reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

No to gratuluję !!!
A teściora robiłaś ?!?
Co do usg to wcale nie za wcześnie, jednak nie martw się jeżeli ginek nic nie zobaczy.
Ja byłam na usg w 5tc2d i nie było jeszcze nic widać, ale to ze względu na późną owulkę i co za tym idzie młodszą ciążę. Dla potwierdzenia może zrobić betę.

robilam 2 i oba wyszly pozytywnie ale troche blade co do owu to byla pozno bo 20dc wiec od owu minelo dopiero 17 dni ale temp ciage wysoka :-) myslisz ze bedzie cos widac na usg???

no wlasnie bo jak to liczyc od poczatku ostatniego cyklu to bylby 7 tc a od owu liczac ok 4tc?????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
robilam 2 i oba wyszly pozytywnie ale troche blade co do owu to byla pozno bo 20dc wiec od owu minelo dopiero 17 dni ale temp ciage wysoka :-) myslisz ze bedzie cos widac na usg???

No to może być już widać maleńką kropczekę, ale nie denerwuj się jakby czasem nie było nic widać.
U mnie tak właśnie nie było nic widać więc robiłam drugie badanie beta, żeby zobaczyć czy wszystko ok. Beta urosłą o 170% w ciągu 48h więc super.

no wlasnie bo jak to liczyc od poczatku ostatniego cyklu to bylby 7 tc a od owu liczac ok 4tc?????

Generalnie są dwa terminy: 1) od OM czyli od pierwszego dnia ostatniego krwaiwenia, i 2) wg usg, ale to później określa lekarz.
Więc generalnie Ty jesteś w 7tc, ale lekarz może Ci później zmienić termin porodu.

to ja cos na mieszalam??? :( przepraszam... ale kopiowalam ostatnia jaka byla ;/

kochana nie ty ;-) nie napiszę kto, bo to nie ma znaczenia :-)

Czekam na termin @, nie na sama @. Wtedy sie wszystko wyjasni;-)

trzymam kciukaski, bo widzę, że już blisko... :tak::-D

Cześć Dziewczynki. Mnie dziś obudził ból krzyża - bleeee. :baffled:
Ale teraz już wiem,że @ nadchodzi,bo na teście (Quick Vue) wyszła jedna krecha. Prezent imieninowy dla Małża się nie udał. :no: Nawet mu nie powiem. :no:
Czyli tak,jak myślałam - siódemka (7. cykl) nie okazała się szczęśliwa.
Mam nadzieję,że cykl mi się nie wydłuży,bo na 31. mam zaplanowaną wizytę u nowego gina. :tak:
Zmykam na kawkę. ;-)

mówiłam, że za wcześnie :tak: trzymam kciukaski - mocno!! ;-):-)

Wstawać śpiochy!!!
Co tak tu pusto ?!? ...

ja śpioch, ale niestety już w pracy :dry: szef wyszedł więc na chwilunie jestem :-D

Kobietki... masakra... jeszcze tyle czekania na nieprzyjście @ :sorry2: a do tego żadnych objawów fasolinki, ale objawy zapalenia :wściekła/y: żółty śluz leci jak z kranu :hmm: nic to... czekam do 24.03 (czy fasolinka będzie) i do gin po leki na zapalenie :-(

ja śpioch, ale niestety już w pracy :dry: szef wyszedł więc na chwilunie jestem :-D

Kobietki... masakra... jeszcze tyle czekania na nieprzyjście @ :sorry2: a do tego żadnych objawów fasolinki, ale objawy zapalenia :wściekła/y: żółty śluz leci jak z kranu :hmm: nic to... czekam do 24.03 (czy fasolinka będzie) i do gin po leki na zapalenie :-(

Zleci jak nie wiem...najpierw mnie zleci do wizyty któą mam zaplanowaną na 19.03 a później to już tylo 5 dni to Twojego terminu :-)
A nie możesz teraz iść do gina sprawdzić co się z truskawką dzieje ?!? Bo może to nic złego i od razu byś podleczyła.

Ja przez te dziury muszę teraz minimum 1000zł wydać na prostowanie felg z prawej strony + regeneracja. Ale cóż zrobić...
To miłej pracki :-) będę na pewno :-)

szkoda pieniążków, ale coż zrobić... :dry:

Zleci jak nie wiem...najpierw mnie zleci do wizyty któą mam zaplanowaną na 19.03 a później to już tylo 5 dni to Twojego terminu :-)
A nie możesz teraz iść do gina sprawdzić co się z truskawką dzieje ?!? Bo może to nic złego i od razu byś podleczyła.

mogłabym, ale jeśli fasolinki niet to da mi porządny antybiotyk :tak: a jak jest to jakiś inny... +żelazo i odrazu pójde na badania :tak::-D a na razie (od wczoraj) korzystam z Tamtumrosa :tak:

reklama
:-pCzołem Kochane!!!

ale mnie tu nie było he jakieś 4 dni, miałam stresa bo dziś byliśmy na badaniu armii raczej ok chociaż nie umiem rozszyfrować wszystkiego ale babka mówiła że dobrze jest nie ma się co stresować, nom a ja idę we wtorek na monitoring :szok: już się boję że to ze mną coś nie tak :baffled:

Do góry