reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
To super Tosiu,że minęły krwiawienia.
Co do suplementów diety to ja przed ciążą 3 miesiące brałam kwas foliowy, od początku ciąży Feminatal N a teraz od tygodnia Feminatal z DHA. Ale przerzucę sie na Feminatal N bo jest 2 razy tańszy a nie ma tylko tego DHA,które jest cenne dla zdrowia ,ale chyba nie ma co przesadzać. Są różne szkoły z tymi suplementami-ja tam biorę bo i tak miałam problemy z paznokciami i włosami przed ciążą,a ciąża to pogarsza. Suplementy pomagają nie tylko dzidzi ale i urodzie mamy. Paznokcie są super -włosy też zaczynają wyglądac coraz lepiej no i nie mam wysuszonej skóry na co skarżą się niekóre dziewczyny.

Saraa z tymi migdałami to pierwszy raz w życiu słyszę. Bardzo długo jem migdały i moje kumpele też i kurcze nic nam nie jest.

Wiesz ostatnio oprzeczytalam w gazecie , ze garsc gorzkich migdalow moze zabic 4 letnie dziecko, one zawieraja jakis kwas pruski czy cos takiego. Dlatego sprzedaje sie je jako bakalie przeznaczone do obrobki ( trzeba je upiec przed zjedzeniem, ) bo zjedzone w duzej ilosci sa trujace. W Niemczech sprzedaja mase marzepanowa z migdalow i tez pisze na opakowaniu , ze dopiero po upieczeniu mozna spozyc.

Sorrki z tym Apapem tak się znam na lekach. Chociaż na ulotce czytałam ale akurat mam apap extra więc on się może różnić tam w skład wchodzi m.in paracetamol. No i pisze nie stosować u kobiet w ciąży. Co prawda tylko w I trymestrze. Nie potrzebowałam więc nie zwracałam uwagi i nawet się nie zastanowiłam. No ale po to to forum żeby między innymi zostać oświeconym.

Migdały trujące?? przecież zawsze są polecane ciężarnym na zgagę. Nie sądzę żeby w sklepach sprzedawali trującą żywność.

Ja też z nabiałem tak średnio, mleka nie mogę pić, więc piję wapń w tabletkach musujących i staram się przynajmniej raz na 2 dni jakioś jogurt lub serek zjeść. wapń jest też przecież w innych produktach, nie tylko w nabiale.

Asik1000 ja biore od poczatku feminatal teraz juz te od 13tyg plus zaczelam brac magnez ale to na wlasna reke, bo tak mnie jajniki bola.

Ja wlasciwie jestem z Zielonej Gory wychowalam sie tam moi rodzice tam mieszkaja, a a w Zarch mieszkam od ponad roku, wczesniej mieszkalam w Poznaniu :-)
Moze kiedys uda nam sie spotkac :-D

Sorrki z tym Apapem tak się znam na lekach. Chociaż na ulotce czytałam ale akurat mam apap extra więc on się może różnić tam w skład wchodzi m.in paracetamol. No i pisze nie stosować u kobiet w ciąży. Co prawda tylko w I trymestrze. Nie potrzebowałam więc nie zwracałam uwagi i nawet się nie zastanowiłam. No ale po to to forum żeby między innymi zostać oświeconym.

apap extra ma większą dawkę paracetamolu, więc jak już to lepiej weź zwykły apap

reklama
A z witaminkami jest tak,że jak ktoś ma urozmaiconą dietę i dobre wyniki to nie trzeba brać. Ja nie biorę, ginka mówiła,że nie trzeba. Już o tympisałam ale przedawkowanie witamin jest równie szkodliwe jak ich niedobór :tak: kurcze nieraz z przerażeniem patrzę jak mamusie wciskają w dziecko któregoś z kolei kubusia i zadowolone że dziecko takie pomarańczowe :wściekła/y:a to jest objaw przedawkowania witaminy A :wściekła/y:

Do góry