reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
agnieszka - ale fantastyczna ta niania!

a z tymi materacami to ja sama nie wiem, u nas wogole tego kokos gyrka nie ma, sa te lateks i jakies inne, i tez wlasnie zastanawiam jaki kupic...wolalabym w polsce kupic bo o polowe albo i wiecej sa tansze, tylko ze ja potrzebuje 70x140, musze sie rozejrzec...

a z tymi materacami to ja sama nie wiem, u nas wogole tego kokos gyrka nie ma, sa te lateks i jakies inne, i tez wlasnie zastanawiam jaki kupic...wolalabym w polsce kupic bo o polowe albo i wiecej sa tansze, tylko ze ja potrzebuje 70x140, musze sie rozejrzec...

Justa jak masz troszkę kaski to kup lateks sa dużo lepsze niż gryka kokos

No właśnie wszyscy znajomi polecali gryka-kokos czy też gryka-pianka-kokos. Chciałam z ciekawości sprawdzić i teraz mam mętlik w głowie :baffled:

ja nie mam też, ale większośc stawia na gryka - kokos. I podobno przez pierwsze 6 msc powinno dziecko spac na kokosie, a potem odwraca sie na grykę. ale z ciekawosci poczytam co zawitkowski o tym mówi

Zawitkowski poleca lateks a jak ktoś nie ma keszu to gryka - kokos bo pytaliśmy na SR
Ja mam lateksowy materac i jest rewelka

My musimy kupić jeszcze materac do łóżeczka a nie wiemy jaki. Jakie macie pokupowane???? Sporo czytałam na ten temat i gryka-kokos wcale nie jest taki najlepszy (za twardy) niby lateksowy jest lepszy ale sporo droższy. Nawet na necie znalazłam wypowiedź Zawitkowskiego który polecał lateksowy :confused:
My mamy tak jak dziewczyny gryka-pianka-kokos. Przy Natalce ten materac się sprawdził.
Agnieszka śliczna ta niania.

Ostatnia edycja:

Kupowałam u tego gościa, więc mogę polecić z czystym sumieniem. Materac Kokos Pianka Gryka 140x70 Producent Bewis (962155352) - Aukcje internetowe Allegro

A dziękujemy za zachwyty nad nianią... też mi się strasznie podoba. Poza tym ma to co najważniejsze czyli lampkę i nadajnik. Co do głosu to szkoda że nie da się dac jeszcze ciszej ale to sama sobie ulepsze :-p
Dla Janka dostaliśmy też matę edukacyjna. A teraz chcemy ten fotelik, bujaczek , leżaczek z chyba fischer price...

My musimy kupić jeszcze materac do łóżeczka a nie wiemy jaki. Jakie macie pokupowane???? Sporo czytałam na ten temat i gryka-kokos wcale nie jest taki najlepszy (za twardy) niby lateksowy jest lepszy ale sporo droższy. Nawet na necie znalazłam wypowiedź Zawitkowskiego który polecał lateksowy :confused:

My mamy kokos - gryka.

Agnieszka
niania wypas!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio wszyscy robią wielkie oczy (tzn. rodzeństwo mojego T.) że mamy już prawie wszystko dla maleńkiej i że oni nie wiedzą co kupić nam. Normalnie jakby mieli pretensje. :sorry2: Pewnie myśleli że będę czekać do porodu a potem stresować się czy dostanę coś od kogoś. Jacyś nie normalni. I mam pomyśleć czego mi brakuje, więć mówię że fotelika do auta (tak dla żartu) a oni gały na mnie wytrzeszczają. No co zapytali to odpowiadam. No ale poinformowałam ich żeby sie nie martwili bo sobie kupimy :-) nie wiem nie rozumiem tych ludzi...

Ostatnio wszyscy robią wielkie oczy (tzn. rodzeństwo mojego T.) że mamy już prawie wszystko dla maleńkiej i że oni nie wiedzą co kupić nam. Normalnie jakby mieli pretensje. :sorry2: Pewnie myśleli że będę czekać do porodu a potem stresować się czy dostanę coś od kogoś. Jacyś nie normalni. I mam pomyśleć czego mi brakuje, więć mówię że fotelika do auta (tak dla żartu) a oni gały na mnie wytrzeszczają. No co zapytali to odpowiadam. No ale poinformowałam ich żeby sie nie martwili bo sobie kupimy :-) nie wiem nie rozumiem tych ludzi...
hehe znam to, rodzinka mojego meza... tez sie teraz pytaja czego mi brakuje (choc dobrze mnie znaja i zauwazyli ze mam wszystko) - jakos wczesniej sie nie pytali...a teraz zdziwieni ze mam juz wszystko, powiedzialam zeby mi dali kase...pewnie sie zrzuca po 20 euro:baffled:

reklama
My dostaliśmy w prezencie od firmy męża na urodzenie Janka nianię z Chicco taką tylko ze światełkiem i głosem. Niestety nie moge nigdzie znaleźć zdjęcia więc jutro zrobie i wkleję[/COLOR]

Swietna ta niania, ale nie mogę jej znaleźć w necie, a chętnie bym też taką kupiła... Laski jak namierzycie, proszę dajcie znać.....

Do góry