reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Justa - moja mała też nie lubi na brzuszku leżeć. Położna kazała ją kłaść na 10-15min. przed karmieniem, ale to graniczy z cudem, bo ona się budzi, błyskawicznie zmieniamy pampersa i już ryk bo cyca chce.

Wronka - ja też już z obu piersi karmię. A jeśli chodzi o czas to w szpitalu mówili, że dziecko się najada w 5minut właśnie, a jeśli je 20minut to tak jakby zjadło obiad z dwóch dań i deser;-) No i moja młoda właśnie tak z 5minut z pierwszej piersi je, a przy drugiej już czasem przysypia to karmienie trwa dłużej, bo niby śpi a jak cycka chcę jej zabrać to protest, mocno zaciska usta i ssa ssa ssa aż do kolejnej zawiechy na sen;-)

reklama
Cześć kochane :)

Dołączam się do tych co marudzą na pogodę... czy w końcu zrobi się ładnie. Jak sobie pomyślę,że w zeszłym roku o tej porze dawno się opalałam na tarasie i pięknie kwitła większość kwiatów, a teraz jestem blada a kwiaty zamiast kwitnąć to niektóre pomarzły. Grrr:wściekła/y:
Ja chcę słoneczko i ładną pogodę!!!

Moja Maja też ma trądzik niemowlęcy (mam nadzieję bo nie chciałabym aby była to skaza białkowa).

Śpi sobie słodko właśnie moja królewna, ostatnio zaczęłam ją kłaść na brzuszku i mam wrażenie,że to jej pomaga na brzuszek. Infacol dajemy jej 2-3 razy dziennie,a nie przy każdym karmieniu bo nie ma takiej potrzeby. Myślicie,że tak można?

13x13 przestraszyłaś mnie z tymi pleśniawkami. Dobrze,że jesteście bo jedna coś napisze i pomoże innym w ten sposób. Teraz będę się przyglądać buźcie małej.

Moja Maja to nerwusek, denerwuje się często jak ją karmię. Odchyla się do tyłu, pręży się i wtedy zawartość nakładek rozlewa się na mnie i na nią. Trochę mleczka marnujemy,ale szkoda mi tej kruszynki bo chyba brzuszek ją boli wtedy.
Magda.ciosek my chcemy pojechać z małą w góry jak będzie miała 2 miesiące (mamy ok 500km). Będziemy robić częste postoje i myśle,że damy radę.

Miłego wieczorku i spokojnej nocki, zmykam kąpać małą (tzn asystować T. bo kąpanie małej on sobie zarezerwował :))))

A my 19 czerwca jedziemy do Mrągowa, czyli na drugi koniec Polski, bo mam tam letnią konferencję.
Auto klimatyzowane, częste postoje i jakoś chyba damy radę;-)
Mała będzie wtedy miała miesiąc i 3tyg.

noo mój mały cyckownik też bez problemu ogarnia dwa cyce za jednym zamachem....a efekty widać i czuć jak sie go nosi:)Jak tak dalej pójdzie to zraz się na pampersiaki 3 przerucimy:)dziś musiałam zrobić przegląd szafki bo niestety kilka ciuszków już nam odpadło, a kilku nawet nie zdążyliśmy założyć. Antoś jest króciutki i pulchniutki :)

Wasze maleństwa najadają sie w 5 min??? Mój ostatnio ponad godzinę ssał. I widzę, że bardzo przybiera, bo w 3 tyg wyglada jak szwagierki syn w 3 msc!! Jak on bedzie w takim tempie tył to masakra... moze to przez to, ze smoka nie chce

Wronka- od początku zjada z dwóch... jak je z jednej to po 5 minutach jest afera, że za mało zjadł ;-)

Wasze maleństwa najadają sie w 5 min??? Mój ostatnio ponad godzinę ssał. I widzę, że bardzo przybiera, bo w 3 tyg wyglada jak szwagierki syn w 3 msc!! Jak on bedzie w takim tempie tył to masakra... moze to przez to, ze smoka nie chce
moj smoczka zazwyczaj kocha, a jedzenie tez zajmuje mu godzine i przybiera w zastraszajacym tepie, wiec to raczej nie smoczek tylko mamy malych smakoszy rozkoszujacych sie jedzonkiem:)

Ostatnia edycja:
Moj maly ma chyba ciemieniuche,na jego glowce zauwazylam biale platki,wyglada to jak lupiez,i czy jest to ciemieniucha na 100% niewiem
Co do tego babelka na gornej wardze moj synek tez to ma i Szymek mial jak byl mlodszy,wiec mnie to nie martwi

kurde no to ja juz naprawde nie wiem co jest z tym Poli jedzeniem :baffled::baffled::baffled:
Ona od poczatku je tylko z 1 cycka, sporadycznie zdaza sie, ze po pojedzeniu po 20 minutach musi dojesc z drugiej. Je 10 do 15 minut maxymalnie, z tym ze faktycznie ssie bardzo intensywnie...
A jeszcze sie przejada??? Przeciez moje cyculki sa takie male :baffled::baffled::confused:

reklama
He he- a w takim razie czy któreś dziecięcie lubi na brzuszku leżeć? :D Bo u nas też wrzaski i julka bardzo nie lubi ;)

Do góry