reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Donkat a jak teraz jest???? Spadła???? Ja czekałabym ok pół godziny. Zrób jej może kompres z wody z octem to również wpływa na spadek temperatury :yes: a jak jej katarek????

reklama
Donkat Jula tez nigdy nie miała gorączki ale ja chyba podałabym jeszcze jedną dawkę....

Kasiu ja tez bym sie denerwowała ale pamiętaj że nie masz nic do stracenia :)

Pewnie i przynajmniej odpoczne od małego bo szczerze na dziś mam go serdecznie dość!!!!!!!

Donkat z tego co wiem to Nurofen podaje się raz na 4 godziny, albo 6 nie pamiętam. Więc z drugą dawką się wstrzymaj. Nie powinno się dawać w tak krótkim odstepie czasu

Jak dałaś Julitce ok 17 ten Nurofen a gorączka nadal jest to możesz jej dac paracetamol bo następną dawkę Nurofenu możesz dac dopiero za 8godzin

A no widzisz Moniu 8 godzin :-) wiedziałam, że gdzieś dzwoni, ale nie wiedziałam w którym kościele. Odpukać Kuba już daaaawno nie miał gorączki :yes:

Miałam nadzieje, że Kuba padnie koło 19 bo nie kładłam go spać w ciągu dnia a ten jeszcze ogląda Kajtusia.

dzieki kobietki za porady:-)

Donkat a jak teraz jest???? Spadła???? Ja czekałabym ok pół godziny. Zrób jej może kompres z wody z octem to również wpływa na spadek temperatury :yes: a jak jej katarek????

w sumie to nie ma zadnych innych objawow, ani katarku, ani kaszlu, ani gardla czerwonego.
wiecie co my z siiostra podejrzewamy? : przed poludniem jje dalalm dakwe Ibufenu, ktory miala Ala w apteczce, niby dalalm na ten katra. potem dopieor spojrzalalm na date waznosci i byl wazny go 11.2009. moze to dlatego????????? moglo wywyolac odwortny skutek?:sorry2:

Jak podałaś o 17, to już dawno powinna spaść. Nie ma czegoś takiego jak niepodleganie pod kasę chorych. Zwłaszcza w takim przypadku. Mój mąż "swoją" kasę chorych ma pod Łodzią, ale bez problemów do lekarzy chodzi tu.

dalam jje pierwsza dawke dopiero o 19. zaczela spadac i teraz juz nie mierzylam, ale czuje po czole, ze jest chlodne i niunka ozyla znacznie.
dzieki majandra, za wiadomosc o kasie, moze sie kiedys przydac:tak:

dobrze dziewczyny ze mnie poprawiłyście.... kurcze nawet takich rzeczy nie weim :( ale nigdy nie podawałam nurofenu....

ja tez do tej pory nie musialam wiedziec i nagle spanikowalam:zawstydzona/y:

ja to spanikowana byłam jak Ola miała 40.3 i to w południe:szok:bo ona wogóle jak juz gorączkuje to zawsze taką wysoką gorączkę ma:baffled:
Donkat dobrze że z Julitka juz lepiej:tak:

Agulka i jak padł już Adaś???? No wyniki super, że ok :-) a z tymi kupami to pojechał :-D
miał małe załamanie po 18 i spadł z łózka, był wielki huk i ryk i wstrzymanie oddechu, ale za chwilkę się ocknął................. serce miałam w dupie, ale już spoko.
Poszedł spać 10 min niz normalnie:sorry2: a mógłby jutro pospać rano i nie będzie mu dane.......... przed 8 musimy być w Pile, więc wyjeżdzamy o 6:40:baffled:

Donkat zdrówka dla małej............ a może zęby? Czy ma już wszystkie 5.......... paiętam, że z Mają tak miałam jak Ty dziś z niunią

Agulka :szok: no ja również miałabym serce w tyłku po czymś takim. Kuba też ostatnio spadł z Naszego łóżka podczas drzemki :-) ale to raczej było komiczne bo jak spadał to się obudził i upadł na siedzaco na tyłek i powiedział przestraszony "spadłem" :-( i podkówke zrobił.

Donkat nie wiem czy przeterminowany lek może spowodować wystapienie gorączki, ale wszystko możliwe. Bardziej podchodzi mi teoria Agulki o zębach :yes:

Spadam spać :-) dokończe jeszcze film "krawiec z panamy" i do poduchy. Trzymajcie kciuki za mnie juto :-)

Dobrej nocki kobietki!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry