Ita fajnie że napisałaś o tej wanience bo to chyba jedyna rzecz jakiej mi brakuje. A jakoś na allegro nie rzuciła mi się w oczy, a teraz chyba ją kupięPowiedz coś o cesarce, jakie znieczulenie, ile to wszystko trwa, po jakim czasie można wstać i coś zjeść, itp....bo mnie też właśnie czeka cesarka i głowa pełna myśli, jak to będzie
Pozdrowionka dla tygodniowego Maluszka!!!!
miałam znieczulenie zewnątrzoponowe, w kręgosłup

około 15-20min mnie przygotowywali, cewnik wcześniej na porodówce już założyli, potem po jakiś 10minutach Mały był na świecie:-) dali mi go pogłaskać, przytulili do buzi a dopiero potem zabrali na ważenie i mycie. a mnie szyli orientacyjnie 45min(tak miało być). ten czas zabiegu jest w przybliżeniu bo ja nie miałam w zasięgu wzroku zegarka, tylko tyle co wcześniej położna powiedziała że tak to będzie wygladać.
Po przewiezieniu na sale pooperacyjną, przywieźli mi Tymka i przystawili do piersi

wstać kazali po 16 godzinach, a wcześniej nawet głowy nie pozwalali podnosić.tego nie wspominam dobrze, oj było baaaardzo ciężko, ale wszystko da się przeżyć

gorsze było kolejne wstawanie gdy już nikt nie pomagał....

cesarkę miałam o 13, to pierwszego dnia nic nie jadłam, a drugiego dnia dieta płynna

ważne żeby pić po cesarce baaardzo dużo wody, więc zaopatrz się w kilka butelek z dziubkiem żebyś bez wstawania i podnoszeni głowy mogła sobie poradzić

życzę powodzenia