reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Rozłóż go na noc, nawt i na kilka dni, moze dojdzie do siebie, znajoma wyprała synowi spodnie z telefonem, osuszyła, odczekali chyba 4 dni i dziala . No ale nie amiętam co on mial i nie wiem co ty masz. Szkoda, bo bez telefonu to jak bez reki.
Ostatnio pojechałam do mamy, ide na przystanek i chce sprawdzic która godzina ( a nawiasem-któraś nosi jeszcze zegarek na rece?) i łooooooooooooo!, nie ma telefooooonuuuuu i co teraz, leciec do domu? jechać? ale rozterka:-D:-D:-D:-D
Skąd ja to znam :-D:-D:-D:-D

Rozgadalam sie z mezem Dojezdza do granicy na rano bedzie :))

Dowikla ja tez kocham spac:) ale dzis pewnie do polnocy posiedze bo spac jakos mi sie nie chce:baffled:

A no i sie pochwale bo skoro mam zrobic przelew na wakacje to prosze tu bedziemy spali i jedli
| Bellevue Lopar |
Bardzo fajne miejsce :tak::-):-)

Ech witam się nocnie.
Pokażę Wam coś ,bo właśnie dostałam.
To stronka Karolinki,do której jedziemy na 3 czerwca na wesele.
Co myślicie o takiej wcześniejszej się prezentacji gościom weselnym :confused:
Karolina
Czekam na opinie
czas na mnie ,bo pobudka o 6.30 :-D:-D
dobrej nocki;-):-):-)

reklama
witam sie porannie z kawa:tak::tak::tak:
dala malej o 6 mleko i juz sie nie kladlam.
wczoraj mu sie dosiadl do kompa wieczorem,a ze ja bylam padnieta to poszlam spac

ja wiem, ja wiem
mama i siostrzyczka!

Dorcia, ale Cię z telefonem załatwiła, ale spróbuj go rozebrać ile się da i podsuszyć, tylko nie znagrzej za bardzo bo mu styki pójdą

czytac nie umisz:-D:-D:-D:-D:-D:-D
z lewej to mama, z dlugimi wlosami,a z prawej tata z jezykiem
na tym drygim rysunku to cos na srodku -taka kratka to zeby:-D:-D:-D:-D

LUNKA TElefonrozebrany i wysuszony ale nie dziala.Tzn cos jest nie tak z wyswietlaczem bo klawisze dzialaja i dzwiek jest ale ekran nic nie pokazuje.Musial on najbardziej ucierpiec :-(.

Zastanawiam sie jaka nocka dzis bedzie po tym szczepieniu Bo oli pospala kilka minut i juz plakala .Wiec moze byc ciekawie :-(.

niepotrzebnie go wlaczalas
mojej siostrze jais czas temu jak byla u mnie wpadl do kibla bo miala go z tylu w kieszeni:-D:-D:-D:-D:-D
ale jak go wyciagnela to od razu go rozebrala
polozylam go rozebranego na grzejnik na scierce,ale nie goracy tylko cieply.2 dni lezal na grzejniku,pozniej jeszcze ze 2 dni na polce rozebrany i dziala bez zarzutu.
wlasnie najgorzej jak sie wlaczataki niedoschniety bo w srodku moze byc woda i moze sie zwarcie zrobic

wez go jeszcze rozloz i niech schnie ze 2-3dni to moze zazdiala
ja swoim nie daje tel do zabawy,ani portfela:no::no::no::no:
taka mam zasade.tellezy wyzej.a nawet jak nisko to mi go Weronika przynosi

Rozłóż go na noc, nawt i na kilka dni, moze dojdzie do siebie, znajoma wyprała synowi spodnie z telefonem, osuszyła, odczekali chyba 4 dni i dziala . No ale nie amiętam co on mial i nie wiem co ty masz. Szkoda, bo bez telefonu to jak bez reki.
Ostatnio pojechałam do mamy, ide na przystanek i chce sprawdzic która godzina ( a nawiasem-któraś nosi jeszcze zegarek na rece?) i łooooooooooooo!, nie ma telefooooonuuuuu i co teraz, leciec do domu? jechać? ale rozterka:-D:-D:-D:-D

hehehhehehe
ja bez zegarka chodze:-)
ale moj tel jak moja reka wiec nie zdazylo mi sie go nie zabrac
a o godzine kochana to mozna ludzi spytac:tak::tak::tak:;-);-):-)

w
Byłam wczoraj odebrac wyniki badan no i zmartwilam sie bo sa gorsze niz wczesniejsze jak tak bedzie za trzy tygodnie to wyjdzie mi ze mam anemie:(

Tyle witamin biore i miały wyniki sie poprawic a tu nici...hmmmmmmmmmmm to co ja jeszcze musze jesc ???????????

dobrez bedzie
ja w obydwu ciazach jak to mieisac czy 2 po zajsciu od razu mialam paskudna mrofologie
w 3mies ciazy to juz malam anemie
caly czas lykalam witaminy i zelazo-biofer folik.
lekarz mnie zastrzykami straszyl.alejakos w polowei ciazy zawsze morfologia stawala w miejscu,co prawda nisk ale nie szla dlaje.
mialam ok3mln czerownych,ok.10 hemoglobiny.,no jakos tak

jesc-buraki,jajka,szpinak,natke pietruszki,czerwone mieso.watrobke mozna ale od czasu do zasu bo ma duzo wit A.

Skąd ja to znam :-D:-D:-D:-D

Bardzo fajne miejsce :tak::-):-)

Ech witam się nocnie.
Pokażę Wam coś ,bo właśnie dostałam.
To stronka Karolinki,do której jedziemy na 3 czerwca na wesele.
Co myślicie o takiej wcześniejszej się prezentacji gościom weselnym :confused:
Karolina
Czekam na opinie
czas na mnie ,bo pobudka o 6.30 :-D:-D
dobrej nocki;-):-):-)

3godz snu:-D:-D:-D:-D:-D
pobudka!!!!!!!!!!!!!!!!!:-p

stronka fajna w sumie.teraz taka moda bo juz cos takieg widzialam
ale jakos nie mam zdania,brakuje mi wyrazow:-D

Ania fajne wakacje wam sie szykuja:tak:

to teraz moge sie pochwalic
WERONIKA JUZ 2 NOC SPI BEZ SMOCZKA:-):-):-):-):-):-):-)

mialam ja odzywczajac ale serca nie mialam.iec od paru dni mowilam ze monio jest bleeee ze niedobry,ale ona mowila"monio bleeeeeeee,mama daj monia":-)
az w koncu we wtorek bylo juz po 21 jak szlaspac,padneita.mowi "monio bleeee"
ja mowie ze tak,ale ze moze damy go Azie(naszej suczce).a ona nic nie powiedzilaa tylko o swojego psa przytulanke spytala.wiec jej dalam i zasnela szybko
myslalam ze w nocy bedzie plakac,a tu nic cala noc spokojnie
wczoraj wieczoremznow-"mama monio bleeeee",wiec do niej ze bleee i ze damy go Azie.wiec ona pokiwala glowa ze tak,przytuilasowjeg psa i poszla psac:-)
nawet jak teraz zjadla mleko to zaraz szybko zasnela bez problemu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

mam nadzieje ze juz go nie zechce,bo go wyrzucilam co by nie kusil:sorry2:

Witam,

Anka, mi sie za to marzą wakacje z leżeniem, tylko i wyłącznie :-D

As, ja miałam stronkę ślubną :tak: Ale były tam info na temat ślubu, lista prezentów ( zamiast kwiatów były zabawki dla Helenki, a lista była dla tych co nie mieli pomysłu). Fotki były z panieńskiego i kawalerskiego :-p No i goście mogli robić wpisy. A po wszystkim wrzuciłam tam filmiki i fotki, wszyscy goście sobie obejrzeli i byli zadowoleni :tak: Siebie tam za specjalnie nie prezentowałam...

Helenka przespała całą noc u siebie :szok::tak: Niki przyzwoicie jak na nia :sorry2: No i nie śpimy od 6:dry:

Anabuba, gratki dla Wikusi :tak: A tak w sumie, jak się zastanowiłam to moja Niki tez ostatnio bez smoka :szok::-D

Ostatnia edycja:
witam sie porannie z kawa:tak::tak::tak:
dala malej o 6 mleko i juz sie nie kladlam.
wczoraj mu sie dosiadl do kompa wieczorem,a ze ja bylam padnieta to poszlam spac

czytac nie umisz:-D:-D:-D:-D:-D:-D
z lewej to mama, z dlugimi wlosami,a z prawej tata z jezykiem
na tym drygim rysunku to cos na srodku -taka kratka to zeby:-D:-D:-D:-D

niepotrzebnie go wlaczalas
mojej siostrze jais czas temu jak byla u mnie wpadl do kibla bo miala go z tylu w kieszeni:-D:-D:-D:-D:-D
ale jak go wyciagnela to od razu go rozebrala
polozylam go rozebranego na grzejnik na scierce,ale nie goracy tylko cieply.2 dni lezal na grzejniku,pozniej jeszcze ze 2 dni na polce rozebrany i dziala bez zarzutu.
wlasnie najgorzej jak sie wlaczataki niedoschniety bo w srodku moze byc woda i moze sie zwarcie zrobic

wez go jeszcze rozloz i niech schnie ze 2-3dni to moze zazdiala
ja swoim nie daje tel do zabawy,ani portfela:no::no::no::no:
taka mam zasade.tellezy wyzej.a nawet jak nisko to mi go Weronika przynosi

hehehhehehe
ja bez zegarka chodze:-)
ale moj tel jak moja reka wiec nie zdazylo mi sie go nie zabrac
a o godzine kochana to mozna ludzi spytac:tak::tak::tak:;-);-):-)

dobrez bedzie
ja w obydwu ciazach jak to mieisac czy 2 po zajsciu od razu mialam paskudna mrofologie
w 3mies ciazy to juz malam anemie
caly czas lykalam witaminy i zelazo-biofer folik.
lekarz mnie zastrzykami straszyl.alejakos w polowei ciazy zawsze morfologia stawala w miejscu,co prawda nisk ale nie szla dlaje.
mialam ok3mln czerownych,ok.10 hemoglobiny.,no jakos tak

jesc-buraki,jajka,szpinak,natke pietruszki,czerwone mieso.watrobke mozna ale od czasu do zasu bo ma duzo wit A.

3godz snu:-D:-D:-D:-D:-D
pobudka!!!!!!!!!!!!!!!!!:-p

stronka fajna w sumie.teraz taka moda bo juz cos takieg widzialam
ale jakos nie mam zdania,brakuje mi wyrazow:-D

Ania fajne wakacje wam sie szykuja:tak:

to teraz moge sie pochwalic
WERONIKA JUZ 2 NOC SPI BEZ SMOCZKA:-):-):-):-):-):-):-)

mialam ja odzywczajac ale serca nie mialam.iec od paru dni mowilam ze monio jest bleeee ze niedobry,ale ona mowila"monio bleeeeeeee,mama daj monia":-)
az w koncu we wtorek bylo juz po 21 jak szlaspac,padneita.mowi "monio bleeee"
ja mowie ze tak,ale ze moze damy go Azie(naszej suczce).a ona nic nie powiedzilaa tylko o swojego psa przytulanke spytala.wiec jej dalam i zasnela szybko
myslalam ze w nocy bedzie plakac,a tu nic cala noc spokojnie
wczoraj wieczoremznow-"mama monio bleeeee",wiec do niej ze bleee i ze damy go Azie.wiec ona pokiwala glowa ze tak,przytuilasowjeg psa i poszla psac:-)
nawet jak teraz zjadla mleko to zaraz szybko zasnela bez problemu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

mam nadzieje ze juz go nie zechce,bo go wyrzucilam co by nie kusil:sorry2:
Gratulacje dla Weronisi :tak::tak::-):-)

Witam,

Anka, mi sie za to marzą wakacje z leżeniem, tylko i wyłącznie :-D

As, ja miałam stronkę ślubną :tak: Ale były tam info na temat ślubu, lista prezentów ( zamiast kwiatów były zabawki dla Helenki, a lista była dla tych co nie mieli pomysłu). Fotki były z panieńskiego i kawalerskiego :-p No i goście mogli robić wpisy. A po wszystkim wrzuciłam tam filmiki i fotki, wszyscy goście sobie obejrzeli i byli zadowoleni :tak: Siebie tam za specjalnie nie prezentowałam...

Helenka przespała całą noc u siebie :szok::tak: Niki przyzwoicie jak na nia :sorry2: No i nie śpimy od 6:dry:

Anabuba, gratki dla Wikusi :tak: A tak w sumie, jak się zastanowiłam to moja Niki tez ostatnio bez smoka :szok::-D
Gratulacje dla Niki za niezłą noc i brak smoczka.
Dzielna dziewczynka :tak::tak::-D:-D
Tam u Karoliny tez wszystko jest na temat ,ale tych prezentacji jest strasznie dużo :szok::szok::szok:,jak dla mnie za dużo:baffled::baffled:,ale to moje zdanie.:sorry2::sorry2:

As ja bylam pierwsza ale zanim odpisalam to juz dzazylas sie pojawic
wyspalas sie?????????:-p:-p:-p:-p

MH to tez fajny pomysl z czyms takim ,wlasnie lista prezentow itd:tak::tak::tak:
Pewnie,że się wyspałam spałam aż 3 godziny :-D:-D:-D:-D:-D

MH no a drugie snidanie to co?????????:-p:-p:-p:-p

a jakiego masz fajnego bobasa nad suwaczkami:tak::tak:
\Paulina juz do szkoly odprawiona,troche ma katar i chrypke.pytanie czy to alergiczne:sorry2:
bo i chrypy dostala

mala jeszcze spi

a gdzie reszta sopichow?

POBUDKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dorotka no trochę wiem na ten temat ,bo pracuję z różnymi dziećmi.:tak:
To źle wyprofilowane podniebienie tzw bardzo wysokie ,co za tym idzie język jest na ogół za krótki by prawidłowo wymawiać niektóre głoski.
Ce****e go częste występowanie przy zespole Turnera,Downa i Morfana,ale niektóre zdrowe dzieci też się z takowym rodzą.
Można też pogłebic istniejące gotyckie nieznaczne podniebienie ssaniem smoczka i wtedy mówi się o gotyckim nabytym a nie wrodzonym.
Trzeba ćwiczyć język i dotykać do wałka dziąsłowego ,by go "wydłuzyć" to tak w największym skrócie.Robi się też nieprawidłowa szczelina między podniebieniem a bokami języka i stąd wady wymowy.
Aha skutkiem nie ćwiczenia jezyka przy takim podniebieniu może być np: seplenienie,problem z l i r ,ale nie tylko.
Jak chcesz coś więcej to Ci poszukam w moich materiałach logopedycznych.:tak:
Aha i mocno wskazana wizyta u ortodonty ,by prawidłowo szczękę i zęby ustawić,ale to pewnie za jakiś czas.

Zyczę przespanej nocki,a jak będzie płakała to daj jej viburcol.
Telefon jak sam wyschnie to pewnie zacznie działać.:tak:
No to Oliwka musi miec ta wade wrodzona skoro ma Zespol Turnera.
Powiec mi tylko szczerze czy ja smocziem teraz tez to poglebiam?Smoczek ma tylko do spania i czasem w wwozku.Na drzemce popoluniowej tez go ma ale staram sie ze jak zasnie i sama go nie wypluje to jej go wyciagam,Kiedy potrafila lazic ze smoczkiem caly dzien.Dzis w dni go nie potrzebuje Tylko do spania.Czy moze zaczac ja wczesniej od smoka odzwyczajac?
Jak sadzisz>Ta logopedka juz ostatnio mowila abysmy ja juz oduczali od smoka ale ja sie tego strasznie boje:baffled:.
Aniu no co Ty o tej porze:szok:
Ja pozmywalam podlogi i wcinam ciasto z budyniem:-p
Ty to masz apeptyt na noc:-D.
Bo ja koffam spac:-pMusialam sobie zrobic druga bulke bo ta jedna sie nie najadłam:szok::szok::szok:a brzuch to jzu mam taki jak w 6 miesiacu ciazy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Trzeba cos z tym zrobic bo jzu w nic nie wchodze,a do lata nie daleko:no::no::no:

Ciasto z budyniem to tez bym sobei zjadla ,ale nie mam a poza tym od jutra ograniczam slodycze do minimum i jak mi sie skonczy @ to sie zwaze,ale az sie boje
Powodzenia w tym ograniczeniu slodyczy:tak:
Idę się położyć dziewczyny
Małpa mnie w pół łamie, więc się juz poddaję. i kurcze skurcz mi cały dzień w łydkę wchodzi, chyba brak magnezu.
Dobranoc
Wspolczuje skurczu lydek.Moze doadtkowo wez jakis magnes?
IWCIK
A bierzesz zelazo:confused:Ja w ciazy z dziewczynkami mialam lekko obnizone i kupilam sobie plusssz zelazo multiwitamina i na nastepnym badaniu krwi bylo juz oki:tak::tak::tak:I moja lekarka nie miala nic przeciwko temu ze sama sobie to kupilam i pilam
IWCIK zgadzam sie a najlepiej abys poszla z wynikami do gina.
Rozgadalam sie z mezem Dojezdza do granicy na rano bedzie :))

Dowikla ja tez kocham spac:) ale dzis pewnie do polnocy posiedze bo spac jakos mi sie nie chce:baffled:

A no i sie pochwale bo skoro mam zrobic przelew na wakacje to prosze tu bedziemy spali i jedli
| Bellevue Lopar |
Super wakacje wam sie zapowiadaja.

No i spalam z Oliwka.Obudzila sie w nocy chyba ze 6 razy.juz nie umialam tego zliczyc bo budzila sie co chwile.No ale najwazniejsze ze nie bylo wiekszych placzy:tak:.
Wstalysmy o 7 .
U mnie sniegu napadalo.Masakra ta zima sie chyba w zyciu nie skonczy:wściekła/y:.

Milam isc dzis z pitami ale jestem zmeczona ostatnia bieganina i siedzimy dzis w domu .Nigdzie jak narazie sie nie wybieram:-D.

reklama
Do góry