnie juz do szalu wiecznym marudzeniem :-(.

No to Oliwka musi miec ta wade wrodzona skoro ma Zespol Turnera.
Powiec mi tylko szczerze czy ja smocziem teraz tez to poglebiam?Smoczek ma tylko do spania i czasem w wwozku.Na drzemce popoluniowej tez go ma ale staram sie ze jak zasnie i sama go nie wypluje to jej go wyciagam,Kiedy potrafila lazic ze smoczkiem caly dzien.Dzis w dni go nie potrzebuje Tylko do spania.Czy moze zaczac ja wczesniej od smoka odzwyczajac?
Jak sadzisz>Ta logopedka juz ostatnio mowila abysmy ja juz oduczali od smoka ale ja sie tego strasznie boje:baffled:.

Ty to masz apeptyt na noc:-D.

Powodzenia w tym ograniczeniu slodyczy:tak:

Wspolczuje skurczu lydek.Moze doadtkowo wez jakis magnes?

IWCIK zgadzam sie a najlepiej abys poszla z wynikami do gina.

Super wakacje wam sie zapowiadaja.

No i spalam z Oliwka.Obudzila sie w nocy chyba ze 6 razy.juz nie umialam tego zliczyc bo budzila sie co chwile.No ale najwazniejsze ze nie bylo wiekszych placzy:tak:.
Wstalysmy o 7 .
U mnie sniegu napadalo.Masakra ta zima sie chyba w zyciu nie skonczy:wściekła/y:.

Milam isc dzis z pitami ale jestem zmeczona ostatnia bieganina i siedzimy dzis w domu .Nigdzie jak narazie sie nie wybieram:-D.
Smoczek w jakimś stopniu może mieć na to wpływ.
Wyobraź sobie,że to podniebienie jest prawie w kształcie trójkąta i smoczek właśnie wysklepia tę czesc najbardziej wystawioną ku górze.:baffled:
Myślę,że jak mało go ma to się nic nie stało,ale jak się uda to odstawcie :tak:
Trochę głębszą wadą od gotyckiego jst rozszczep podniebienia i to już dużo bardziej poważniejsze,bo musi być operacja.
U was nie jest tak źle,więc nie narzekaj :no::sorry2::sorry2:

Dzięki :rofl2:

Śnieg, wrrrr.... Ja chce wiosnę :cool:
Ja już od kilku dni obserwuję tego Twojego bobasa.
Klawy jest jak nie wiem :-D:-D:-D:-D

Alergia objawia sie bardzo różnie.
Kubuś np: od mleka miał lakierowane policzki i liszaje a Klaudie ropne krostki na pupie i bóle brzuszka :-:)-(
Każde dziecko jest inne.
Testy jak najbardziej teraz Ci nic nie dadzą :no:
On jest za mały.:baffled::baffled:

ANABUBKA o to o poziomkach nie widzialam.Bylam przekonana ze bardziej alergizuja troskawki :-).
MH I ANABUBKA ja wrecz nienawidze jak Oliwka wstaje z placzem.Ja juz znioslabym wstawanie o nieludzkiej godzinie ale bez placzu :-).
PATRYSIA witaj.Powodzenia z Sewkiem u dermatologa.
Super ze mala dzielnie zniosla szczepienie .Sewek to chyba chudzinka .

Oliwka wazy 10,5 kg na 74 cm wzrostu.Wlasnie dziwczyny czy ona nie wazy za duzo jak na taki wzrost?.
Lekarka w klinice kazala mi na ta wage uwazac i dlatego juz sie zastanawiam.

Doradzcie mi tez w innej kwestji.Oli miala wczoraj szczepienie i pierwszy raz po szczepieniu am zaczerwieniona raczke.Nic nie mam aby jej to posmarowac I szczerze to kasy nie mam aby cos na kupic .No ale jak bedzie trzeba to pozycze i kupie,tylko zastanawiam sie czy jeszcze poczekac czy np dp jutra jej to zejdzie?czy dzialas juz dzis?czy wogole to normalne ze ma zerwona raczke od szczepienia?

U mnie dzis z Oliwka zapowiada sie ciezki dzien.Od rana doprowadza mnie juz do szalu wiecznym marudzeniem :-(.
Woda z sodą ,albo altacet i okłady:tak:

reklama
Witam
Dzieciaki sa od rana nie do wytrzymania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:Pogoda sie spierniczyla i net mi mega muli:no::no::no:Zaraz ide zrobic jakies snaidanko :tak:A pozniej zmykam na spotkanie z siora i zakupki,mam nadzieje ze zachowanie moich dzieci mi w nich nie przeszkodzi:baffled:No i planuje pierwszy raz od X czasu isc na solarium:tak::tak::tak::tak:

PATRYSIU
Fajnie ze zajrzalas:tak::tak::tak:Sewek niezle wazy i mierzy,Nicolka zreszta tez:tak::tak::tak:

ANABUBKA
Gratkli dla Weronisi:tak::tak::tak:Ale nie wiem dlaczego ja myuslalam ze Ona juz dawno nie uzywa smoka:baffled:

DOROTKO
No waga i wzrost Oliwki nie idzie za bardzo w parze,ale nie ma co na razie panikowac:no::no::no:Jak lubi jesc to jedzenia Jej nie ograniczaj a raczej unikaj slodyczy:tak::tak::tak:Jakby ta roznica sie zwiekszala to wtedy ewentualnie porozmawiaj z pediatra:tak::tak::tak:No i wiosna zapewniaj Jej duzo ruchu na swiezym powietrzu:tak::tak::tak:

Do góry