reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dzieki wiem o co juz biega , co prawda ja sama za dobra z polskiego nie bylam heeeeeeeeee ale chciałabym pomóc synowi tak zeby mu nie zaszkodzc bo namieszac w głowie dziecka kazdy umie a dziecko pózniej nie wie co zrobic :)

reklama
Proszę bardzo.Polecam się na przyszłość.
Ja tak też Klaudię moją uczyłam,ale wtedy takich super pomocy w formie ksiażek nie było(trzeba się było inaczej ratować ;-)) ,a ta czytanka jest naprawdę super,bo kolorowa i krótkie ,ale konkretne teksty ma.
Potem na koniec ksiązki są takie czytanki nawet po stronie do czytania.:tak:
Kuba już rok temu dał sobie świetnie radę.

Byla u mnie kolezanka z coreczka o rok starsza od Oliwki i sie fajnie pobawily,my poklachalysmy.Pozniej razem z nia pojechalam zawiesc jej corke do babci a my pojechalysmy do tej Szkoly dla Rodzicow.
Bylo bardzo fajnie,mysle ze dowiem sie roznych ciekawych rzeczy o dziecku,o naszych zachowaniach,o uczuciach,wychowywaniu itp.Jest 10 lekcji wszystkich.

Do domu dotarlam ciut przed 21 .Oliwka spi .Ja sie ukapalam i teraz z kanapeczkami zasiadlam przed kompem.

helo
dotarlam w koncu
w nocy mala 2 razy wstawala na kupe,ostatnio przed 7,wiec jak Pauline poslalam do szkoly to jeszcze walnelam sie spac i zeby mala pospala
i jak wstalam byla 10:szok:
ale sie wsyapalam chociaz
dzionek minal normlanie,zaliczylysmy spacer,pozniej poszlam do mamy i wrocilysmiy przed 21
dziewczyny juz smacznie spia

mnie przeziebienie prawie przeszlo,jeszcze troche kataru ale to zawsze mnie dlugo trzyma
Weronice wrocil apetyt:tak::tak::tak::tak:

ide poczytac

kochana-ja to jestem straszny nerwus!(lecze sie na nerwy,biore leki)gdyby nie leczenie to ja bym już dawno u czubków wylądowała!!!
a to prawda blizniaki dają popalic i to ostro,ale są kochani!ich usmiech mnie powala i nie wiadomo jaka bym byla zła,to jak zobacze ich usmiechniete buzki zaraz mi przechodzi!!!!

maja 11 miesięcy
Ja tez Cie podziwiam.Ja chyba nie dalabym sobie rady z 2 takimi malymi dzieciaczkami naraz :cool2:.
A jeszcze wam nie pisałam, Niki nauczyła się wchodzić do Helenki łóżeczka :szok::-D gorzej ze schodzeniem jej idzie :dry: Dobrze, że jest nisko...
Gratulacje dla Niki:tak:.
no wiadomo że na czworakach bezpieczniej:tak:-ale moi panowie to juz najwyszy czas aby zaczeli chodzic!!:sorry2:
twoja niunia ma jeszcze czas,ale z tego co ty piszesz to i tak sobie super radzi!!!:tak:;-)
wiadomo zawsze lepiej wejsc niż zejsc.:blink:
buziaczki dla niuni:happy2:
Moja Oliwka zaczela mniej wiecej chodzic jak skonczyla 13 miesiecy ale tydzien pozniej trafilysmy juz kolejny raz do szpitala i po szpitalu potrzebowala az miesiac aby zas przypomniec jak sie chodzi.Tak naprawde zaczela chodzic jak miala juz skonczone 14 miesiecy :tak:.
elloo

Jutro na 11 jestem umowiona wiec z rana nie wlece ale moze w porze obiadu ostatecznie wieczorem:tak:
Ja obawiam sie ze mozesz zaspac na ta 11 :-D:-D:-D.

LUNKA wspolczuje ci badania.Najwazniejsze ze masz je juz za soba i teraz czekamy z Toba a wyniki:tak:.Bedzie dobrze.
DOWIKLA wiesz jak usniesz na solarce to przynajmniej sie niezle opalisz.
NATALINECZKA dobrze ze zrezygnowalas z tej pracy;-).

Mialam cos komus jeszcze odposc ale skleroza .

Zapomnialam.Tydzien temu 10 marca zlozylam wniosek o niepelnosprawnosc Oliwki i dzis dostalam odpowiedz i komisje mamy juz 29 marca na 8.50 wiec szybko:tak:.

wow to skafandry musisz kochana poszykowac jak 1012 st ma byc
ufffff alez gorac:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

hehehehheh
prosze mnie za slowka nie lapac:-p:-p:-p
ale tak dzis w necie patrzylam na dlugoterminowe to po tym cieple znow ma byc chlodno i niestety swieta nie zapowiadaja sie ciekawie:-:)-:)-:)-(
a myslalam ze juz zimowych rzeczy sie pozbede a chyba jednka nie:baffled::baffled::baffled:

Witam nocnie,

Niki mnie obudziła i niemoge spać :baffled: W dzień dziewczyny jakies marudne, w nocy tez nie ciekawie :-( No ale puki co zdrowe. M w robocie na okragło :sorry2:

Odzwyczajam mała odm nocnego karmienia, bo dziadyga ostatnio co godzinę drze się o cycka :no: Zobaczymy jak mi wyjdzie :sorry2:
uuuuuuuuu
wspolczuje
a moze zamiast cyca podaj butelke z woda?

Aoje sie jak nie iwem, jakby to miałabyć conajmniej operacja na otwartym mózgu, hehe, ale nie o to chodzi tylko ote wyniki. Ni wiwem, czy chcę by cos znależli-czyli przyczynę bólów, czy nie-żeby się nei okazało, ze to gorsze niż te bóle i dalej sie z nimi męczyc.
Mała jeszcze 2 razy przywalił, tym razem o stół, matko, serce mi kiedyś na dobre stanie, ona taka nieuważna, że szok.
A Piciu nie przeprosił, jeszcze mi powiedział, ze nie lubi jak się na niego krzyczy:baffled:. No to ja mu pokażę jak to jest siedzieć w ciszy:cool2:. Długo nie wytrzyma:blink:

No to daj zna cczy warto ściągać.
:

film fajny jak ktos takie lubi:tak::tak::tak::tak:
doczytalam ze juz po badaniu wiec ytrzyamam kciuki za wyniki

moja dzis tez sie ciagle przewracala:baffled:

hej...
Maks uspany, ja ide sie szykowac(nie chce mi sie:eek:) no ale trzeba bo ziemniaków nie mam na obiad, a wczoraj juz zrobiam ryż, bo nie chcialo mi sie z domu wychodzić po ziemniaki.
Poza tym dziś na 14 do dentysty na załozenie zebów....

uuuuuu
i jak wyszlo????????????????/

Witam sie srodowo :-).Oliwka wczoraj fajnie usnela,bez placzu i bez smoczka :-).
Obudzila sie tylko jeden jedyny raz po 24 .Poplakala chwile i usnela bez smoczka :-).Spala do 7.30.
Ja nie wiem odkad Oliwka spi bez moczka to budzi sie tylko 1 raz w nocy :-).
Mam nadzieje ze to juz bedzie koniec calkowity ze smoczkiem.Juz nawet od poniedzialku popoludnia nie dajemy jej tego przecietego.Wogole nie mowimy juz nic a nic o smoczku :-).

Oliwka je kanapki teraz ,ja ogladam Majke i zaraz was poczytam :-).

to super!
ja do tej por jestem w szoku ze u nas ze smokeim poszlo tak lawto:tak::tak::tak:
ale u Was tez szybko

Hej laseczki ,wpadłam na minutkę ,korzystając z łaski brata,choć i on ma zrytego neta ,bo regularnie sie rozłącza:wściekła/y:wczoraj ,choć też wpadłam na chwile na bb,już nic napisać nie zdąży łam...................Nie wiem jeszcze kiedy b edę kompa miała:-(ale za to jak w domu z porzadkami nadgoniałam:-D.
Ksawierka mam chorego w domu ,a poza tym nic sie nie dzieje,ale mówią ,ze brak wiadomości to dobre wiadomości:baffled:
PozdraWAIAM WAS SERDECZNIE,BUZIOLE WIELKIE ODE MNIE:-D

helo helo
zdrokwa
wracaj szybko!

H
Anabubka "jak baba ze wsi" :-D:-D:-D:-D:-D:-Dty to masz porównania kurcze ja to tak często wracam z zakupów tak to jest jak auta brak:cool2:
d:

widzuialas juz moja fotke jak wracam jak wielblad:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
dobrze ze bratowa byla z bratem autem wiec wszytsko do auta zapakowalam i gt:-D
a moj brat sie smial ze to autobus do biedronki:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Wróciłam...
Byłam dziś w PUP podpisać już ostateczną umowę o przyznanie środków na rozpoczęcie własnej działalności....
Najpóźniej jutro mam miec środki na koncie...
No i można zacząć działać...
NARESZCIE!!!!

gratki!!!!!!!!!!!!!!!

Nwiecie co wypłacaja mi na konto od litopada a wcześniej przecież tez i ja im podałam zły numer konta:szok::szok:miał 28 cyfr:szok::szok::szok::szok:nie wiem jakim cudem ale sobie jakieś 24 w srodek wcisnełam:szok::szok::szok::szok:to cud że tyle czasu kasa mszła mi na konto a dopatrzyły sie teraz bo wcześniej babka w banku (bo mam u nich konto) poprawiała to i mówiła że zły numer wpisują a;le teraz maja konto internetowe i dopiero to wyszło :szok::szok::szok::szok: dobrze że zadzwoniły nie wiem jak ja to zrobiłam :szok::szok::szok: no ale wszystko ok i w piątek pewnie pieniądze będą na moim koncie :tak::tak::tak::tak::tak:ufffffff:-D:-D:-D
a wogóle w szoku jestem bo wczoraj przyszedł rachunek za prąd więc ja juz spocona bo kurcze święta za pasem w portfelu zero kokosów a tu rachunek ostatnio był 440 zł no więc ja zielona ze strachu a tu tymczasem 250 zł:szok::szok: właściciel mówił że 2 razy sprawdzał czy to nasz czy jego:-Dopłacało sie oszczędzać:tak::tak::tak::tak:teraz na dniach za wode przyjdzie coś koło 100-130 zł no rozkosz a tu wielkanoc po drodze :szok:no nic kupie ze 30 jajek sos tatarski ukręce babke i orzeżyjemy te święta:cool2:

heheheheheh
zebys byla blondynka to bym sie nie dziwila,ale przeciez nie jestes:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D

Witam w środę.

Nic nie czytałam wybaczcie.
Dopiero do domu wróciłam.
Pojechałam rano na stajnię i do przyjaciółki.:tak:
Jak sama w domu siedzę to dużo myśle.
Tata dziś na 17.40 ma TK klatki piersiowej
TRZYMAJCIE KCIUKI,żeby przerzutów nie było.:tak:
W poniedziałek ma do lekarza wizytę do C.O.

Pozostałe rzeczy chyba oki.:sorry2::sorry2:
Na 14 młody ma zajęcia w fundacji a ja pracę zaczynam.
Miłego dnia.:blink:

trzymam kciuki za wyniki

Witam :-):-):-)
Ja dopiero teraz bo rano byłyśmy na badaniu słuchu, potem zakupy no i obiad trzeba było ugotować :tak::tak:
Niestety nie jest dobrze, Maja ma zatkane lewe ucho i płyn jakiś jej się tam zbiera, lekarka jeszcze postraszyła że jak to nie będzie leczony to zrosty mogą się robić no a co za tym idzie utrata słuchu, jutro idziemy do naszej laryngolog no i zapewne zacznie leczenie, może jeszcze będzie płukać to ucho, nie wiem bo się na tym nie znam :-:)-(
Miałam myć dzisiaj okna ale po tej diagnozie przekładam to mycie na po niedzieli :baffled::baffled:

dobrze edzie
dobrze ze w pore trafiliscie do specjalisty

A to niewiele starsi od mojej Niki :happy2: JA za to nie chcę, żeby zaczęła chodzić, bo będzie sie co chwila wywracać :baffled: a na czworakach bezpieczniej :-p

A jeszcze wam nie pisałam, Niki nauczyła się wchodzić do Helenki łóżeczka :szok::-D gorzej ze schodzeniem jej idzie :dry: Dobrze, że jest nisko...

spryciula mala:tak::tak::tak::tak:

J
Zapomnialam.Tydzien temu 10 marca zlozylam wniosek o niepelnosprawnosc Oliwki i dzis dostalam odpowiedz i komisje mamy juz 29 marca na 8.50 wiec szybko:tak:.

to faktycznie szybko
trzyamam kciuki zeby bylo dobrze
a i jezeli dostaniesz orzeczenie dla malej to zasilek dostaniesz tez za marzec:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
nie wazne ze komisja na koniec miesiaca:tak::tak::tak::tak::tak:

ANABUBKA no to fajnie ze dostalabym kase i za marzec :-).
A wy teraz sie oduczalyscie od smoczka czy kiedy?Bo Weronisia jest starsza od Oliwki i rozumniejsza ,moze przez to szybko to poszlo :-).

Jutro rano jak do was zajze to na sekunde bo na 9 mamy jutro logopede.O 8.30 musze wyjsc,wiec wczesniej zjesc i ubierania kupa.
Jak nie wejde rano to napewno po logopedzie zajze :-).

Dziś z fundacji przyznali mi 200 zł na zakup zabawek do dogoterapii.
Ciekawa jestem co za to można kupić.:baffled::baffled::baffled:
Popatrzcie sami. Ceny porażają.:szok::szok::szok::szok::szok:
Psie łamigłówki - Psy, Pies, Szkolenie psa i Sklep dla psów - pies, kliker, szkolenie psa, wychowanie psów. Pies w domu, Problemy z psem. Rasy psów. Dogoterapia.

rzeczywiscie ceny powalajace

ANABUBKA no to fajnie ze dostalabym kase i za marzec :-).
A wy teraz sie oduczalyscie od smoczka czy kiedy?Bo Weronisia jest starsza od Oliwki i rozumniejsza ,moze przez to szybko to poszlo :-).

Jutro rano jak do was zajze to na sekunde bo na 9 mamy jutro logopede.O 8.30 musze wyjsc,wiec wczesniej zjesc i ubierania kupa.
Jak nie wejde rano to napewno po logopedzie zajze :-).

Weronika sie w tamtym tygodniu oduczyla,a miala go tylko w nocy do zasniecia
pislaam o monio bleeeee ;)))))))

dobra ja odpadam
mam nowe odcinki housa to poptrze
wpadne rao,mam nadzieje
dobranoc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Tak czytalam o mionio beeeeeeeeeeee :-).Tylko nie bylam pewna czy to teraz czy juz jakis czas temu :-).

Oliwka tez miala smoczek do zasypiania i do placzu w nocy a teraz nie ma jej jak uspokoic w nocy jak placze .No nic jak sie go oduczy to sie szybciej bez niego uspokoji.

Ja odpadam.Rano trzeba wstac a juz pozno.Dobranoc mamuski

Do góry