reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

Czesc dziewczynki:-)
Kurcze ale tu pustki,wywialo was?:-D Nawet nadrabiac nie mam co:-Dto az nie normalne u nas:tak:
melduje ze u nas nocka znoe spokojna (i oby tak zostalo) maly obudzil sie ok7ej a pol godz temu znow zasnal i spi jak susel:-)Od wczoraj daje mu 210ml mleczka bo mysle ze sie nie najadal i od glodu byl taki nerwowy i wyzywal nas,jak na razie jest ok,ale ocenie to popoludniu jak troche czasu minie.
Emwu stronka swietna :-):-):-)

reklama
Witajcie;)
ja tylko na chwilke bo moje dziecko od 2 dni mnie terroryzuje:szok::szok::szok: nie chce leżeć, ciągle by tylko na rękach chciał,a jak znikam na minutkę dosłownie to taki płacz i krzyk, że aż serce zamiera we mne, no jakby mu się krzywda jakaś działa! :*[/COLOR][/B][/SIZE]

Lęk separacyjny- mamy to samo- poczytaj sobie na necie :-). Inaczej mówiąc- kolejny skok rozwojowy.

Witam moje dziecię śpi więc mam chwilkę żeby zajrzeć. Dzis kolejne szczepienie 3 dawka WZW. A pogoda szkoda gadać leje wieje tyle że 15st więc w miarę ciepło.

Dobry dzień ;)

Ostatnio nie zaglądam, gdyż jestem u mamy i przy okazji pracuję nad sobą ; ) fryzjer, zakupy itd.
Mam nadzieję, że u Was wszystko O.K : ) - liczę, że tak :)
U Nas z rewelacji to młody cięgle ćwiczy siadanie :/ nawet przy karmieniu robi przerwy by się podciągać cwaniak mały :) Mi nie śpieszno do tego etapu rozwoju ale on to chyba chce już do szkoły iść ;)
Słabo śpimy w nocy ,chyba przez zęby (piszę ''chyba'') gdyż kto go tam wie .... czasami ciężko go rozgryźć :)
Nie mam nawet minimalnych szans na nadrabianie więc nawet nie próbuję :/

Co do jabłuszka to niestety Nas uczuliło :/ więc skreślam tymczasowo z listy :/
Fajnie ze masz czas teraz by zadbac o siebie:) humor i samopoczucie pewnie od razu lepsze.A widze ze i tobie maly silacz rosnie:)))) i bardzo niecierpliwy bo tak jak antek chce wszystko na juz:)))

Lęk separacyjny- mamy to samo- poczytaj sobie na necie :-). Inaczej mówiąc- kolejny skok rozwojowy.

My tez :confused: moze dlatego zasypia tylko jak muzyka leci bo slyszy głos i mu razniej juz niewiem...

TAK wogole witam sie maly zasnal napewno na chwile nadrobilam i zaraz pewnie lece bo sie obudzi... i znow to samo... tylko przy mamusi... dobrze ze dzis sroda:-) i weekend dluzszy to mezunio bedzie ... tyle ze i tak latamy caly czas przygotowania do chrzcin ...

Dziewczyny od kiedy wiedziałyście, że można już sadzać maluszki z podparciem?

Moja ładnie się podciąga za palce, ale sama nie i zastanawiam się, czy można ją już posadzić z podparciem, czy może to jeszcze za duże obciążenie dla kręgosłupa? W sumie pediatra powiedział mi, żeby za często tego nie robić (chodzi o dawanie palców do podciągania).

Dziewczyny od kiedy wiedziałyście, że można już sadzać maluszki z podparciem?

Moja ładnie się podciąga za palce, ale sama nie i zastanawiam się, czy można ją już posadzić z podparciem, czy może to jeszcze za duże obciążenie dla kręgosłupa? W sumie pediatra powiedział mi, żeby za często tego nie robić (chodzi o dawanie palców do podciągania).

Nam kazała jak mały się podciąga do siadania (przy tym się mocno napina i nóżki i głowę podnosi w tym samym czasie jak bobsleista) lekarka w tej sytuacji podpowiedziała by nóżki brac do dołu i głowa mu sama opada : )
Stwierdziła, że dzieci które tak wcześnie starają się siadać są od urodzenia za bardzo pionizowane czyli noszone na rękach i stąd te ich zapędy do siadania .......... ja małemu nie zabraniam prób ale i też nie ułatwiam by na siłę siadał ... jak daje się bardzo we znaki to na brzuch go biorę - to dla niego bezpieczniejsze ... żadnych podparć nie stosuję - znam swoje dziecko i wiem, że to jeszcze nie dla niego- gibie się jak słomka na wietrze ......
A podciąga się za każdym razem też pięknie jak się palce da ..... ale nic poza tym ...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry