Dziewczyny ja nie oglądałam całego tego programu,ale z tego co udało mi się 'złapać' to:
nie ma sprawdzonych sposobów, które zadziałają u każdego dziecka, trzeba przetestować aby się dowiedzieć co zadziała u konkretnego dziecka.
Z takich sposobów, o których nie słyszałam wcześniej to mamy polecały:
masaż plecków w trakcie karmienia
leżenie z dzidzią na brzuszku tak aby brzuszek dzidzi był na naszym i masowanie brzuszka poprzez głębokie oddychanie
układanie dzidzi do karmienia tak aby główka była wyżej niż brzuszek
no i powszechnie znane sposoby:
suszarka (dziś moją małą ululała w 3 minutki- ciepło suszarki skierowałam na brzuszek z odległości ok 30cm)
odkurzacz
ciepłe okłady (my wczoraj zrobiliśmy tak:
mój T. położył na swoim brzuchu tremofor z małą ilością bardzo ciepłej wody i wtedy sobie małą na brzuszku, trochę pomogło)
A moja mała od ranajadłaby co 30 minut, teraz na szczęście usnęła i śpi od 14tej. Bardzo się denerwowała i prężyła.
Powiedzcie mi czy przy kolkach brzuszek jest trwardy cały czas czy tylko jak dzidzia się pręży i znów robi się miękki?
nie ma sprawdzonych sposobów, które zadziałają u każdego dziecka, trzeba przetestować aby się dowiedzieć co zadziała u konkretnego dziecka.
Z takich sposobów, o których nie słyszałam wcześniej to mamy polecały:
masaż plecków w trakcie karmienia
leżenie z dzidzią na brzuszku tak aby brzuszek dzidzi był na naszym i masowanie brzuszka poprzez głębokie oddychanie
układanie dzidzi do karmienia tak aby główka była wyżej niż brzuszek
no i powszechnie znane sposoby:
suszarka (dziś moją małą ululała w 3 minutki- ciepło suszarki skierowałam na brzuszek z odległości ok 30cm)
odkurzacz
ciepłe okłady (my wczoraj zrobiliśmy tak:
mój T. położył na swoim brzuchu tremofor z małą ilością bardzo ciepłej wody i wtedy sobie małą na brzuszku, trochę pomogło)
A moja mała od ranajadłaby co 30 minut, teraz na szczęście usnęła i śpi od 14tej. Bardzo się denerwowała i prężyła.
Powiedzcie mi czy przy kolkach brzuszek jest trwardy cały czas czy tylko jak dzidzia się pręży i znów robi się miękki?

przespał całą mszę! Nic go nie ruszało oni organy, ani śpiewy ani tym bardziej polanie główki wodą 

...od 13 do 16...i teraz walczymy, oczęta jej się zamykają, ale ja nie pozwalam jej zasnąć, bo o 19 kąpiel ... dobrze, że piękny pajac wisi na oknie, to jest na kim oko zawiesić :-)