reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ide zparzyc ziola :-)

a wiecie z czego najbardziej jestem dumna ze nie pale juz prawie 3 miesiac
chyba tak sobie wbilam do glowy z tymi starankami ze odechcialo mi sie palic :tak: no ale najpierw to byl objaw ciązy oczywiscie ;-)

tak się cieszę :-D

ale za to przybylo mi pare kg wiec musze sie udac na cwiczenia... bo mi pani doktor powiedziala ze zeby zajsc w ciaze to musze schudnac ... bo nadwaga zajsciu w ciaze nie sluzy :-( i jeszcze ostantnio nawet taki artykul czytalam ze organizm samtdo do ciazy nie dopuszcza u kobiet z nadwaga i sie zalamalam :(
wobec czego zaczynam jazde na rowerku stacjonarnymw domku i basen i jakis fitnes... musze to jakos rozplanowac dobrze :):tak:

reklama
ja też życze trojaczków ...no bliźniaków ;-) a co do wyluzowania to zajmij się czymś...przypomnij sobie co Ci sprawiało przyjemnosć kiedyś kiedy jeszcze myslałaś o dzidzi i zacznij to robić...staranka starankami a życie, zyciem...

super fajnie, ze w porządku gosciu...13 dc 14 mm, a kiedy miewałaś owulkę...pęchol rośnie ok 2 mm dziennie czyli potrezbuje ok 3 dni jeszcze, zeby był śliczny...

trzymam kciuki, zeby i u Ciebie taka ślicznotka była...:tak:

ps. Olkale jaka jest norma dla TSH bo Ty jesteś moim prywatnym laboratorium

i ja sie przyłączam do życzeń...nawet nie wiedziałam o urodzinkch....spełnienia marzenia...:tak:

:tak:JA też ja też składam życzonka :tak:

a co do owulki to kiedyś jak robiłam testa owu to wyszedł mi pozytywny 17dc więc jeszcze jakieś 4 dni ale wtedy to chyba już byłby przerośnięty :baffled: idę jeszcze w czwartek zobaczyć jak rośnie i ginek powiedział że wtedy opracujemy strategię ... dużo czytałam o zastrzykach z z pregnylu i chyba dość skuteczne jak sądzisz:baffled:

ja też życze trojaczków ...no bliźniaków ;-) a co do wyluzowania to zajmij się czymś...przypomnij sobie co Ci sprawiało przyjemnosć kiedyś kiedy jeszcze myslałaś o dzidzi i zacznij to robić...staranka starankami a życie, zyciem...

super fajnie, ze w porządku gosciu...13 dc 14 mm, a kiedy miewałaś owulkę...pęchol rośnie ok 2 mm dziennie czyli potrezbuje ok 3 dni jeszcze, zeby był śliczny...

trzymam kciuki, zeby i u Ciebie taka ślicznotka była...:tak:

i ja sie przyłączam do życzeń...nawet nie wiedziałam o urodzinkch....spełnienia marzenia...:tak:
dziekuje :)
no zaczelam robic na szydelku a oprocz tego wroce do moich cwiczen ktore zaniedbalam ostatnio baaaardzo ---co widac tu i tam heheh ;)

no jak jeszcze masz przed sobą okragły roczek...zdążysz :)...
no jak nie zdaze to bedzie po 30 :)

a co do owulki to kiedyś jak robiłam testa owu to wyszedł mi pozytywny 17dc więc jeszcze jakieś 4 dni ale wtedy to chyba już byłby przerośnięty :baffled: idę jeszcze w czwartek zobaczyć jak rośnie i ginek powiedział że wtedy opracujemy strategię ... dużo czytałam o zastrzykach z z pregnylu i chyba dość skuteczne jak sądzisz:baffled:

równiez dziękuje za zyczonka :)

Ostatnia edycja:

no ja to jak teraz nie wyjdzie (lekarz nic nie wie, ze może wyjsć...bo mi odradzał ;)) to też bede miała cykl stymulowany na początku CLO i zastrzyk...nie czytałam nic na ten temat, ale wiem, ze duzo dziewczyn ma to stosowane wiec poprostu zaufam ginowi...

a co do norm tsh to zazwyczaj podają na wyniku, wszystko zależy w jakich jednostkach podaja...podobno dla starajacych sie dobrze jest jak są w pobliżu dolnej normy...tyle wiem....

ja dziś kończyłam ostatanie badania w tym cyklu progereron i prolaktyne...21 dc...juz nie za długo czekania zostało...i wtym cyklu jakoś mi jest łtwiej niż w poprzednich...mam tak jak Toska nie nakrecam sie...;)

no ja to jak teraz nie wyjdzie (lekarz nic nie wie, ze może wyjsć...bo mi odradzał ;)) to też bede miała cykl stymulowany na początku CLO i zastrzyk...nie czytałam nic na ten temat, ale wiem, ze duzo dziewczyn ma to stosowane wiec poprostu zaufam ginowi...

a co do norm tsh to zazwyczaj podają na wyniku, wszystko zależy w jakich jednostkach podaja...podobno dla starajacych sie dobrze jest jak są w pobliżu dolnej normy...tyle wiem....

ja dziś kończyłam ostatanie badania w tym cyklu progereron i prolaktyne...21 dc...juz nie za długo czekania zostało...i wtym cyklu jakoś mi jest łtwiej niż w poprzednich...mam tak jak Toska nie nakrecam sie...;)

to dobrze ze sie nie nakrecasz ja mam nadzieje ze tez wyluzuje :)

Ha Betusia.... ja w czerwcu schudłam 22 kg..... i z każdą @ zostawało mi 1,5 kg...i teraz ważę znów tyle co przed zrzuceniem i się nie martwię i jakoś problemów z zajściem na razie nie miałam, choć troszkę mam nadwagę... ale stwierdziłam że bez sensu jeszcze raz chudnąć żeby potem przytyć w ciąży, więc po porodzie zamierzam ostro wziąć się za siebie :)

Ha Betusia.... ja w czerwcu schudłam 22 kg..... i z każdą @ zostawało mi 1,5 kg...i teraz ważę znów tyle co przed zrzuceniem i się nie martwię i jakoś problemów z zajściem na razie nie miałam, choć troszkę mam nadwagę... ale stwierdziłam że bez sensu jeszcze raz chudnąć żeby potem przytyć w ciąży, więc po porodzie zamierzam ostro wziąć się za siebie :)

to dobrze ze wyszlas z takiego zalozenia :)

:) tylko ze ja mam problemy z krgoslupem i musze byc chudziutka przed ciaza bo jak w ciazy przytyje to moj kregoslup tego moze nie wytrzymac - nie mowiac o porodzie silami natury.... bo ja mam 2 dyski wywalone w strone rdzenia musze uwazac aby nie przerwaly mi rdzenia bo nie bede chodzic :( musze wzmacniac swoj gorset miesniowy wokół kręgosłupa i byc w dobrej formie :) to dlatego .... a ostatnio strasznie sie zaniedbalam pod wzgledem cwiczen.
I własnie zdalam sobie sprawe jaki ja gluptas jestem zeby nei dbac o zdrowie przeciez dzidzia cche zdrowa mame miec prawda :)

no to koniec moich leniuchow i zlych dni--- przynajmneij bede miec wiecej wigoru po cwiczeniach... i moze wreszcie doczekam fasoliny a przynajmniej zajme sie czyms innym niz tylko praca :)

a dzis zmykam musze troszku popracowac ... spakowac sie bo jutro jade i w czwarteczek wracam...
i jeszcze czule dzisiaj malza pozegnac chce :tak:

a jutro o 7 musze wyjsc z domku :tak:

to trzymajcie sie cieplutko sciskam Was wszystkie mocno!!!!!!

buzka pewno sie w czwartek odezwe ( tylko ze moge pozno wrocic) a jak nie to w piatek
juz za Wami tesknie....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a dzis zmykam musze troszku popracowac ... spakowac sie bo jutro jade i w czwarteczek wracam...
i jeszcze czule dzisiaj malza pozegnac chce :tak:

a jutro o 7 musze wyjsc z domku :tak:

to trzymajcie sie cieplutko sciskam Was wszystkie mocno!!!!!!

buzka pewno sie w czwartek odezwe ( tylko ze moge pozno wrocic) a jak nie to w piatek
juz za Wami tesknie....
trzymaj się kochana na tym wyjeździe i nie przepracuj się za bardzo ;)

ja też zmiykam na terochę kolacyjkę zrobić

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzisiaj byłam na szkoleniu na temat uzależnień i przemocy matko tyle tego było i takie nowe wieści, że w domku do M mówię że tyle niebezpieczeństw czeka na ludzi że masakra i do tego jeszcze pokazywali materiał o FASA i DA że też jak na razie o starankach nie myślę, doczytałam was wreszcie Pajkaa trzymaj sie będzie dobrze, nanusia nie takie rzeczy pewnie Twój lekarz leczył więc bądź dobrej myśli uważam że skoro specjalista to coś zaradzi,lena no cóż jutro będzie lepszy dzionek, olkale czemu Twój suwaczek pokazuje non stop ten sam czas do owulacji?

reklama
Znowu nie mam z kim polikac...:-(
no to fajnie ze na takiego trafilaś :0

no tak a pewno informacji w necie jest bardzo duzo??? i czytasz i czytasz :)
Jest duzo, ale jedne sprzeczne z drugimi... Musze isc do naszego sanepidu i srazy dowiedziec sie konkretow, bo teraz to wiem, ze nic nie wiem;-)

Mi pani endokrynolog powiedziala, ze powinno sie utrzymywac ponizej 3. JA odebrala dzisiaj wyniki i mam 3,56:-(

Do góry