reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Umiejętności naszych pociech :)

Ja jakaś niekumata jestem. 17 lat temu metoda Vojty to było uciskanie konkretnych punktłów na ciele w różnych pozycjach ale w większości leżącej. Dotykało się palcem pukt i trzymało. Jakaś teraz jest metoda Vojty bis chyba czy cus ihih

reklama
Ja jakaś niekumata jestem. 17 lat temu metoda Vojty to było uciskanie konkretnych punktłów na ciele w różnych pozycjach ale w większości leżącej. Dotykało się palcem pukt i trzymało. Jakaś teraz jest metoda Vojty bis chyba czy cus ihih

Kaja - masz rację, bo tak naprawde w tym ćwiczeniu zwanym I faza obrotu uciska się pod 6 żebrem (niestety dość mocno) i blokuje główkę dziecka prowokując do zgięcia nóżek i odwiedzenia rączki do tyłu.
Nadineczka - to są bardzo trudne ćwiczenia, ja uczę się je wykonywać u rehabilitanta i nie za bardzo kumam o co chodzi, a na podstawie netu to nie ma szans, by je wykonywać

Black i inne mamcie- gratulację dla Was i Waszych pociech!!!!!!!

Mari_anna dziękuję za Twój komentarz bo też chciałam z C poćwiczyć, on ewidentnie w tej kwestii opóźniony, ale z opisu Black nic nie zrozumiałam....i już nie chciałam znowu pisać że jestem tępa, ale tak się poczułam....Dzięki Tobie mi lepiej!!!!

Nadineczka, to tak jak ja :tak:Moja potrafi się przewracać, ale jej się nie chce,bo 2 razy dopiero to zrobiła ... ale czekam cierpliwie, aż jej się zachce ;-)
A skarpetki do niedawna też każde ściągała, ale teraz ma już tak grubaśne nogi, że się trzymają i nawet odciski zostawiają :baffled:

A przed chwilą patrzę, a moje dziecię leży, trzyma się za kostki i nogi w górze :rofl2: do paszczy jeszcze nie sięga, ale jak na takiego grubasa, to i tak całkiem sprawna :-p

reklama
Moje dziecko mnie dziś zaskakuje!! Pokazałam mu parę razy jak z plecków na boczek i na brzuszek ! I on dziś sam to stosuje!! Sam:-)
Klade go na plecach na macie bo jest po jedzeniu, za chwilę myk... na brzuszku jest i ulane... wycieram, przewracam a za kilka minut myk.. jestem na brzuszku, smieje się, bawi... ulewa. Wycieranie, on ma ubaw i na plecki i trzeci raz to samo :-D

Do góry