reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

reklama
DZIEWCZYNY trzymajcie kciuki za nasza Wojtysiowa jest bidula w szpitalu ma podejrzenie zatoru pluc...naisala ze nie moze zasnac bo moze sie nie obudzic...;/lezy pod tlenem...
nie mogla nic wiecej napisac bo musiala wylaczyc kom bo zalklocal prace urzadzen..;/

ojojoj ... trzymamy mocno !!!

Oj Julka to ja bym cię mogła tylko zaprosić do sypialni bo salon i kuchnia sa zielone ;-)

hehe ja uwielbiam zielone pomieszczenia !! mam zielona sypialnie :)

ha, laseczki, pokonałam kolejny próg cywilizacyjny :-D:-D, sciągnęłam zdjęcia z telefonu i teraz będę was nimi zarzucać, jeszcze muszę opanować zmieszczanie ich na naszym forum i zarzucę was nimi:-D:-D:-D

zarzucaj - mnie i tak nie przebijesz !!

a tak w ogole to powiem Wam.. ze gdybym miala znowu rodzic to na nastepny poród wzielabym B ze soba głównie na masaż pleców :-D co to za ulga byla..
ale na ten ostatni moment to bym go wyrzucila..
wie mze dlugo mowil ze czesto slyszy ten dzwiek nozyczek rozcinajacych moje krocze..-swoja droga dziwne ze akurat takie cos mu w pamieci zostalo.. :p

ja tez biore znowu meza !! to jest przezycie nie do opisania dla wszystkich ... a moj mial robic zdjecia ale z wrazenia nie wiedzial gdzie dal aparat !! ale na szczescie mial komorke !!

GEORGINA i reszta lasek ale głównie Ty GEORGINA!!
patrzcie co odkrylam..:O
Zobacz Profil: Ktosiowa - Forum BabyBoom

zakładka O MNIE

kolejna fanatyczka ... masakra !!!

Dokładnie tak :tak:

My podobnie jak monia wykonujemy ćwiczenia voyty ponieważ Maciek odginał główkę w lewą stronę. Przez to, że trafiliśmy na mądrego pediatrę i ćwiczenia wykonywaliśmy od 2 miesiąca dzisiaj na wizycie rehabilitantka powiedziała, że nie ma już śladów po ułożeniowym 'wygięciu' :tak: i zaprzestajemy ćwiczeń :tak: Tzn. możemy je wykonywać tak rekreacyjnie co 3-4 dni raz dziennie...
Jestem bardzo zadowolona, że tak wcześnie pediatra zwróciła nam uwagę i zaczęliśmy ćwiczyć ponieważ im młodsze dziecko tym 'łatwiej' je uformować ;-)

Można, Maćka tak sprawdzała lekarka jak miał niecałe 2 miesiące ;-)

kasiek, ja bym się wstrzymała z tymi samodzielnymi ćwiczeniami ponieważ jeśli nie są precyzyjnie wykonywane to można dziecku zaszkodzić :-( może poproś wujka żeby pokazał ci jak je należy wykonywać poprawnie ;-)

Może i moje zachowanie jest panikarskie, ale uważam, że lepiej jest zawczasu stymulować prawidłowe reakcje u maluchów niż później je rehabilitować 'na poważnie' ;-) Skoro pediatra stwierdziła, że warto zwrócić uwagę na odginającą się główkę to ja nie zamierzałam tego zbagatelizować i ćwiczyć za wczasu niż później ewentualnie tego żałować, że nie zrobiłam nic :no:
A co do ulewania to Maciek ulewał praktycznie po każdym dziennym posiłku i jakiś tydzień temu nagle mu przeszło samo z siebie :dry:

My mieliśmy dzisiaj wizytę u lekarza i Maciek waży 6220g i ma 67cm długości... wagowo spadł na 1-szy centyl :wściekła/y: ale lekarka powiedziała, żeby się tym nie martwić bo u dzieci podobno ważniejszy jest postęp wzrostu a Maćka (i nasza) uroda jest taka, że jest po prostu drobny... choć szczerze mówiąc na zasuszonego nie wygląda :-p

powiem ze gdyby mi pediatra powiedziala ze cos z rozwojem dziecka jest nie tak to na pewno bym nie zbagatelizowala !! ale skoro lekarz widzi dziecko co jakis czas /ja staram sie raz w miesiacu do mojej lekarki podjechac - powiedziala ze to dla swietego spokoju/ i ona mi mowi ze dziecko rozwija sie ok to nie wyszukuje dziecku nie wiadomo czego ...
w sytuacji jaka opisala monia /pozniej po mojej wypowiedzi/ stawierdzam ze ok ma racje !! zwlaszcza ze to sytuacja ktora powtarza sie juz u drugiego dziecka /o czym wczesniej nie wiedzialam/ !! ale kasi sugerowalabym raczej spokoj !! i najpierw wizyte u pediatry /z tego co pamietam to jej wujek jest tu autorytetem/ i upewnienie sie czy maly sie dobrze rozwija zamiast gonic od razu do neurologa ...

no cos ty?? ona sie tak bawila???????ahahahhahha wariatka
a Ty myslalas ze ktos sie pod nia podszywal? :-D
głupia Ty!
dlatego że to jej konto było/jest kazałam Ci te posty poczytać :p

mówiłam że kopara opadnie :-D
ja sie uśmiałam szczególnie z tych które wkręcały ciążę której nie było hahahaha

reklama
Do góry