reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

tak jak piszesz.... ale co powiesz na temat metody odbijania jaka mi polecili lekarze bo julka nie chciala odbijac a po sztucznym mleku niestety ale musze tego pilnowac????
poradzil mi to najlepszy lekarz do ktorego wszyscy maja zaufanie i jezeli jego zabraknie to my tu zginiemy...a facet ma raka i tez nie iwadomo co z nim dalej bedzie...
na pewno od kilku chwil nic sie nie stanie..a to mega satysfakcja dla dziecka te kilka chwil...
ja tez mloda czesto klade na brzuszku... u nas na szczescie nie ma problemu ze nie chce lezec na plecach czy brzuchu..a na brzuchu cwaniara nauczyla sie odpychac noga jedna ahahah

jesli ci tak lekarz poradził i ty mu ufasz to tak rob
przeciez to twoje dziecko
i nie chcesz jej krzywdy zrobic...

ja tylko pisze co ja wiem tak samo jak ty napisałas co ty wiesz
nie napisałam BRON BOZE NIEMOWLE SADZAC

zrerszta ania napisała dziewczyny ratunku
to chyba mozna sie odezwac...

reklama
hhin k98uuutyctrg dfgc drr5 u56ijhbgdfewg65yt nb453r 1boćd d,

ps. od razu mowie nie wiem co to znaczy i nie przetlumacze tego :-D

tłumaczę już:hihi Kocham was ciotki wszystkie! jesteście w dechę baby :-)

no i dalej spi..
jak podeszłam do niej otworzyla oko usmiechnela sie i dalej kimono wali..:-D

Ojej pozazdrościć!!

NO a wiec my po wczorajszej kontroli!
Maly osluchowo czysty , i plucka i oskrzela ok ,ale jeszcze nosek i gardlo zpachane , jak mu wlazyla szpatulke do gardla to jeszcze odkaszlal mokro ,wiec powiedziala ze jeszcze 5 zastrzykow wypisze - w srode rano ostatni i to juz koniec.
Inhalacje juz robimy tylko z jednego leku drugi odstawila.
Powiedziala ze moglaby teraz daz syropek wykrztusny ale boi sie ze z gardla zejdzie mu spowrotem na oskrzela i bedziemy miele swieta w szpitalu ,wiec jak powiedziala leczyc to konkretnie ,porzadnie do konca !
Zmiejszyla dawke zastrzyku wiec nie jest juz tak bolesny !
Tak czy siak mlody przy kazdym zastrzyku placze mniej dostlownie na poacztaku to sie darl az go uspokoic nie bylo mozna ,teraz jego stekanie nie trwa nawet 10 sekund - sie przyzwyczail czy co ?
A dzis normalnie jak by nie poczul ze ma zastrzyk nawet nie steknol - on tak lubi czy co ?:baffled::confused:Tak czy siak jestem z niego dumna i dzieki Bogu ze to juz koncowka i obeszlo sie bez szpitala.
NO i podpytalam sie o spacery ,powiedziala ze jezeli dziecko nie ma goraczki to sa jak najbardziej wskazane przyz zapaleniu drog oddechowych - wiec niewiem co lekarz to inna decyzja .
U nas spacery pomagaja ! Maly pieknie spi a pozniej super oddycha!
Pogoda sie poprawia wiec pewnie pojdziemy w dlugi rejs!!!!!!!

Moje dziecko od kilku dni przesypia cale nocki ,dostaje kasze na noc i tak po wyciagnieciu 170 ml kaszy spi od 20 do 7 rano ,dzisiaj o 7.30 wstal .jestesmy wyspani !

Dobrze, że widać poprawę :tak: Moja pediatra tez powiedziała, że spacerki mogą być przy katarku :tak:

No i super, że Ci spi :)) Mój standardowo od 19-20 do 5-6 rano

jesli ci tak lekarz poradził i ty mu ufasz to tak rob
przeciez to twoje dziecko
i nie chcesz jej krzywdy zrobic...

ja tylko pisze co ja wiem tak samo jak ty napisałas co ty wiesz
nie napisałam BRON BOZE NIEMOWLE SADZAC

zrerszta ania napisała dziewczyny ratunku
to chyba mozna sie odezwac...

ja nie pisze nic zlosliwie tylko zapyatalm o twoje zdanie co ty o tym sadzisz... i jak najbardziej kazda porada dla ani bedie cenna bo sama o nia prosi. ale skoro lekarze w takiej sytuacji pozwalaja to na pewno nic sie nie stanie jak ania posadzi Majke na chwilke.

biedny filipek
ja robiłam zastrzyki starszemu synowi mojej siostry
i jak mnie widział to przez pewien czas uciekał pod stół :zawstydzona/y:
wiec jak młodszy dostał zastrzyki to juz nie chciałam mu robic
ze nastepny nie mial ciotko- wstretu

a tak wogole temu młodszem nie pomogły zastrzyki i wyladowali w szpitalu
i tam pani doktor mowiła ze poki dziecko przełyka
to powinno dostawac antybiotyk doustnie
ze zastrzyki to ostatecznosc
a miał 10 miesiecy
porobiły mu sie straszne zgrubienia w posladkach
chyba z pół roku mu sie to rozchodziło
juz w szpitalu robili mu okłady z rivanolu

biedny biedny ale dzielny jest ze masakra !
widzisz tak jak ze wszystkim tak i z zastrzykami kazdy lekarz ma swoje zdanie.
moja lekarka stwierdzila ze mlody jest zaflegmiony i zastrzyki beda mialy szybsze dzialanie niz atybiotyk doustnie , zreszta atybiotyk bala sie ze nie bedzie chcial polykac ,polowa zostalaby byc moze zwymiotowana ,stracilby apetyt ,wiec uznala ze lepsze wyjscie beda zastrzyki i mysle ze dobrze zrobila bo malemu odrazu zaczely pomagac.nie goraczkowa wogole ,spacerki nas nie ominely i apetytu nie stracil i wcina jak szalony !
jezeli chodzi o zrosty ,hym wydaje mi sie ze zalezy to od tego jak ten zastrzyk zostanie zrobiony i od organizmu dziecka ,a moze sie myle hym niewiem.
tak czy siak filipek nawet siniaczka nie ma na dupci ,tylko same wkucia widac z czego sie ciesze a ukucia znosi bardzo dobrze przez ostatnie kilka wkuc !

co do siadania dziewczyny jak sie nie wypowiadam , kazda mama zrobi jak uwaza , przeciez to ona zna swoje malenstwo.

laski ale zonk! zapomnialam na ktora mamy chrzest!!!!!!!!pisalam wam na forum ale jak to odnalezc posrod tylustron? do ksiedza nie zadzwonie bo wstyd nie pamietac!!!!!!!!!

laski ale zonk! zapomnialam na ktora mamy chrzest!!!!!!!!pisalam wam na forum ale jak to odnalezc posrod tylustron? do ksiedza nie zadzwonie bo wstyd nie pamietac!!!!!!!!!

Daffi ja tez nie pamiętam :no: może poszukaj w swoich postach tylko? wejdź na swój profil i z boku masz 'twoje posty' czy jakoś tak...

reklama
sa ale od polowy marca... w gole teraz glupio zroili wted bylo widac tresc postu a teraz sie domyslaj

to zadzwoń do księdza - przecież powie Ci...mój kosciół ma strone internetową i mogłam zawsze zobaczyć o której chrzest....no zadzwoń i nie wstydź się do chrztu zapomni, że dzwonilaś...

Do góry