reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej kobitki;-);-)
Doczytałam Wasze posty i mam mętlik w głowie:sorry2:pogubiłam się zupełnie,która to pisała o zalanym fotelu MALINKA chyba...moja Milunia zsikała się dzisiaj na kuchenną kanapę:szok: musiałam zdjąć sam blacik wymyć szczotką w wannie i wyniosłam na słońce wyschła bardzo szybko nawet ta gabka w środku teraz jest jak nowa.
KERNA ale M trafił na babkę:szok: a co by było gdyby dała nie takie leki komuś kto się nie zna i by je zastosował:szok: az strach pomyśleć.Kiedyś pracowałam w aptece i z odczytaniem recept nie miałam problemu.
A ja dzisiaj zabiegana byłam od rana,najpierw pranie sprzątanie itp.potem pjechałam złożyćpapiery na to szkolenie,po południu szwagierka przywiozła dzieci a sama pojechała do fryzjera i dzień miałam z głowy:shocked2::shocked2:

reklama
Anek pracowałąś w aptece? O widzisz. No ja się tak zastanawiam czy one w ogóle mają jakąś odpowiedzialność za to co sprzedają. Przecież jakbym nie wiedziała to mogłabym wziąć i co??? Nosz nosi mnie jak pomyśłę. A babka zamiast przeprosić za pomyłkę to mi ramionami wzrusza i z głupim uśmieszkiem zbywa:wściekła/y::wściekła/y:

A ja dzisiaj byłam na bazarku z kumpela no i troche kasy straciłm ale butów nie kupiłam a na tym najbardziej mi zalezało no ale cóz moze w rzeszowi na dołowej co kupie ..heeeeeeeeee

No i jak dwie baby wybrały sie na zakupy takl zachaczyłysmy o pizzerie i desery lodowe......heeeee ale nam kobeta w cąży mozna hi......

wróciłysmy dopiero popołudniu no i tylko wpadłam do domu i wsumie musialam jechac po dzieci do szkoły , po powrocie szybka zupka pomidorowa bo troche głodna juz byłam, obejrałam majke no i teraz dopiero właczyłam laptopa i jestem na BB :)

Nikogo nie ma.Ja wypilam juz pol flaszki adwokata.Kolezanka pije piwa i normalnie obie jestesmy juz troche narabane .Lece sie posmiac:-D.

No i baba nam zaszalała :)

heheh to żadna tutaj nie chodzi w obcasach?:-D
a ja ciągle w takich szpilach chodze:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-):-)
ja nie umie na plaskim bo mnie od razu łydki bola:sorry2::sorry2:

ja tez zawsze chodze na obcasach na płskich czuje sie łyso :)

jak rosyjska ruletka...

A zapomniałąm wam powiedzieć, bede dziś tapetować, hehe.
tylko kawałek, bo mała obdarła mi kawał tapety i patrzec na tą dziurę nie mogę. Znalazłam przy wiosennych pożądkach pas tej tapety, niestety, za wąski o 1cm! więc będę kombinowała, ale i tak bedzie lepiej wygladało

no to ładny kawałek ci oderwała........nie mały :)

Hej.
I u nas też piekne słoneczko.:tak::cool2:
Dorota i jak? Głowa nie boli?Ja na drugi dzień umieram po takich mieszankach.:sorry2:
luna noga odpadła.:-D:-D:-D;-) No to pochwal się kochaniutka jak nam się zmieniłaś.:tak:
Meda dzięki za przypomnienie o ginku:tak:. Właśnie zadzwoniłam i zapisałam się państwowo na .... 13 maja.:baffled::baffled::baffled: Chyba prywatnie jednak się wybiorę.:sorry2:

Miłego dzionka.:-)

Dopiero na maj .....gdzie ty chodzisz do lekarza ....on rekami ulecza czy co????????? takie kolejki masakra..........

Justa dopiero na maj??:szok: To co to za ginek jakiś cudotwórca, że aż takie kolejki:confused::confused:
A ja doznałam szoku!! Michał zobacyzł kanapki (ogóras, szynka serek) to się rozpłakał. Bo wiecie jakie on ma podejscie do tych spraw. A ja tylko położyłam na to drugą kromkę i zszamał calutką bez marudzenia:szok::szok::-D:-D jestem dumna:tak:

nie przejmuj sie ja tez różne dziwne rzeczy jem , ale nam babką w ciąży wolno.hehehe

luna mąż tak mi na noc ścisnął bandażem elastycznym, że palce mi drętwiały. Odwinęłam teraz bandaż i nie wygląda to ciekawie.:no: Cała kostka napuchnięta jeszcze bardziej niż wczoraj.:baffled::baffled::baffled: Ale gdyby była kostka skręcona , to bym chyba chodzić nie mogła , cio?:unsure::unsure: A ja jakoś człapię się.:tak::sorry2:

kerna
:-D:-D:-D cudotwórca, cudotwórca ( babka gin) i to jeden na 10.000 mieszkańców.:tak::-D:-D:-D.

luna a w czym problem napalić ognisko i usmażyć kiełbachę?:cool2:

Anakonda miłego wypadu do miasta.:tak:

o kurcze to nie dobrze ze jeszcze bardziej spuchła:(

Witam
U nas sliczne sloneczko i pewnie jeszcze cieplej niz wczoraj:tak::tak::tak:Mlode juz od dawna nie spia tylko szaleja i bawia sie,Dominik w szkole a mi sie jak zwykle nic nie chce;-):-)
Dzisiaj maja przyjechac wozki do dziewczynek i stolik i krzeselka:tak::tak::tak:Wczoraj kurier byl dwa razy ale mnie nie bylo i mam inny numer telefonu niz ten pod ktory dzwonil hehe:no:Wiec musiala wydzwaniac do nich i umawiac sie na dzisiaj:tak::tak::tak:

KERNUS
Super ze mlody tak ladnie zjadl:tak::tak::tak:Oby tak dalej

Sorki ale reszte postaram sie poczytac pozniej bo mlode co chwile cos chca i sie kloca

dziewczynki beda miały zabawe dzisiaj:)

Do pralki tej gównianej gąbki nie wcisnę za wielka :no:muszę z suszarką kombinować :baffled:ale mój Pietruszka to podsumował najlepiej:dry:no i to jest wreszcie pretekst żebyśmy kupili sobie to o czym marzysz czyli ładne wiklinowe fotele z poduchami (takie ogrodowe) i nowy stolik :baffled:no myslelismy o tym ponad rok temu fjne były w casto ale kasy było brak a teraz też myślimy i co....kasy nadal na to brak :-p
Justys twoja rebiata przypilnuje ci Amelki na dworze???????bo moi się z Antkiem boja sami wychodzić zreszta ja też się boję im go dawać bo kto wie co by ojej genialnej Julinie wpadło do głowy :dry::cool2:
Beatka zdrowiej kobieto !!!!!!!!!!!!!!!!
Dorota ale cię wena na sprzątanie ogarneła :szok::-D:-D:-D:-D:-D
Ja miałam tyle planów na ten tydzień ...ale choroba dzieciaków wszystkie mi pokrzyżowała...ale co tam oby gorzej nie było co by nie było zawsze może być już tylko lepiej :tak:
a co z naszą AS ???? Dawno jej nie było :no:ani Mlenki...Mamitki.......

ja tez kiedys chcialam kupic te wiklinowe fotele ale nie mam tarasu :(

Wlasnie dzwonil do mnie kurier i za chwile bedzie z wozkami:tak::tak::tak:
To zdaze je zlozyc i schowac przed dziewczynkami poki spia:tak::tak::tak:Chociaz nie wiem czy wytrzymam zeby Im je dac dopiero na zajaca:baffled:

LIDKA
A Twoje blizniaki sa jeszcze na antybiotyku:confused:
Bo jesli juz nie maja goraczki tylko sam kaszel to mozesz z Nimi wychodzic na troszke:tak::tak::tak:

no i zajac troche szybciej wyskoczyl z worka.......

Witam,

JA tylko przlotem, wyczytałam, ze Malinka będzie wypasiony rosół gotować :tak: Lunka chodziła, 6 lat do przedszkola ;-):-D A Kerna cały czas duma nad kopytkami :-p Lidka zdrówka dla was :tak:

A ja byłam w przedszkolu, ledwo się do niego dostałam :szok: Tak pozamykane :tak: i dobrze :-) Kolejki nie było, pani sie nudziła, jestem dopiero 10 osoba co przyniosła podanie, od wtorku :-p Dowód nie był potrzebny, szanse ponoć mam na przyjęcie Helenki :-) dużo mają dzieci których tylko jedno z rodziców pracuje :tak:

Agnes, żadnych pytań nie zadawali :-) tylko ja zamęczałam panią pytaniami :-p:-D

Słoneczko piękne, więc troszkę nam się zeszło na dworze :-) No a teraz kawka i nastrajam się pozytywnie, żeby kuchnie ogarnąć :dry:

super ze znalazlas wkoncu jakies przedszkole

Super, jeszcze mi teraz z tego płaczu zasnęła. Piotr padnięty przyjdzie po 13 może 14h pracy a ta będzie wariować.

ale mialas spacer chyba faktycznie z placzu zasnela

Witam wieczorkiem:-)
Mlodzi szaleja tak ze zaraz mi chate rozniosa:szok:rzucaja czym popadnie,ale ja sie wylaczylam poki co:-D:-D:-D
Po obiedzie posprzatalam sobie caly salon lacznie z odstawieniem naroznika i komod:tak::tak::tak:I jestem taka zdygana ze szok:szok:A gdzie reszta sprzatania:baffled::confused::nerd:

LUNKA
To niezle mala Ci sie buntuje:szok::szok::szok:Moje na szczescie tak nie robily bo od malego Je uczylam ze nie wolno i koniec:tak::tak::tak:A na cos w stylu karnego jezyka sadzalam Je nawet zanim mialy 2 latka i doskonale wiedzialy o co chodzi:tak::tak:Wiec moze sprobuj z czyms takim:tak::tak::tak:
Powodzenia i cierpliwosci Kochana

No to wstawiam focie

superrrrrrrrrrr.......sliczne............

cześc dzołchy kto tu tak pluje:szok::-D tfu tfu:-D
Lunka czytalm Twojego posta i jakbym siebie sprzed dwóch dni widziała:nerd: Właśnie miałam zaczynać temat a Ty pierwsza. Myślałam, że jest jakiśsposób na takie uciekanie. Nie przywiążę go przecież za rękę bo jest za mały:baffled: Poszłam z nim na spacerek też wzdłuż ulicy, szedł ładnie, oglądał drzewka a w pewnym momencie koniec. Wyszarpywał mi się i leciał na ulice:wściekła/y: A jak nie na ulice to wbiegał do domów, sklepów, jakakolwiek furtka nie była...no szału dostawałam, bo przecież na rękach go nie zaniosę. W dupe mu nie dam, bo co to da, będzie bardziej wył i tyle. Trzymałam za rękę na siłe to kłądł mi się na chodniku plackiem i wył mamamamama tatatata . Ludzie oczywiście mijali mnie z zaciekawieniem. i jak tu się nie denerwować. do auta ze 100m a ten cyrki! Przez ulice nie mogłam z nim przejść bo on chciał sam:wściekła/y::wściekła/y: no i teraz tacham wózek bo nie ma szans na reakcję. Zresztą on ma teraz faze na uciekanie dla zabawy przy ubieraniu i śmiejemy się z tego bo wiadomo że dziecko swoje fazy ma, ale ze spacerami jest koszmar. W sklepie to samo. Jak nie pozwole mu zrzucić burtelki z półki to jest ryk, że ludziom włosy dęba stają.:sorry2:
Dowikla ale Twoje naleśniki są różowe!!:-D:-D śliczne są babeczki z nich! wózki ekstra:tak:
Ej wiecie co Wam powiem??
wczoraj od gina dostałam leki.M wieczorem pojechał do apteki i zamist globulek dowcipnych babka sprzedałą mu tabletki na katar alergiczny:szok::szok: wściekłam się, bo jak można sprzedawać leki nie będąc pewnym:sorry2: dzis tam poszłam a babka mi wzruszała ramionami, że leku nie przyjmie i że to takie na katar fajne tabsy:szok: ja jej, że ok, to je wyrzuce, bo nie moja wina, że ktoś czytać nie potrafi i sprzedaje co mu sie spodoba! Ona posprawdzałą pismo i mi mówi że tu nie pisze ani to ani tamto i nie wie co tu pisze:sorry2: no ale do sprzedawania to pierwsza! ostatecznie jebnęła kasą na blat z wielką łachą i zwróciłam te cholerne tabsy:sorry2:co za..

ale baba ja bym skarge zlozyla, dobrze ze wiedzialas ze to dowcipne mialy byc ............masakra

Justyś Antek odkąd skończył 11 m-cy śpi raz dziennie najczęściej od 10.30-11 do 12 i mu to starcza w zupełności :tak::tak::tak::tak::tak:nie mówię teraz jak gorączkuje bo teraz to 2-4 razy na dzień śpi:cool2:
.....................
a po co ci maszynka stonki?????:-p:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
To moja chyba tez przestawia się na jedna drzemkę. :tak: No cóż, ja pojechałam do lekarza a moje dziecko poległo przy babci.:dry:Ciekawe o której teraz pójdzie spać.:dry::dry::dry::baffled:
A maszynka, bo kota chciałam ogolić.:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D;-)

luna rzuć nim zaczęłaś:tak:. Jak popatrzyłam na cenę ( sama kiedyś paliłam paczkę dziennie) to włosy dęba mi stanęły.:szok::baffled::baffled::baffled::baffled:

kerna matko co za bunt. :szok: Nie wiem co ci doradzić, bo żadne z mojej trójki nie uciekało mi .:no: Kerna dowcipne tabletki na katar dla męża. :-D:-D:-D. szkoda , że babka nie zerknęła na pieczątke lekarza.:dry::dry::dry: Przecież żaden gin nie przepisuje tabletek na katar.:cool:

dowikla i nie wytrzymałaś? :-D

Wróciłam.:cool::cool::cool:
Najpierw byłam w przychodni, tam dostałam skierowanie do poradni chirurgicznej. Poradnia czynna do 18 więc w te pędy załatwianie opieki do dzieci i biegiem na chirurgię.
Ludzi a ludzi....:szok:
Czekam na swoją kolej a tam chodzi po korytarzu młody pan z krwawiącą nogą śmiejący się, bajerujący kobitki.:cool2: W końcu wchodzę do gabinetu a tam lekarz hindus. :-D Wypisał karteczkę , wysłał na RTG.
RTG w drugim końcu korytarza. Dochodzę a tam znowu ten śmieszny gość z ociekającą z krwi nogą. pytam co mu się stało, czy pies go pogryzł? A on boki zrywając : "Niieeee ,żona nakryła mnie z kochanką i jak uciekałem pułapki z gwoździ zrobiła.":-D:-D:-D
Wszedł gość na rentgen a mój Ł. pyta się młodego chłopaka , który z nim przyjechał czy gość jest pijany czy co? A ten, ze dziabał siekierą i oddziabał sobie palca , nie wiadomo czy całego, czy trochę i dostał bardzo mocne znieczulenie. :-D:-D:-D:-D:-D

No a ja? A ja nogę skręciłam , poszła torebka skokowa .:confused::confused::confused: 3 tyg. w stabilizatorze.:baffled::baffled::baffled:

Justa no grzeczna dziewka...samo by jedna nie przeszło..kwaśne mleko też razcej by nie pomogło. Kurcze czyli teraz kulawa bedziesz prez 3tyg:dry: ojjjj a boli dalej???dobrze, że poszłaś:tak:
Ale koleś z poczekalni debeściak:-D:-D

no jak nacisnął to bolało:tak:, aż zawyłam.:szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Teraz jak mam unieruchomioną i nie chodzę to jest git.:tak: Gorzej jak Amelię na ręce wezmę.:sorry2:A kij tam z moją nogą.

kerna a jak ty się czujesz? Nie masz już tych plamień?

witajcie...
ale dzis mialam dzien super pogoda wiec prawie caly czas na dworze :-D
no z rana na zakupach potem wzielam dzieciaczki na balkon - tam siedzielismy ja pilam sobie kawke i sie relaksowalam, mala spala a Sewi biegal jak najety :-D:-D:-D
potem sprztalam robilam obiad i na dwor... no jeszcze wczesniej bylam na kompie i weszlam na neta (ja to hcyba mam pecha) wrzucilam zdjecie na nk i net mi znow padl wiec dlatego postanowilam ne marnowac czasu i isc na spacer
przyszlismy przed 18 potem cos do jedzenia, kapanie Sewka potem Niki i tak zasneli o 20 :tak:
m jest w pracy a ja siedze :cool2:

Kerna co za babsko i jeszcze lache robi ze zwroci ci kase.Ja bym jej powiedziala ze jak czytac nie umie to lepiej niech zmieni fach

Iwcik jak butow nie kupilas to co? tylko te pizze i lody?

Dowikla boskie wozeczki i widac ze dziewczyny zadowolone z nowych prezentow :) a i Dominika zauwazylam na fotce a sie dobrze chowa

Patrysia jak jest pogoda to trzeba korzystac

Justa dobrze ze poszlas do tego lekarza 3 tyg mina a nozka znow bedzie jak nowa :D

No justys faktycznie zaszalałaś z ta noga i to zamiast odrazu pojechac to dopiero na drugi dzien nie opieprzyli cie za to??????:confused::confused::confused:

Pati wkoncu miałas luz bluz i chwila relaksu , to dobrze bo tobie to sie nalezało bo ostatnio zyłas na wysokich obrotach:tak::tak:

A ja sobie tak klikam i nawet nie wiem kedy moje dziecko zasneło , zjadł kolacje poszedł sie umyc i sam rozłozył sobie łózko i poszedł spac nawet nie wiem o której zasnął:confused:

Ostatno bardzo czesto tuli sie do brzuszka bo juz troche spory ten mój brzusio, i puka do dzidziusia i cos tam sobie gada a pózniej mówi mi ze dzidzius mu powiedział ze jest głodny :-D:-D:-D

reklama
lidka.... to powinny byc dobre? one mają 24 cm w najdłuższej częsci, tam gdzie duży paec, a potem na bok troszeczkę się skracają na małe palce tak jak na fotce:tak:
powinny Ci pasować:tak:

Do góry