reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Elvie ja miałam szyjke krótką 3 tyg i też słyszałam -urodzisz, już niedługo urodzisz:baffled:
taaaa

A ja przekonałam się że kiedy rodzi się maluch życie staje na głowie:-D
Wczoraj byliśmy w trójeczkę na spacerze i S zapytał czy już tu kiedyś byłam na spacerze... odpowiedziałam że tak na co On
-"jak szłaś z małą bez wózka?"
-"normalnie była w brzuchu":-D
Powiedział ze fakt -kiedyś była w brzuchu ale to było sto lat temu...

reklama
Paulka90 - dzięki za szczegółowe info. Przeciwwskazań do SN nie mam, więc dodatkowych zaświadczeń i badań pod kątek do CC nie robię. Najlepiej będzie jak zapytam się w czwartek mojego gina - w końcu ordynator porodówki to powinien wiedzieć;-) Jeśli chodzi o poród to obstawiam Ciebie, bo dłuższą ciężarówką jesteś:D U mnie wg OM jeszcze pełnych 40tyg. nie ma:-(

13x13 - zazdroszczę Wam tych wiosennych spacerków z wóziem i Małą.. Nasza fura nadal stoi i czeka, a Lenka póki co woli pływać w brzuszku.

właśnie dzisiaj rano myślałam o jestesaniolkiem bo tak nam nagle zniknęła i zamilkła... :eek:

Dziewczyny powiedzcie mi a kiedy można już z małym wyjść na dwór ? chociażby na taras ? Kubuś ma dopiero 8 dni, czy to nie za wcześnie żeby go wypchnąć na dwór w wózku ?? jak nie za wcześnie to jak go ubrać ?

No pewnie, że nie zawcześnie zwłaszcza, że taka budna pogoda!!! :-) Ja zaraz muszę moje cudo tez nakarmić i na balkon ją wyrzucam, bo na spacerek dziś czasu nie mam, więc niech się sama wietrzy nawet i pół dnia :-D

poza tym Dzień dobry Mamusie!!!:-)

Co raz łatwiej mi forum nadrabiac bo mniej piszecie ;-) wszystkie swoimi skarbami zajęte :-D -wiem cos o tym :-)

Idę zatem na ulubiony wątek o maluszkach bo tam teraz się dużo dzieje ;-)

Pozdrawiam wszystkie Już Mamusie i jeszcze oczekujące Brzusie :-)

Witam :-)
U nas na razie w miarę dobrze. Oprócz uczulenia na chusteczki, które pojawiło się już w szpitalu doszło uczulenie na oliwkę, ale oba szybko rozpoznane i już nie ma po nich śladu. Na szczęście jeść na razie mogę wszystko. Nelka bardzo spokojna, tylko pod wieczór straszny głodomór się z niej robi i na dobre zasypia dopiero koło 23. Ale potem już tylko koło 3 i 6 pobudka. Na szczęście Mania o 20.00 już śpi, więc teraz Nelkę do tego przekonać muszę :-)

Kwiatuszku- dużo ciepłych mysli w ten piękny dzień- wszystko będize dobrze- musi być dobrze!!!:tak:

A u nas chyba słuchajcie poprawa! :-D od 2 dni jesteśmy już w pełni na nutramigenie i brzuszek nie bolał! Wczoraj pierwszyy raz od urodzneia mieliśmy spokojny wieczór!!! mała jadła i spała! :-) (tylko ja głoduje po odstawianiu wszystkiego z nabiałem...nawet nie ma czym chleba posmarowac:no:)
Jedyne co jeszcze zostało to puszczanie bączków jeszcze bardzo często przy jedzeniu (ale już nie ma bolesnego bulgotania i buzowania w brzuszku) i ta wysypka szorstka atopowa na szyi brodzie i policzkach :baffled:
Wykąpalismy ją wczoraj w krochmalu ale nie widze poprawy na tych policzkach...
Dziewczyny ile sie daje tej mąki ziemnaczanej do zrobiena krochmalu do kąpieli??? ...może daliśmy za mało (?):confused::confused:
A co lepsze- krochmal czy nowoczesność- czyli Oliatum??? bo nie wim czy powinnam inwestować czy zaufać "wiedzy ludowej"? :-D:confused:

Bo pediatra nam powiedziała, żenby nic nie zmieniac z kosmetyków bo nie trzeba, a uzywamy zwykłego płynu top-to-toe johnsona i oliwkę hippa, ale ta wysypka na buziulce jest okropna:baffled: chciałabym coś z tym zrobić ;-)

Ella, u Nelki po 2 kąpielach w krochmalu zeszło całe uczulenie z brzuszka i nóżek po oliwce. 4-5 łyżek mąki ziemniaczanej na jakieś 1,5 l wody dałam i to potem rozpuszczone w wodzie w wanience). Czytałam, że ma w takiej kąpieli być nie mniej niż 5 i nie więcej niż 10 minut. Tyle, że nóżki i brzuszek to trochę inaczej niż buzia - jej nie zanurzysz. Ale może wystarczy kilka razy dziennie ją przemyć? Ja postawiłam na tradycję - taniej a na szczęście skutecznie. Położna mówiła mi tez o siemieniu lnianym.

Jak usypiasz swoje dziecie? Ja niestety nie znam na razie innego sposobu jak cyc i szum... Jesli mala lezy sama z otwartymi oczkami, ale sie nie awanturuje, to jej nie ruszam i albo sama zasypia albo zaczyna coraz wiecej stekac i w koncu domaga sie piersi.

no najpierw karmimy, później odbijamy na śpiąco już z reguły... później jak widzę zaspanego brzdąca to do łóżeczka, z reguły jest marudzenie wtedy, więc smoczek szumienie do uszka głaskanie po główce, ewentualnie, jak po 5 minutach znowu się rozbudza to drugi cyc - 5 min ciumkania i wtedy z reguły już daje się położyć do łóżeczka.

reklama
Do góry