reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Katik kiepsko z tym @, szybciutko ci wróciła. Przy Oli pół roku miałam spokój, mam nadzieje, że teraz też tak będzie.

Ale u nas duchota, burza wisi w powietrzu.
Pospacerowałyśmy półtorej godzinki, wystraszyły mnie chmury i kilka kropelek deszczu i uciekłam do domciu, żeby nas ulewa nie złapała.

Niech mnie ktos walnie w glowe bym oprzytomniala...
Znow dzis dziecko budzilam po 5tej, bo jak zasnela przed 22ga tak obudzic sie nie chciala... A ja sie martwie, ze ona glodna, i od 3ciej zagladam jej do kolyski czy sie budzi czy nie. Przeciez to jeszcze maluszek, i to chyba przegiecie by cala noc przesypiala bez jedzenia...:confused:
oooo to ja Cie z chęcia walnę...hehehehe:-D, matka, nie jedna z Nas Ci tu zazdrości, Borys np znowu mi sie budzi co 2h w nocy i nie ma zmiłuj, tylko jego niestety te cholerne wzdęcia wybudzają , no a potem chce jesc. Korzystaj kochana, że Polunia daje Ci spac:-) :tak:
Nie rozpuszczałam w mleku tylko w przegotowanej ciepłej wodzie (jakieś 30 ml) i podawałam butelką.
taaaa, tylko,że Borys butli mi nie wypije, on nie umie, albo nie chce, sama nie wiem, wiem tylko,że musze go nauczyc, bo ja się nigdzie ruszyc nie mogę, nawet jak do sklepu ide, to z zegarkiem w ręku musze wracac, bo tatus przecież cyckiem nie nakarmi. Wkurza mnie to, ale cóż, mam nadzieje,że synus się w końcu nauczy butlę też od czasu do czasu pociągnąc. A ten dicoflor najwyżej na razie podam strzykawką.

Katik ty nie szukaj dziury w całym tylko korzystaj:tak:

Forget ja też bym smoczkiem ryjek zatkała, smoczek potem zabierzesz a palucha przecież nie utniesz, żeby nie ssał

Dziewczyny ja już 4 różne smoki kupiłam a ta mała cwaniara ŻADNEGO nie chce :-( Ma już silikonowe i kauczukowe, o kształcie sutka i kuleczki...
Ja tez bym z dwojga złego wolała smoka dać, ale jak nie chce?

Doberek!

Slonko u nas, cieplutko... Spadamy na spacerek. Oby mieli wolne miejsce dzis, to wejde zrobic pazurki...

No i wieczorem dostalam okres:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Plamienie przerodzilo sie w dawno niewidziana @ . Momentalnie zaczal mnie brzuch bolec i glowa, wiec nawet bez wizyty w wc wiedzialam co sie swieci.
Szkoda tylko , ze raz: biore tabletki, dwa: karmie piersia... Ale mam nerwy!!!!!!!!!!!!

nie zazdroszcze katiczku, ja przy Werci dostalam @ zaraz po połogu. Teraz na razie nie mam (tfu, tfu) i wcale nie tęsknie :-)

Forget to może rękawiczki zakładaj, na tym etapie chyba jeszcze taka spryciula nie jest, żeby sobie ściągnąć i może się odzwyczai.

Wronka z butlą tak miałam przy Oli, za nic nie chciała z butli ciągnąć i niestety jak wróciłam do pracy babcie łyżeczką musiały mleko podawać

Ella rozumiem Twój problem... U nas kolki już zanikają, ale u nas bardzo sprawdził się Lefax. Na szczęście i Julka i Milenka już blisko 3 miesiąca :-)

A teraz pytanko: Jak oduczyć dziecko ssania kciuka? Moja nie korzysta ze smoka, więc kciuk to jej najlepszy przyjaciel...
Czy w ogole próby oduczania mają sens?
Wszyscy naokoło każą mi smarować kciuka solą, ale ja tego na bank nie zrobie - jak mogłabym tak karać moje niewinne i nie rozumiejące tego dziecko?????

u nas to samo smoczek jest bee ale piąstki są super....
Nie wiem czy to ma jakiś związek ale odkąd zaczął ssać piąstki zaczął też się ślinić

dziś pierwszy raz w swoim 5 tygodniowym życiu moje dziecko wypiło 40 ml herbatki koperkowej z butelki...wow!

Katik...ech... ja tez nie zazdroszcze....

tak mi dobrze bez @, ze ciesz sie z kazdego dnia bez

jednak kazda dopadnie w koncu ta "przyjemnosc"...

a ja sie witam

u nas pogoda z dooooopy, ciagle pada i jest tak depresyjnie
Olka usypia, ja zaraz wlaczam film, mam 2 reklamowy ubranek do odmetkowania i posegregowania rozmiarami - hello kitty rzadzi;-) i zjem paczke biszkoptow - jak szalec to szalec:tak::tak::tak:

milego dnia

ps.

a gdzie jest Kfiatek??

oooo to ja Cie z chęcia walnę...hehehehe:-D, matka, nie jedna z Nas Ci tu zazdrości, Borys np znowu mi sie budzi co 2h w nocy i nie ma zmiłuj, tylko jego niestety te cholerne wzdęcia wybudzają , no a potem chce jesc. Korzystaj kochana, że Polunia daje Ci spac:-) :tak:

taaaa, tylko,że Borys butli mi nie wypije, on nie umie, albo nie chce, sama nie wiem, wiem tylko,że musze go nauczyc, bo ja się nigdzie ruszyc nie mogę, nawet jak do sklepu ide, to z zegarkiem w ręku musze wracac, bo tatus przecież cyckiem nie nakarmi. Wkurza mnie to, ale cóż, mam nadzieje,że synus się w końcu nauczy butlę też od czasu do czasu pociągnąc. A ten dicoflor najwyżej na razie podam strzykawką.

u nas dokładnie to samo - zarówno z pobudkami nocnymi jak i z butlą...
upierdliwe jest to że nawet nie mogę wyjść do sklepu- ostatnio jak pojechałam do TESCO wracałam na złamanie karku bo tatuś dzwoni że młody chce jeść bo ssie piąstki- jakoś nie mogę mu wytłumaczyć że nie każdy płacz oznacza mamo daj cyca- a to że sobie ssie piąstki- takie jego prawo w końcu ssakiem jest !

reklama
u nas też pogoda do doopy - gdzie ta wiosna się pytam no gdzie??????
nawet nie wyjdę na spacer z cyckownikiem bo po pierwsze primo na pewno by mi wył po drugie primo piździ jak w kieleckim
moje dziecie jak zwykle w nocy budziło się co 1,5 -2 h ...ale rano jak wzięłam go do siebie po 7 do wyrka i zatkałam mu buzie cyckiem spał do 10.20
czy on kiedyś nauczy się przesypiać trochę dłużej w nocy??

Do góry