reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
To ja Wam prześlę jeszcze fluidki od Zuzi - zdjęcia,jak była jeszcze taką Małą Dzidzią (wszystkie sprzed Roczku). :-D

5269958.jpg

5468408.jpg

5661387.jpg

7163027.jpg

tak sie zastanawiam czy jak sie przerejestruje na wtorek to to nie bedzie za wczesnie z clo zeby byly pecherzyki ?? to bedzie 9 dc... biore clo od 5-9 dc a aktualnie jestem umuwiona na monitoring na 11 dc moe poczekac?? a jak wy mialyscie jesli ktos brał??

no ja też spadam.idę przygotować obiadek bo mój Grzesiu wróci o 15:30,a potem to się wezmę za skończenie tekstów na poniedziałek,żeby mieć weekend wolny.jeszcze mi tego trochę zostało.

a tak poza to właśnie wymieszałam te moje ziółka i tyle tego wyszło że hej!jak je wsypałam do miski to mi jej brakło żeby wymieszać i rypnęłam je do największego gara.a pojemnik który na nie mam też okazał się za mały i resztę musiałam wsypać do takiego wiadereczka po ziarenkach dla chomików.ale jajca.wogóle to one na początku pachniały jak trociny,ale na szczęście ten rumianek się bardziej przebija.w poniedziałek ma przyjść @ to zacznę je parzyć i dołączę na ziołopijki.

to buziolki.ale u mnie słonko wyszło.cudnie.idzie wiosna.

miłego dzionka i dużo słonka :-D

Witam sie serdecznie i pozdrawiam z ciepłego i bardzo slonecznego pozka :-)
zaraz poczytam co naskrobałyście ;-)

To ja Wam prześlę jeszcze fluidki od Zuzi - zdjęcia,jak była jeszcze taką Małą Dzidzią (wszystkie sprzed Roczku). :-D

5269958.jpg

5468408.jpg

5661387.jpg

7163027.jpg
śliczna :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sliczne dzieciaczki tu podsylacie!:tak:
Kilku moich znajomych brało te dotacje albo na otwarcie albo na pracownika i w sumie dość szybko to załatwili...tylko to są kwoty mniejsze 20lub 40 tys zł.
Mój kolega stara się o dużą dotację, bo dobrze ponad milion zł na rozbudowe hotelu to ma już więcej papierologii...ale jak dostanie to mu się to na pewno opłaci.
Ja na otwarcie nie dostane, bo juz mam na siebie dzialalnosc... Tez myslalam o tym dofinansowaniu, jesli sie miejsca pracy tworzy, ale to sie musze dowiedziec, jak to sie odbywa. Bo chce znajoma zatrudnic;-)

A dziś to w ogóle przyszedł już Zuziowy prezent na Zajączka. :-D Zobaczymy,jaka będzie reakcja na Święta. :cool2:
A co to takiego?

a tak wogóle to mam tylko pytanko co do tych ziółek.bo niektóre maja być po 20 gram a ja mam wszystkie po 50 pakowane.to te co ma być mniej odmierzyć czy wsypać całe i się z tym nie cackać?chyba lepiej odmierzyć,żeby było odpowiednie działanie,co??
Ja dawkowalam "na oko":tak:

agutka ty tez masz dzisiaj 4 dc :) czyli razem testujemy w ten sam dzien :D ale czad :) haha
Ja tez! Ja tez!
Tylko teraz nie pamietam, ktory mam dc...:dry: Musze sprawdzic;-)
tak sie zastanawiam czy jak sie przerejestruje na wtorek to to nie bedzie za wczesnie z clo zeby byly pecherzyki ?? to bedzie 9 dc... biore clo od 5-9 dc a aktualnie jestem umuwiona na monitoring na 11 dc moe poczekac?? a jak wy mialyscie jesli ktos brał??
Idz tego 11 - 9 pecherzyk moze nie byc jeszcze wystarczajaco duzy, wiec po co sie stresowac niepotrzebnie:tak:

Ale piekna pogoda!!! Az chce sie zyc:cool2:

reklama
jutro rano kochana, jak wytrzymam tyle:D

no Tosiu to my na pewno w ciąży jesteśmy:D ja chodzę i wyję ciągle a za chwilę się śmieję, a Tosia zjada jakieś mixy jedzeniowe:D:D:D

no właśnie a ja raczej sucho nie mam,tylko ciągle sikam od wczoraj;(

Zabciu wracaj do nas szybciutko kochana!:)
wrocilam ale nie na dlugo bo na tym zlomie co chwile cos wysiada i mnie wnerwia ten stary komp wrrr....
hej :-)

w niedziele bede testowac ;-)
ty rob tego testa bo po dupie dam!!!!
Chciałam się z Wami pożegnać. Nie będę tu już zaglądać bo nie pasuję już do tego wątku. U mnie nie ma szans na zapłodnienie naturalne. Na inseminację póki co się nie decyduję. Daje sobie jakiś czas na luz i odpoczynek od tych wszystkich badań, lekarzy itp itd.

Życzę Wam, aby Wasze staranka wkońcu zostały zakończone sukcesem. Trzymam za Was wszystkie kciuki! Trzymajcie się!
tobie kochana tez by sie porzadne lansko przydalo nieodkladaj staranek bo to ci nic nieda a nawet wrecz przeciwnie bo z kjazdym mijajacym rokiem szanse malaej i plodnosc tez a inseminacja to tez szanasa na zafasolkowanie bo to tylko wprowadzenie nasieniado srodka zey plemniki ominely ten wrogi sluz a my tu nikogo niewyganiamy i niedzielimy na te co zafasolkoja normalnie ai na te c ze wspomagaczami i na teco z inseminacja jesesmy razem i tojst azne ze sie wspieramy
dziewczynki nie było mnie bo byłam w szpitalu
witam nie nadrobie co tam u Was, ale w skrócie paranoje, którą przeszłam od wczoraj...
No to teraz opowiem wam jak to u mnie było a jaja jak berety.
Pojechałam wczoraj do ginki bo miałam dzwine skurcze dzien wczesniej, zeby sprawdzic, czy tam sie cos nie dzieje. Pani doktor sprawdziła serduszko maluszka powiedziała, ze ciąża rozwija sie prawidłowo, ALE szyjka się bardzo skróciła i macica jest twarda i zaczyna się akcja porodowa i, ze mam natychmiast jechac do szpitala na wyciszenie. Tak tez zrobilam. W szpitalu mnie przyjęli, ale dziwnie na mnie patrzeli bo twierdzili, ze w 18 tc nie moze sie szyjka skracac. Zeby bylo zabawniej tamta lekarka napisała, ze zamiast w 18 tc jestem w 21 tc i był problem w szpitalu.
Lekarz mnie badął na przyjęciu i mi mowi, ze wg niego szyjka jest ok. Posłuchali tętna malucha, który robił sie juz niecierpliwy bo go cąły czas denerwowano:)
no i przy okazji zaczął kopać :p
wszystko było OK , ale zlecili mi na dzisiaj usg. Rano przyszedł zastępca ordynatora zabrał mnie na badanie i on także stwierdził, ze wszystko jest OK wiec wyszłam na głupią, a ja mu, ze to nie ja sobie wymyśliłam, tylko tamta lekarka mnie skierowała!
Poszłam na usg i co sie okazało? Szyjka ma prawie 4 cm!!! fakt lekarz powiedziął, ze dziwnie mam usadowione łożysko i trzeba miec go pod kontrolą, ale tylko tyle! Jakaś paranoja Radek nie spał całą noc, ja nerwowa a wychiodzi na to, ze byl to wymysł tamtej lekarki.
Powiedziałam ordynatorowi, ze skoro jest wsio dobrze, to ja nie chce siedziec w szpitalu bo po co? no i mnie wypisali:) Ale sama sobie postanowiłam dużo odpoczywać :)

a najlepsze każdy lekarz mówił mi inny termin jeden, ze jestem w 16 tc, inny, ze w 21 tc a moja lekarka tak jak suwak, ze w 18 tc
bardzo sie ciesze ze wszystko ok ale uwazaja na siebie
A Moja Córcia dzisiaj takie małe cuda znalazła na ogródku (zdjęcia mało wyraźne,bo telefoniczne). :-) :-D

wiosna.jpg

Dziewczyny,to znak,że...
WIOSNA JUŻ JEST BLISKO!!!
BOĆKI WRACAJĄ,JUPIIIIIIIII!!! :-D :-D :-D

a co sie wiosna dzieje??? wszystkie stworzenia na ziemi maja potomstwo wiec i my bedziemy zafasolkowane na wiosne:-)
nanusia uszka do gory co ty mowisz jaka tragedia ?? inseminacja to przeciez nic tragicznego ... moja znjoma miala i z niej ma pieknego dzidzia a sie starali 2 lata o dzidzie i nie wiadomo co sie dzialo wyszlo ze hcyba plemniki nie trafiaja tam gdzie mialy i miala dlatego inseminacje :tak: wiec kochana poddaj sie temu zabiegowi czy jak mam to nazwac i juz :tak: i bedziesz miala piekna rozowa dzidzie na brzuszku po porodzie :-) ja trzymam mocno za ciebie kciuki i nie daj sie czarnym mysla nie wolno tak robi ma racje trzeba walczyc i troszke mniej o tym wszystkim myslec !!!

pajka ciesze sie ze wsio u ciebie dobrze bo zes nam ladnego stracha zafundowala ;-) ale najwazniejsze ze wszystko ok z toba i z dzidzia :tak:

a ja kobitki kupilam lale !!!! :-) lala ktora ma 60 cm i moja sukieneczka na nia pasuje ale i pasuje na lale 56 bo sie fajnie rozciaga :) wiec zanim wrzuce na allegro to pokaze wam foty i moze mi sie uda na babyboomie pierw sprzedac zanim wystawie :tak:
slicznosci :-)
Ja nie potrafię w tej chwili pisać więc znikam już bo po prostu nie mam siły.po raz kolejny wypłakałam morze łez,po raz kolejny łudziłam się jak idiotka i nienawidzę siebie za to.nie potrafię zachowywać się normalnie i jest to aż przykre.jedna kreska na teście.jakie to było oczywiste Boże kochany!aż mi się słabo robi...i naprawdę nie wierzę,żeby w dniu spodziewanej @ się pomylił albo nie wyszedł.fakty mówią same za siebie.kolejny cykl-kolejna stracona szansa.straciłam dziewczyny wiarę i to na własne życzenie, jak zawsze widziałam objawy których nie ma i teraz mam za swoje i zaraz się zawyje z bezsilności.jak jutro mi się polepszy to się odezwę bo nie chcę już psuć Wam humoru moimi dołami:( dziękuję Wam jednak bardzo za wsparcie i za wiarę.jesteście kochane:*
no nastepna chce po tylku dostac a czy juz apomnialas jak kobietom tydzien po terminie dopiero blade krechy wychodzily???oj kochana ....
kochana ja też tutaj nie pasuję bo nic tylko puste strzały. jak możesz wyjaśnij mi łpatologicznie to twoje badanie kiedy seksik był kiedy badanko w jakiej fazie cyklu( bo z ta fazą to tak różnie)
no nie nastepna lopop bo do pionu postawie
już 28:(

Na odłożenie decyzji o inseminacji wplynela jeszcze inna kwestia. a mianowicie chodzi o moja prace. Pracuje w laboratorium i jakby się udała to poprostu nusiałabym zrezygnowac od razu z pracy bo bym nie ryzykowala.
Jakbym zaszla w normalnym trybie to poprosilabym tylko o przeniesienie do pracy biurowej i dalej bym pracowala, a chodzi o to,że ja nie mam calego etatu i pozbawiona bylabym polowy dochodów
praca nie zajac a nawet niemasz umowy na czas nieokreslony to i tak na l4 na ciaze mozesz isc niewymyslej teraz sobie wymowek bo to apewno niepmozew zafasolowniu
Chcialam sie komus wygadac, ale widze ze za pozno tu trafilam, macie swoje problemy i nie bardzo chcecie ze mna gadac...
jak to nie wszystkie gadaja pamietaj ze nowe forum tak dziala ze nierazniewidac niektrych postow
Witajcie Kochane!

Stwierdziłam że nie wytrzymam do piątku bo już siedziałam jak na szpilkach i poleciałam do ginka...pierwszego lepszego. Poprosiłam tylko o usg. Chciałam sprawdzić czy moja kruszynka gniazdeczko sobie w dobrym miejscu uwiła...
I chciałabym Wam kogoś dla mnie najukochańszego przedstawić!
Oto moja FASOLECZKA :
pieknie ciesze sie razem z toba
Same bizneswomen nam na forum "rosną" :-)
Ja też myślę poważnie o swoim biznesie, ale zupełnie nie związanym z dzieciakami...Marzy mi się własna knajpa, taka w stylu góralskim. Albo jakiś elegancki dom weselny z hotelikiem.
Działkę pod to już mamy...ale teraz muszę podjąć dezycje czy będzie mi się chciało tym zjamować, bo to etat 24h/dobę.
Fajnie że teraz można z tymi dotacjami powalczyć, bo czasam są to niemałe pieniądze.

maćku my umówiliśmy się na 10zł...ale fajki które paliłam kosztują już 11zł...i jak się teraz zastanowić ile człowiek przepalił to ho ho... ;-) najważniejsze że fasolka zmobilizowała mnie do niepalenia, choć ja palić uwielbiam i pewnie wrócę jeszcze do tego przyjemnego nałogu :-)
tez bym chciala miec jakis biznesik ale w tym zadupiu to niewiadomo na co postawic zeby sie utrzymalo
Kochane co sądzicie o tej spódniczce ?!?
fajna podoba mi sie
Dobrze kupie test dzisiaj i jutro zrobie rano :) niech wam bedzie ;p
no i co oklamalas nas niezrobilas dzis testu klamczucha....
Juuuppppiiii :-D

Właśnie w DD mówią o wpływie tab anty na płodność.
i co ciekawego mowili????bo ja jestem po anty...
U mnie też może się skończyć na optymistycznych marzeniach wakacyjnych, bo jak ginek nie pozwoli to się nigdzie nie ruszę.

Przełożyłam swoją wizytę z jutra na 25.03 u mojego ginka, no bo jak wczoraj byłam na usg to nie ma sensu jechać jutro. A może za tydzień zobaczę już pięknie bijące serduszko :-) mocno na to liczę.
no za tydzien to juz bedzie fasolka a nie kropeczka :-)
no ja widzę że ten mój post się kończy na słowie garaż.a to jest początek postu!!!!!!! takie wypociny zrobiłam i tego nie ma.wwwwrrrrrrrrrrrrrrr....
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kochana to zanim wyslesz posta to najpierw go zaznacz i skopioj a jak niewysle to wkej i dalej proboj i niemusisz wtedy sie wnerwiac i pisc odnowa
Melduję posłusznie że na godzinę 14 i nie ma @ ale....

bardzo się ciesze że humorek lepszy :-):-)

załapiesz się nie gadaj głupot :tak:

Was i siebie też :tak: nasilają się bóle brzusia więc @ kroczy zbliża sie juz za zakrętem jest :-(
ale...ale co???napisz bo jestem ciekawa!!! testa dziszrobilas????????

Do góry