reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Znalazlam sposob na zasypianie mojego syna w domu :-D A przynajmniej 2/3 razy pomoglo.... otoz moj K puszcza mu na youtubie rozne piosenki dla dzieci a ulubiona piosenka Oliverka aktualnie to SMERFNE HITY- Serce PIK PIK PIK..... Puscilam mu wczoraj i z pleckow przekulal sie na brzuszek i zasnal.... Pozniej wieczorem jeszcze jedna proba i sie udalo :-) no i teraz takze po 10 minutach wiercenia wkurzania sie bicia glowa o szczebelki puscilam mu smerfne hity i straszal w dziesiatke zasnal po 2 minutach. hehehe
Ja tez bez radia nie zasne wiec moze Oli to ma po mnie i nie lubi ciszy przy zasypianiu hmmm? :-)

reklama
Znalazlam sposob na zasypianie mojego syna w domu :-D A przynajmniej 2/3 razy pomoglo.... otoz moj K puszcza mu na youtubie rozne piosenki dla dzieci a ulubiona piosenka Oliverka aktualnie to SMERFNE HITY- Serce PIK PIK PIK..... Puscilam mu wczoraj i z pleckow przekulal sie na brzuszek i zasnal.... Pozniej wieczorem jeszcze jedna proba i sie udalo :-) no i teraz takze po 10 minutach wiercenia wkurzania sie bicia glowa o szczebelki puscilam mu smerfne hity i straszal w dziesiatke zasnal po 2 minutach. hehehe
Ja tez bez radia nie zasne wiec moze Oli to ma po mnie i nie lubi ciszy przy zasypianiu hmmm? :-)

SUUUPEEEERRR :)

Moja to ttylko raz w zyciu zasnela przy muzyce z karuzeli, a ja glupia pomyslalam ze cos nie tak, ze tak nagle i ja obudzilam :|

Ja mialam te bole wzrostowe w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym najwieksze. Boszeee jak bolalo. Ryczalam i ryczalam, a czulam jakby mi ktos w piszczele sie wiercal. Ale mialam barddzo duze skoki wzrostowe. teraz czasem mam takie bole na zmiany pogody :/

Najgorsze jest to ze nie moge jej pomoc :( a urosla 4 cm w ciagu poltora miersiaca, wiec nie dziwie sie ze boli, moje malenstwo :(

SUUUPEEEERRR :)

Moja to ttylko raz w zyciu zasnela przy muzyce z karuzeli, a ja glupia pomyslalam ze cos nie tak, ze tak nagle i ja obudzilam :|

No to nastepnym razem gdyby nie chciala zasnac pusc jej smerfne hity :-D hehehe

Najgorsze jest to ze nie moge jej pomoc :( a urosla 4 cm w ciagu poltora miersiaca, wiec nie dziwie sie ze boli, moje malenstwo :(

Dziunka wspolczuje i Tobie i Julce... Julce bo wiem jaki to bol.... niestety ale mnie tez to dotknelo no a Tobie bo wiem jak ciezko patrzec gdy dziecko cierpi a nie da sie pomoc :-(

Dziunka, ja w ciagu kilku miesiecy uroslam ponad 15cm, az wzrok zaczal mi siadac-widzialam momentami jak przez mgle. Wlasnie z powodu wzrostu :/ Ale bol olbrzymi. Mi pomagalo ciutke smarowanie, nacieranie, rozgrzewanie tych miejsc.

Ona juz jest wieksza dziewczynka, moze spirytusem kamforowym? Albo Amolem? Moze i Amol lepszy bo ziolowy...Kurcze, szkoda tylko, bo to tylko ciut pomaga...Ale Twoj problem przpomnal mi, ze niedlugo moze to czekac mnie z Maciejkiem...choc dziewczynki szybciej i wczesniej rosna.

reklama
No niekoniecznie, bo Julia wlasnie mala byla i drobniutka ledwo 106 gdzie w jej wieku dziewczynki jakies pol glowy jak nie wiecej wyzsze, no i teraz podskoczyla do 110, gdzie to i tak malo chyba na jej wiek.
Ale bole wzrostowe wlasnie spotyka sie czesciej u dziewczynek :(

Do góry