reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Lunka faktyczxnie z fotelikami jest róznie ale ile osób wozi dzieci bez fotelika bo blisko i takie tam mają wymówki, a ja osobiscie sie przekonalam jak wracałam do domu i miałam wypadek przy predkosci 65km /h i to 4 km od domu wiec tez kawałek a zdeżyłam sie czołowo z Lublinem takim autem i gdyby nie fotelik w którym siedział mój syn przypiety to nie wiem jakby sie skończyło całe szczescie nam nic sie nie stało tylko auto poszło na straty , wiec jak widze dziecko nie przypiete w foteliku to odrazu widze horror w oczach:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Ja tylko na chwilke bo zaraz lece pod prysznic i cosik zjesc:tak::tak::tak:Mlode juz wykapane i leza w wyrkach:-)Wieczor byl juz o niebo lepszy:tak::tak::tak:Dominik nie chcial sie kapac wiec bedzie sie jutro szorowal:-);-)

KOKUSIU
To nie fajnie z tym Twoim okiem:no::no::no:I ten dwudniowy pobyt w szpitalu:no::no::no:
Trzymaj sie Kochana
A zachowania tescia to nawet nie skomentuje:no::no::no:

MH
Gratuluje sprzedazy fotelika:tak::tak::tak:

My już po przedstawieniu, było bardzo fajnie a co dla mnie najprzyjemniejsze to pani cały czas chwaliła Maję. Mówi że jest jedną z najlepszych dzieci w grupie, jak jej wczoraj nie było w przedszkolu to pani się martwiła ze całe przedstawienie szlak trafi bo ponoć Maja to wszystko ciągnęła i przy niej inne dzieciaki zaczynały dopiero śpiewać, oj jak miło słuchać gdy tak moje dziecko chwalono :tak::tak::tak:
Jak tylko zgram fotki to się pochwalę a teraz tylko wkleję mój portret i mojego Jacka w wykonaniu Mai :-D:-D:-D
śliczna ta laurka:tak::tak:
superaśna
anaconda-czekamy na foki.
a co to za foki :confused::-D:-D:-D:-D
domyslam sie ze fotki ;-);-)
No tak mąż juz obdzwonił po ludziach za czesciami i poprawił mi humor bo byc moze nie bedzie takiej potrzeby całosci wymieniac , moze uda sie kupic z czesci sama taka czesc z tej czesci całej , wiem troche skomplikowane :-D:-D:-D ale tam jest takie cos co wyglada jak mały silnik z kółkiem z ramiaczkami ,i dobrzeby było gdyby mozna było dokupic tylko te kółko bez tego silniczka (bo to u mnie działa), wiec tylko przekrecic kółeczko a to jest tylko koszt wtedy od 250 do 400zł wiec to lepsze niz 1200zł:tak::tak::tak::tak:a ze mężą mam mechanika wiec za robocizne tez nie musiałabym płacić :-):-):-)wkoncu tiry umie naprawiac tomoje audi chyba tez:-D:-D:-D
no jak to dobrze miec mechanika w domku:tak::tak::tak:
i &&&&&&7 co byscie ta czesc znalezli:tak::tak:
Dzięki dziewczyny za kciuki. W sumie to nie dowiedziałam się nic nowego a jutro jadę znowu bo nie zgodziłam się na zostanie na oddziale i muszę zawieźć nowe skierowanie żeby umówić się na termin badań które wiążą się z moim dwudniowym pobytem na oddziale. Z tego co się dowiedziałam dzisiaj to niestety z tym okiem mi już nie poradzą bo została tam blizna ale chcą się dowiedzieć z czego mi się to stało żeby przypadkiem coś takiego nie przytrafiło mi się też w tym drugim bo wtedy będę ślepa jak kret.

Do tego wrócilismy do domu a teściu znowu pijany. Wykorzystał naszą nieobecność i po flaszkę pojechał:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Teraz Marcin się martwi bo w sumie już mu zaczął wprowadzać leki na padaczkę a przy tym przecież nie wolno alkoholu i teraz musi go pilnować żeby jakby co to zdążyć wezwać karetkę
tesc - no comment
szkoda ze nie da sie z tym okiem nic zrobic:sorry2:
ale niech ci te drugie zbadaja:tak::tak:
Lunka faktyczxnie z fotelikami jest róznie ale ile osób wozi dzieci bez fotelika bo blisko i takie tam mają wymówki, a ja osobiscie sie przekonalam jak wracałam do domu i miałam wypadek przy predkosci 65km /h i to 4 km od domu wiec tez kawałek a zdeżyłam sie czołowo z Lublinem takim autem i gdyby nie fotelik w którym siedział mój syn przypiety to nie wiem jakby sie skończyło całe szczescie nam nic sie nie stało tylko auto poszło na straty , wiec jak widze dziecko nie przypiete w foteliku to odrazu widze horror w oczach:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
:szok::szok::szok::szok:
ja jak mlodego do mamy wioze to przewaznie bez fotelika
jakies 100 m:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
wstyd mi za to normalnie

witam wieczornie m oglada jakis film "okup" ktory leci juz 50 ty raz:sorry2:
no ale nic innego nie ma:dry:
ja zmykam bo sie na mnie krzywo patrzy:sorry2:
do juterka;-);-)

o Wlasnie ja tez chcialam ogladac Okup:tak::tak::tak:
A czemu M na Ciebie krzywo patrzy skoro i tak siedzi przed tv:confused:

Ja sie juz szybciutko wyprysznicowalam to czas leciec do kuchni zrobic sobie jakies zarelko;-):-)

No natali chyba nie 100m bo to bys na nogach przeszła , ale dla dobra dziecka naprawde warto wkładac je do fotelików ja miałam tylko 4 km do domu a wczesniej przejechałam ponad 300km i nic sie nie stało , a przed samym domem rozwaliłam auto:tak::tak::tak::tak:wiec naprawde ja sporo sie nauczyłam i wniosków z tego wypadku wyciagnełam:tak::tak::tak:

kokusia mnie straszyli ślepotą podczas ostatniej ciąży i dlatego rodziłam poprzez cc ( wskazania okulistyczne- badana w ciąży od A do Z byłam dwa razy). Z tym , że mnie odkleja się siatkówka na obydwu oczach.:-( Nie wiem co tam u Ciebie wykryli, ale myślałam, że nie ma nic gorszego w okulistyce niż odklejająca się właśnie siatkówka i związane z tym liczne zwyrodnienia itc.
Wzrok z dnia na dzień mi się pogarszał...:-(
Teraz po ciąży ( minęło rok) jestem po laseroterapii i powinnam zgłosić się na wizyte kontrolną. Ale tak się boję...:shocked2:
Nie powinnam nic dźwigać, nadwyrężąć się, prowadzic oszczędny tryb życia.. ale weź tu nic nie rób przy trójce maluchów ( czwarty chłop).:cool:
Laseroterapia miała zastopować odklejanie się siatkówki . A ja przyznam z przykrością, że coraz gorzej widzę.:-:)-(
Siostra męża skarży się na podobne objawy jakie ty masz. I dzielnie śledzę twoje wizyty u okulisty.:tak: Ona również w pewnym polu widzenia ma czarna plamkę, która przesłania jej widoczność. Młoda babka.... Nakazałam jej zapisać się czym prędzej do okulisty.:tak:
Z opowiadań jej najpierw ta plamka była mała, mało przeszkadzała. Potem ( czyt. dziś) stała się nie do zniesienia.:dry:
I jak tu czytam dziś co ci okulista powiedział....:szok:

Ostatnia edycja:
Witam,

moje dziewczyny wstały przd 6 :no: Helenki do przedszkla nie poślę ide do leakrza z nimi, niech je osłucha :tak:

Kobitki współczuje problemów z oczami :-(

A co do fotelików to moje zawsze w foteliku :tak: Fotelik po Hlnie taki 0-13 oddałam znajomej, wywiozła dal swojej szwagierki na ukrainę, tam niema przepisów nakazujacych wożenie dzieci w fotelikach, w związku z tym nie ma tez fotelików w sklepach :no: Ci rodzice są tak szczęśliwi, że mogą ten sposób chronić życie swojego dziecka, ze obdarowali mnie takim napojem wysoko procentowym, co przekracza trzykrotnie wartość tego fotelika :-D Taki paradoks, jak niema to chcemy tego za wszelka cene, a jak nam przepisy każą to nie wiedzieć czemu jest bunt :sorry:

witam z rana

ale tu nikogo nie ma :szok::szok::szok:choc to piatek a nie sobota:-D:-D:-D
Ja maksia wysłałam do szkoły a mi jakos spac juz sie nie chce wiec sobie lapka właczyłam, pomyslec by o jakims sniadanku ale jakos sama nie wiem co zjesc wkoncu dzisiaj piatek:confused::confused::confused:

Justa i Kokusia nie zazdroszcze problemów z oczami , i mam nadzieje ze bedzie dobrze.

MH zgadzam sie z toba i nie dziwie sie reakcji tych ludzi , a trunek napewno ci smakował:-):-):-):-)

reklama
Witam z ranca
Ale tu rzeczywiscie pustki:szok::szok::szok:Mlode mi wstaly po 8 ale na szczescie nie placza na razie:tak::tak::tak:Widac ze juz ladnie wyzdrowialy,wiec dzisija ostatni dzien dietki a pozniej pomalu do przodu:tak::tak::tak::tak:
Niedlugo zadzwonie po wyniki i oby byly ok:tak::tak::tak:
Pogoda super bo jest bardzo cieplo i na razie swieci caly czas sloneczko:tak::tak::tak:

JUSTA
Kochana,to ja nawet nie wiedzialam ze Ty masz takie problemy z oczami:-:)no:

MH
Daj znac po lekarzu:tak:

Ja chyba tez znowu pjade do lekarza bo Wiktoria ma jakies dziwne plamy na dloniach od wewnetrznej strony i na stopach i widze ze Jej tego przybywa:no:Napewno nie jest to wina zadnego leku bo na dloniach zaczelo Jej to wychodzic juz w srode po wizycie u lekarza z tym ze na poczatku myslalam ze to jest od pisakow

Do góry