• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

Heloł! laski

Ale my dzisiaj mieliśmy dzień,normalnie dziewczyny zmieniam przychodnie i lekarza już dawno o tym myślałam ale dziś to już przegięcie i postanowione więcej nas tam nie zobaczą,ale po kolei,oto nasza historia.:szok:

Poszliśmy na kontrol do przychodni a tam nasza pediatra mówi że Antoś ma to gardło bardzo brzydkie i że ogólnie mu się pogorszyło bo coś tam "gra w piersikach" i że antybiotyk trzeba dać,ja na to czy konieczny a ona że raczej tak ale da nam skierowanie na izbę przyjęć do szpitala to tam zrobią nam rentgen i okaże się czy płuca ok.To się pytam czy ona jakieś te leki przepisze ona mówi że może i że mam tą receptę pokazać lekarzowi na izbie a on po rentgenie najwyżej zadecyduje.Więc udaliśmy się na izbę a tam lekarz który nas przyjął zobaczył pieczątkę i zaczął się śmiać.Powiedział że ta pani to do szpitala chyba wszystkich swoich pacjentów kieruję a jak mu powiedziałam to co ona mówiła i pokazałam tą receptę to już nie wytrzymał spisał do niej num. tel., poszedł po jakąś panią profesor tej izby i mówi że ta doktorowa to jest jakaś śmieszna,ale teraz to już przegięła i do niej zadzwonili a nam zaproponowali wypisać się z tamtej przychodni.Po zbadaniu Antosia przez Pana Doktora z izby okazało się że nic mu nie jest ale zlecił nam morfologię a po odebraniu wyniku (który wyszedł ok)była juz inna pani doktor (bo tamten skończył dyżur)też go zbadała i okazało się że dziecko jest zdrowe i nawet syropu nie dostaliśmy mamy tylko podawać wit.C a nie żaden antybiotyk.Myślę że chyba 2 lekarzy się nie pomyliło?
I tym sposobem zmieniamy przychodnie bo normalnie to co się dziś wydarzyło trochę mną wstrząsnęło bo co my za lekarzy mamy to ja nie wiem!?:confused::wściekła/y:
W ogóle to oni tam w przychodni łąskę robili że nas przyjmowali a pielęgniarka po ostatnim szczepieniu mówi do mnie że na następne mamy się zgłosić za 6 tyg. ale żebyśmy nie czekali zbyt długo bo ona w lipcu to na urlop idzie.
Nosz kurna a co mnie jej urlop obchodzi pinda jedna.:confused::wściekła/y::no:

Przepraszam że się tak rozpisałam i Was zanudzam ale musiałam się komuś wyżalić

A z miłych wydarzeń to Antoś mój kochany dziś 4 miechy kończy

Życzymy Wszystkim Mamuśkom wszystkiego najlepszego z okazji Dnia MATKI bo przecież dla niektórych (w tym dla mnie ) to pierwsze w życiu takie Święto!

Albo ja jestem jakaś ślepa ale dawno nie widziałam tu Kacha wawa czy coś przegapiłam?

Ostatnia edycja:
reklama
witam wszystkie mamuski

my juz od 5 na nogach, zreszta cala nocka nie przespana, bo Z dostała kataru
i dotego ma lekka temperature
takze prezent na dzien matki mam :no:

no to tyle na dzis dzien

No witajcie matki w swe święto! :-D Wszystkim wam najlepszego słoneczka i usmiechów bezzębnych naokrągło :-)
justyś - matko kochana rentgen? antybiotyk? - kto to widział prześwietlać takie maleństwo - szok :szok:lekarka jest skrajnie głupia więc na cale szczęscie trafiłaś na mądrzejszych i zmien przychodnie bo tam nie ma co gadać z durną. Heh... naprawde myślałaś, że wszyscy lekarze są mądrzy? :-D
Klara, czechow - znaczy morki spytajcie co i jak... ja siedzę i robię :-D
Gosia... ewidentnie chce walczyć o fotel prezydenta z Klarą - gratki!

To tyle z rana, popijam kawkę sobie i cieszę się, że widzę słonko. Rok temu od 2 dni wiedzialam, że jestem w ciązy i powiedziałam o tym mamie, co uznała za najpieknijeszy prezent. Wspomnienia... ;-)
Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Najlepszego w Nasze Święto:-)

pierwszy prezent od mojego dziecka (przespana nocka) nie wypalił niestety no a teraz czekam na drugi czyli kupiszona normlanego. zobaczymy. na razie maruder się włączył.

Kaja - ja tez ostatnio wspominałam. 16 maja testowałam, piękne czasy...beztroskie lenistwo i oczekiwanie.

Witajcie Matki Polki i Matki Polki Emigrantki;-)
Wsiego dobrego w tym pieknym dniu...ja se wykorzystam i drugi raz zazadam holubienia mnie jako matki a co? Jakos do mnie bardziej przemawia ta nasza polska data a nie ruchomy Dzien Matki jak tu...
Rok temu po raz pierwszy uslyszalam bicie serca Okrusia....Wydaje mi sie jakby to bylo przed chwila...a to juz rok minal....

Cudownego dnia:-)

Witajcie

Wszystkiego najlepszego kochane mamusie w dniu naszego swieta!

Heheh ja tez jestem ciekawa, co mi moj Michalek dzisiaj sprezenci :-D

A w temacie zachowania (zasypiania, wieczorkow (tylko u mnie zaczyna sie juz ok 13.00) i nocek dzidziusiow to u mnie podobnie jak u wiekszosci, wiec wyrabiam sobie muskle i niedlugo bede jak Pudzian hahah

Zdroweczka kochane dla Waszych pociech i milego dzionka

i ja zycze wam Mamusie wszystkiego Najlepszego w dniu naszego swieta. Zeby te nasze dzieciaczki tylko usmiechy na naszych twarzach powodowaly, zebysmy nie mialy zmartwien.

kochane mamuski

wszystkiego naj... z okazji Dnia Mamy.

mojedziecie dzis obiecalo byc grzeczne i poki co slowo dotrzymuje, coprawda wstala o 5.30 ale ladnie zjadla sinlac i teraz spi.

jejku kiedy wy macie czas tyle proukowac. przeciez zanim nadrobie to mi sie dziecie obudzi.:szok:
tak czytam i widze ze nie tylko moje dziecko daje poplaic. wczoraj odkad ja wzielam na spacer ktory caly przeryczala byla poprstu nieznosna,ale to chyba zabek idzie bo raczki nie tylko zasysa ale i gryzie,jak dostala gryzaka na zabkowanie schlodoznego to byla zachwycona wiec podejrzewam ze to Pan zabek sie zbliza.:tak:

kurcze u nas ze spacerami podbnie, w gondoli sie drze, dlatego my juz w spacerowce od 2 tyg.

co do spania to my chyba rekordzistki bo chodzimy spac o 18.30;-) i wstajemy o 6.00. tzn mloda bo ja klade sie ok.21.00.ale tak kolorowo nie jest bo jeszcze wtym czasie 2 razy jemy;-)

poza tym moj maz ma dzis wolne wiec ja tylko ugotuje zupke dziecku i spadam do sklepu, wkoncu musze sobie cos kupic z okazji święta;-);-)

ps. laski pomocy!!!od 2 tyg strasznie wypadaja mi hery-co robic???niedlugo lysa zostane;-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wszystkiego najlepszego dla Was w nasz pierwszy Dzień Matki! :-)
Stasiu ma ząbka ;-) prawą dolna jedynkę ;-). Przyjemnie skrobie w paluszka ;-)

Gratulejszyn:-)

Co do nazwisk i imion, to w TVP Info jest pogodynek ;-) i nazywa się Ziemowit Pędziwiatr :-) Podoba mi się i fajnie, że rodzice nie dali mu Roman, albo jeszcze inaczej, bo właśnie fajnie mu pasuję imię do nazwiska.

Co do mojego dziecka... Ja już nie wiem nic.
Do tej pory był aniołek - wszystko jak w zegarku, spanie, aktywność, kąpiel, jedzonko, 19-20 śpimy bez problemu.
Nagle zaczęły się wieczorne płacze, ręce mamy nawet nie pomagają, później w łóżeczku te nie umiemy jej uspokoić, pochlipuje sobie jeszcze trochę...
Wczoraj spała mi całą noc, a później od 7.30 rano do 11.20.
Dzisiaj uwaga - śpi od 19.30 do NADAL. BEZ pobudki na jedzenie, o 4.00 trochę się wierciła przez sen, ale włożyłam jej smoczka i tak z tym smokiem śpi.
Zaczynam się trochę martwić, bo nie wygląda mi to na skok, sprawdzałam wczoraj i ząbków też nie czuć.
Wydaje mi się, że z płaczami może mieć coś wspólnego fakt, że wieczorami zajmuje się nią M, no ale to, że tyle śpi to chyba nie ma z tym nic wspólnego?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry