reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

kochana widzisz jakie masz dzielne dziewczynki!!!:tak::tak:
a do solarium jednak zaczelas regularnie chodzic?ja tez chce.:-:)tak:
a synkowi zrob wolne od szkoły-wkacu tatuś wraca.;-):tak:
a tobie kochana i M życze szalonej nocki!ha ha:-):-):-):-):-);-)
A no zaczelam:tak::tak::tak:A jak dlugo bede chodzila to sie okaze bo nie chce mi sie ubierac i rozbierac:-p
hej.wlasnie pojechal lekarz i niestety jest antybiotyk.:-:)-:)-:)-(sa jakies zmiany w oskrzelach.
kurcze gdzie oni sie tak mogli zalatwic???????:szok:pewnie mój krystian cos z przedszkola przyniusl:no::confused:tak nie chcialam zeby był antybiotyk!!ale jak trzeba to trzeba:-(

Oj biedaczki:-(Duuuzo zdrowka

AS
No pewnie boli Klaudie ta noga:no::no::no:Oby jak najszybciej Jej przeszlo:tak::tak::tak:

A mnie moj Dominik zaraz chyba z rownowagi wyprowadzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Caly czas cos dogaduje dziewczynom i One sie dra,nie slucha mnie i jeszcze jak sie wykapalam i chodzilam w reczniku to mi wpuscil szwagra do chaty mimo ze Jemu powiedzialam ze nie am Go wpuszczac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
ellooo

Dotarlam i tu:tak:
Po streszczenie z dwoch dni poprosze siostre bo jakos nie mam weny do czytania z to wszystko przez czas na @
dzis mialam dzionek poza domem.Wstalam dosc szybko bo od 8 walil mlot pneumatyczny za oknem:-DLaura wstala o 9:30
Na 11 zdazylam do znajomej na kawke na tarasie:-)
dzieci sie ladnie bawily a matki kawulce pily.Potem o 14:30 obiadek i o 15 poszlam z Laura na plac zabaw wrocilysmy po 18.Szybko do autka na zakupki.Pogoda dopisywala to sie nie chcialo siedziec w domku:-)
Konczy sie program mini mini i zaraz klade Lali spac bo juz po kolacji i wykapana:-)

Bylismy wszyscy w klubie.Fajnie bo bylo jeszcze 2 innych dzieci,wzielam zabawki i ciut sie Oliwka pobawila a ja sobie pogadalam z kolezanka :-).
Na pieszo wracalismy do domu,bez wozka bylismy,szlismy 50 minut.
W domu mycie Oliwki i szybko usnela bez smoczka i bez placzu :-).Ja sie wykapalam i teraz z G kanapki jemy.Zmeczona jestem ale jeszcze przelece co napisalyscie :-)

Ostatnia edycja:
AS dobrze ze noga nie zlamana a mala dobrze kombinuje.Powinnas byc z niej dumna ze z tego wszystkiego chce isc jeszcze na klasowke :-).Inne dziecko kombinowaloby w takiej sytuacji jak tu nie isc hihihi.

JOASIU wszystkiego najlepszego dla Wojtusia :-).Zdjecia super :-).

NATALINECZKA gratuluje czucia ruchow.Super ze tak szybko je czujesz.Ja z ciazy to ruchy wspominam najlepiej :-).

DOWIKLA hmmmm powiadasz ze M przylatuje :-).No to sie bedzie dzialo :-).A do kiedy M bedzie w Pl?
Super ze dziewczynki maja sliczne i zdrowe zabki :-).

MH gratki dla Hani za 2 nowe zabki :-).

LIDKA zdrowka dla chlopakow .

IWCIK i ty sie zaniedlugo doczekasz ruchow.Juz nie marudz :-) ,ciesz sie ze jest ok :-)

ANKA NO TO JAK NA CIEBIE to byl srodek nocy :-) (sory za caps ).Fajny mialas dzien :-)

AS co sie stalo???????????????

JUSTA ciesze sie ze i u was juz lepiej.

Kanapki zjedzone .Ide sie polozyc kolo M :-).
Dobranoc mamuski .Do jutra :-)

Ostatnia edycja:
pewnie nie zauważylyscie bo dopiero od niedawna jest ten dział:-p:-p

zapomnialam zrobić fotki z amyłam juz makijaz:zawstydzona/y: poza tym M juz spi od ponad godziny:sorry2: ja te zreszta ide...

WSzystkiego naj dla Wjotka Joasiu:tak:

witam sie i ja
spacer do szkoly zaliczony ale zapomnialam o aptece:wściekła/y::wściekła/y:
musze jutro isc
mialam sie wziacza parsowanie,ale przyjechala bratwoa ze swoja bratowa,a ta druga pisze prace mgr o Paulinie i posiedzilaysmy,pogadalysmy i zeszlo sie do doranocki,wiec mala juz o 20 spala,bo jakas padneita,Paulina poszla przed 21 spac
no i w konuc mama wolne,czesc juz nadrobilam

jutro ma byc 12 stopni i cieplo wiec Pauline w adidasach do szkoly wyprawiam b te drugie buty jeszcze nie przyszly
i robilam przeglad butow dla male i niestety nie mam zadnych po Paulinie w tym rozmiarze,bo wtedy byla akurat zima:wściekła/y:
znalazlam jedne adidaski co dostalam od kolezanki ale jeszcze jakies pantofelki musze jej kupic,wiec jutro popatrze u nas w sklepie.jak nic nie trafie to bede lukac na allegro

Luna te trzewiczki gdzes mi wcielo:szok::szok::szok::szok:
obuszkalam wszytskie mozliwe konty i normlanie amba wciela:szok::szok::szok:
sorki:sorry2:

No ubrałam się w końcu :-p

Pogubiłam się z tymi smokami :baffled:

Silikon to przezroczysty, a kauczuk to żółty :confused: Bo jesli tak to ja mam butelkę TT, z takim przezroczystym. Aventoska butla wcale jej nie pasi, nie próbowałam jeszcze canpoloskich, mam taka z żółtym smokiem to sprawdzę :tak:

U mnie deszcz siąpi :dry: więc narazie nie planuje spacerku.

A pawia narazie nie było :-) Czyżby żołądeczek niuńki dojrzał :-) Poczekamy zobaczymy :dry: A kaszka była malinowa z nestle.

tak-kauczuk to ten zolty i faktycznie jest mietszy i latwiej w nim dziure powiekszyc:-D:tak::tak:
hehehe
jednak nie taka zla czarownica ze mnie skoro nie bylo pawika:-D:-D:-D:-D

J

Jogurty mają napisane, że od 7 miesiąca, ale ja wole nie dawać bo to ciężka sprawa dla brzuszka :sorry2:

Mała skrzeczy :baffled: Nie wiem co miałam jeszcze napisać...:dry:

mi alergolog radzila ze jak mam podawac malej nabial to nie danonki czy inne reklamowane firmy tylko seri czy jogurty jakis lokalnych mleczarni co maja krotsza date spzycia,wtedy maja mniej konserwantow i innych specyfikow

a Paulinie nie dawlaam danonkow:no::no::no:
teraz je sporadycznie
woli danio albo monte

Hej :) Dzięki za zaproszenie Medeuska :)

Jestem mama "domową" od 19 miesięcy :) Mam córeczkę Emilkę. Mieszkam w Irlandii więc czasami jestem dosłownie uwięziona w domu jak przychodzą deszczowe dni... Brakuje mi pomysłów na zabawę dla tego mojego szkraba... Może ty znajdę jakieś fajne zabawy. Moje dziecko jest aniołkiem.. I na jego szkodę za dużo siedzę w necie.. Czasem mam wrażenie że jestem uzależniona ;)

hehehehe
witamy!!!!!!!!1
tu same ABB:-D:-D:-D:-D:-D

Cześc dziewczyny!:-) wracam na chwilę w sumie, bo kożystam teraz z wolnego i leżę w łóżeczku:tak: Od rana ostro sprzątałam, robiłam porządek w zabawkach małego a to sodoma i gomora:nerd: Wiecie muszę się pochwalić!! Nie było mnie w domu raptem 4 dni a mały zaczyna cosik gadać:tak: Nie wiem co M z nim tu robił, ale skutkuje:-D Już nawet mówi swoje imie:szok: czyli "mima" to Michał:-D,lulu, ciaci(czyli cacy)dla mnie to szok wielki, bo mówił przecież tylko mama i tata!
Ale dupa trochę bo nigdzie z małym nie wychodzę. Dopiero teraz śnieg prawie stopniał to wyjdę z nim w wózku, ale ja tu mam takie góry strome, że nie wiem czy wypcham spowrotem:szok: do tego wczoraj zauważyłam nitkę krwi wiecie gdzie i mam schizy:zawstydzona/y:. to lece poczytać:-)

no a dopiero dzis wspomnialam o Tobie!
dopeiro ze szpitala wrocilas?

Dzis jestem mega zadowolona.
Bylismy u Logopedy i babka strasznie zadowolona z Oliwki.Powiedziala ze kazde dziecko mogloby tak wspolpracowac jak Oliwka.Z poczatku Oliwka na nia patrzala i nic sie nie odzywala,ale jak zczela sie bawic to powiedziala wszystko co umie:tak:.
Babka wypytala mnie w pewnym momencie jak Oliwka je.Czy gryzie ladnie,czy przyjmuje normalne juz posilki.Wszystko jej powiedzialam.I zdziwilam sie troche dlaczego mnie o to pyta a ona tlumaczy ze specjalnie pyta bo dzieci z Gotyckim podniebieniu takie jakie ma Oliwka nie umieja sobie poradzic z normalnym jedzeniem,z gryzieniem i super sprawa ze Oliwka sobie bardzo dobrze z tym radzi.Jak Oliwka bedzie dobrze gryzla to to podniebienie jej opadnie i wtedy bedzie ok.
Logopeda mowila ze super sobie z nia radze jesli chodzi o wymowe itp.Dala mi kilka wskazoek do cwiczenia .Mam z nia przyjsc dopiero jak skonczy 2 latka czyli w listopadzie :tak:.

Nastepnie u pediatry bylam po skierowanie do laryngologa.Przy okazji zobaczyla Oliwki gardelko i pediatra w szoku ze juz tak dlugo gardelko czysciutkie:tak:.

U laryngologa uszka tez sa super.Jestem dzis tym wszystkim bardzo uszczesliwiona.

U mnie bardzo ladna pogoda.Oliwka troche pochodzila na nozkach i sie zmeczyla i przed domem usnela mi w wozku.Wnioslam ja.Przebralam sie ,pozmywalam i teraz zasiadlam przed kompem ze sniadaniem dopiero :-).

to super wiesci!!!!!!!!!!!1

t

tosuper, że wizyta udana:tak::tak:
a wcześniej coś przeczytałam, ze ktoś tu oszczędził ostro na pradzie:tak::tak: ale nie pamiętam która to taka szczęściara;-):zawstydzona/y: ej....jak to zrobić?? Ja wyłączam termę jak radziłyście i zagrzewam wodę tylko raz dziennie. Czylistarcza na kompanie i naczynia..ale potem cały dzień mam zimną:sorry2: kWh zmniejszyły się, ale nie żeby jakoś diametralnie:no: co jeszcze????????hę??????

ja wczesniej jak mialam zwykel zarowki i bylo nas 3 w domu to placilam ok120zl za miesiac
teraz jest nas 4 i wiadomo wieecj prania,wiecej swiatla sie pali itd itd ale wiekszosc zarowek mam energooszzzcednych i nawet po podwyzace pradu place 130zl za miesiac
zobaczymy jaki teraz przyjdzie rachunek ale to dopiro w maju bo u nas raz na pol roku przychodzi
i parlke tez wrzudcam jak ejst pelna:tak::tak::tak::tak:

A ja tepa jestem i o co chodzi w tym watkiem Live??????:sorry2:.
.

to tak jak bylo przed zmiana ze posty same sie wklejaly i nie trzeba bylo starony odswierzac

Wróciłyśmy ze szpitala.
Noga złamana nie jest ufff....
mocne skręcenie z krwiakiem czyli poszła torebka stawowa :baffled::baffled::baffled:
7 dni LEŻENIA z nogą w górze i co najmniej 3 tygodnie zwolnienia z WF.:baffled::baffled::baffled:
A ta moja zołza już planuje jak jutro na klasówkę z biologii pojechać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No utłukę gada jak Darka urobi,żeby ją zawiózł.

dobrze ze nie zlamaan
ale czasami lepiej w gips bo wtedy wiadomo ze noga nieruchoma
ale ambitna gadzina:-D:-D:-D:-D

kochana nasza produkcja ostatnio cosik zaniemogla :tak::tak::tak::tak:
kiedys to byla produkcja jak nie byles na biezaco to pozniej sie nie odkopales, wiem bo nieraz weszlam na drugi dzien rano a tu zonk:szok::szok::szok::szok:
5 stron po 40 postow a wczesniej ponoc bylo jeszcze wiecej
ale jak sie wkrecisz tez bedziesz sie tak produkowac;-);-);-)
ani sie nie obejrzysz:tak::tak::tak::tak:

rok temu to przez dzien bylo nawet po 10stron po 40 psotwo:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Joasiu ale my jesteśmy gapy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU 11 URODZIN DLA WOJTKA SPEŁNIENIA MARZEŃ DOBRYCH OCEN SPOKOJU DUCHA I SZALEŃSTW NA MIARĘ SWEGO WIEKU
MALINKA Z RODZINKĄ :happy2:
a fotki śliczne :tak:torcik superowy :tak:pewnie znów twój wyrób???

dolaczam sie do zyczen:tak::tak::tak::tak:
a jeszcze wczoraj wieczorem pamietalam:-(

Jestem ponownie:-) Babki ja się oszczędzam serio jak tylko mogę:tak: a takie sprzątanie,w żółwim tempie to luzik;-) i tak prawie nic nie robie...tyle co obiad ugotuje no i z małym zabawa. A reszta należy do mojego więc i tak jest ok.:tak: Wróciłam ze spacerku i żyję:nerd: te góry są wykańczające, a ja w takim tempie szłam, że 20 razy obróciłabym w te i wewte:sorry2:
Malina co do oszczędzania..widzisz każdy o tej termie inaczej mówi..mi cały bojler się grzeje w godzine. Temp. jest na ponizej połowy a ia tak ostatni garnek myje sie w chłodnej:sorry2:. Może to te halogeny:confused: Mamy ich trochę..ale energooszczędnych halogenów nie ma:baffled::baffled::baffled: i szkoda... Pranie mam dwa razy w tyg, krótki program, i siedze po ciemku ile mogę:dry::dry: no jest różnica, nie powiem, ale liczyłam na cos więcej....
Anek a te rachunki to miesiecznie czy za dwa???:szok::szok::szok: u mnie za dwa miechy prąd 320zł:sorry2:
Joasiu!! tort pierwsza klasa!!! Wszytkiego naj naj naj naj naj dla synka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

niestety haloegeny duuuuzo ciagna
ja mam 2 w lazience a kazdy ciagnie ppo 50w

My już po wizycie u laryngologa, Majka dostała kolejny antybiotyk i co dalej zobaczymy. Lekarka stawia na trzeci migdał ale ponieważ osobiście jest przeciwniczką jego usuwania to spróbuje jeszcze z tym antybiotykiem i jak po nim nie przejdzie to będzie próbowała jeszcze inaczej :baffled::baffled: Nie wiem czy to dobra czy zła wiadomość, chyba powinnam się wybrać do jeszcze innego laryngologa i zobaczyć co on na to :baffled::baffled:]

kurcze to nie fajnie oslonach na pewno wiesz
ale dawaj jej nawet przez mieisac po zakonczeniu kuracji antybiotykowej:tak::tak::tak::tak::tak:

Hello
Wkoncu dotarlam:tak::tak::tak:Bylam z dizewczynkami u dentysty:-)Wszystko ok,zabki sa zdrowe ,biale i prosciutkie:tak::tak::tak:Pani dentystka byla zachwycona:tak::tak::tak:jesli chodzi o Wiktorii "piatki" to stwierdzila ze w ciagu najblizszych 3 miesiecy napewno nie wyjda:no:Kontrola za pol roku i byc moze wtedy zrobimy zdjecie zeby zobaczyc czy sa wogole zalazki tych "piatek":tak::tak::tak:Ale czworki sa i wszystko ładnie sie trzyma wiec nie ma sie czym martwic:tak::tak::tak:
Wiktoria troszke plakala i nie chciala otworzyc geby ale Klaudia byla bardzo dzielna i sama otwierala dzioba:tak::tak::tak:
Po wyjsciu dostaly baloniki i byly happy:tak::tak::tak:pozniej zaliczylam solarium ,zabawy na placu zabaw i zakupki:tak::tak::tak:
Dominik bardzo zadowolony z wycieczki:tak::tak::tak:Jutro Jego klasa idzie palic marzanne i na ognisko ale ze w nocy przylatuje M to Dominik nie chce isc do szkoly:szok::tak::tak::tak:

to spuer!!!!!!!!!
moja Paulina na jesieni to po wielkich trudach na fotel u ortodonty usiadla:baffled::baffled::baffled:
ale poki co ma zdrowe,bo nawet melczaki zdrowe wylaza

a Weronika juz dawno ma wszytskie 5:-):-):-):-)

:t
U nas już lepiej.:tak: Starszaki narzekają na brak zajęcia toteż dzisiaj wymyśliłam im nadrabianie zaległości szkolnych.:tak: I tak siedzę z nimi od południa i nadrabiamy... Mam dość.:dry:
Co zasiądę do kompa , by co kolwiek napisać , zawsze któreś woła : Maaaammmoooooooooo.......:baffled::baffled::baffled:

skad ja to znam:baffled:

a moze wam sie to wyda smieszne ale ja już czuje ruchy (i widzę :szok::szok::szok::szok:)
sama jestem w szoku, z czarkiem czulam juz w 15 tyg, nawet lekarz byl zdziwiony ale zrobilismy eksperyment i rzeczywiscie okazalo sie ze czuje ruchy czarka z tym ze to byly musniecia a teraz normalnie widzi nieraz jak mi sie cos kotluje :szok::szok::szok::szok:
nieraz widze jak by mi sie jakis skarabeusz wil, albo mi sie lekarz pomylil z data, albo male jest takie duze bo na pewno tez dlatego ze ja strasznie chuda jestem :tak::tak::tak:
tylko mnie nie wysmiejcie :no::no::-p:-p:-p

poszukaj moze zamiast halogenow lampki led, moi rodzice szukaja ale w naszej dziurze nie mozna znalezc takich wynalazkow, ale wiem ze sa o wiele oszczedniejsze od halogenow a pasuja w te malutkie kinkieciki:tak::tak::tak::tak:
!

faktycznie bardzos zybko czujesz ruchy.....
ja w 1 ciazy czulam w 20yg czyli polowa ciazy a w 2 juz w 18tyg:tak::tak::tak:
a zarowke led na allegro poszukaj
i fakt ciagna mniej pradu

hej.wlasnie pojechal lekarz i niestety jest antybiotyk.:-:)-:)-:)-(sa jakies zmiany w oskrzelach.
kurcze gdzie oni sie tak mogli zalatwic???????:szok:pewnie mój krystian cos z przedszkola przyniusl:no::confused:tak nie chcialam zeby był antybiotyk!!ale jak trzeba to trzeba:-(

to sie z glupiego kataru moglo rozwinac,niestety marzec taki jest

Bylismy wszyscy w klubie.Fajnie bo bylo jeszcze 2 innych dzieci,wzielam zabawki i ciut sie Oliwka pobawila a ja sobie pogadalam z kolezanka :-).
Na pieszo wracalismy do domu,bez wozka bylismy,szlismy 50 minut.
W domu mycie Oliwki i szybko usnela bez smoczka i bez placzu :-).Ja sie wykapalam i teraz z G kanapki jemy.Zmeczona jestem ale jeszcze przelece co napisalyscie :-)

to super
zmeczona to padla bez protestu:tak::tak::tak::tak:

skoro zadnej nie ma to i ja ide:-(
dobranoc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry