reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

malinka a po co robic morfologię??????

jej te bóle brzucha zaczeły się jak miała tą infekcję wirusowąi przy tym lekka biegunka i dieta.po lekarstwach kupa wróciła do normy a ból brzucha został i teraz znowu ma jakby zaparcia.

wczoraj zrobiła tylko 2 maleńkie bobki,dziś 2 wieksze kupki ale też dosyc twarde bo męczyła się przy ich robieniu.

nigdy wczesniej nie miała bóli brzucha ani zaparć,pierwszy raz nam sie to przytrafiło

No i właśnie dlatego warto zrobić morfologię :tak::tak::tak::tak:
wiesz ja się sugeruję tym co radzi nasza neonatolog :tak: np moja Julka dużo nam chorowała zimą po wszystkim często skarżyła się na ból brzucha pani doktor stwierdziła zrobimy morfologię najpierw podstawową może nam to rozjaśni obraz zanim zaczniemy gdybać i okazało się że Julka miała anemię zapisła jej folik w syropie i po 2 tygodniach stosowania bóle brzuszka ustąpiły i co jest np częt przy braniu żelaza to zaparcia a Julka ich nie miała na ponownej morfologi anemia się zmniejszyła a na ostatniej wyszło że jej nie ma wcale :tak:więc dlatego sugeruję że morfologię warto zrobić :tak:

reklama
Witam i ja
Ja dopiero teraz bo rano pospalismy sobie do 10:tak::tak::tak:Pozniej sanidanko i spacerek bo dzisiaj juz cieplej na dworze:tak::tak::tak:Mlodzi pojezdzili na rowerkach a pozniej poszlismy na lody:tak::tak::tak:Na wieczor umowilam sie z sasiadkami ,wiec mam nadzieje ze bedzie fajnie:tak::tak::tak:
Teraz dziewczynki jzu spia a Dominik sie bawi:tak::tak::tak:

PATI
Sliczne te pazurki:tak::tak::tak:

AGNES
Ja tez proponuje morfologie i badanie ogolne moczu:tak::tak::tak:Tak bez powodu brzuch nie boli:no::no::no::no:

MALINUS
No wkoncu u Was sloneczko wyszlo:tak::tak::tak:
U mnie ma niby jutro byc i oby bylo:tak::tak::tak:

NATALINECZKA I MALINKA dzieki :-) MALINKA oj cos Ty nam wyzdrowiec nie umiesz :-(.Juz od dawna u Ciebie z tym zdrowiem nie jest za fajnie.Kochana zdrowka zycze. PATI zdrowka dla dzieciaczkow . AGNES popieram dziewczyny z ta morfologia Oliwki. A sliczna masz ta Wredote :-).Zdrowka dla Oliwki :-). Mala spi kolo mnie.Ja postanowilam do was zajzec.Ale chyba poloze sie ,chocby polezec bo wydaje mi sie ze nie usne.Poki mala spi.Bardzo sie oszczedzam praktycznie to pobawilam sie tylko z mala ,nakarmilam ja i poprzebieralam a tak to siedze lub leze :-).Musze sie dzis spakowac do kolezanki.

no moja wredota usnęła :tak::tak::tak::tak::tak:
jaka slicznotka :tak:

my juz po obiadku niestety ze spacerku nici bo pogoda do bani nadal:dry:
mlody wlasnie baje oglada pozniej moze sie wybierzemy do mamy albo do babci, chyba ze sie rozpogodzi to na spacerek widze ze jakos jasno i jakby zarys gorki widze moze w koncu te chmury znikną:cool:
nuda i nuda ze masakra:sorry2:

hej laseczki!!!
witam sie i ja w ten czwartkowy dzien.my już po kosciele i po obiedzie,blizniaki spia krystek z m w pilke na dworze graja.pogoda nie za fajna,nie pada ale nie swieci slonce i nie ma takiego ciepła.:no:ale słyszałam że od niedzieli ma byc wkacu ładnie-oby:tak:
wczoraj na grilu było super,posmiałam i poplotkowalam ze znajomymi,uwielbiam takie spotkania;-)do domu wrucilismy o 3-30 nad ranem a o 7 juz byłam na nogach i chyba zaraz sie połoze bo mi sie cos oczy kleją.
milego dna:-)

agnes-zdrowia dla oliwki.
a ty jak masz okazje to poluz sie w dzien spac.:tak:

dorota-witam ponownie:-)
wielkie gratulacje!!!!!!!!!
a jesli moge spytac to masz ciąże zagrożoną?

dowikla-udanego spotkania z siasiadkami;-)

malinka-brawa dla pietruszki:tak:super facet.
a ty kochana odpoczywaj i zdrowiej jak najszybciej

Moja Klaudia wlasnie wstala a Wikusia jeszcze spi:tak::tak::tak:Humorek ma nawet dobry i wyszla z pokoju z kartonem kredek ,wiec zaraz bedzie sobie rysowala
Po obiedzie chyba wybierzemy sie na plac zabaw jak mi sie bedzie chcialo;-)

LIDUS
fajnie ze grill sie udal ,no i niezle zabalowaliscie:tak::tak::tak::tak:

No i witam popoludniem
maly juz 3 raz za dnia spi...
ma goraczke 39,2 :szok::szok::szok:
dalam mu juz nurofen
bo czopka ni huhu
mala tez zasypia i ja pewnie dalacze do nich :-)
kurcze no znow mi cos Sewka bierze :-:)-:)-(

a nie masz mozliwosci dogrzania mieszkanka? Jaks farelka czy grzejnikiem elektrycznym?
Kurcze u mnie to kaloryfery non stop grzeja nawet latem jakby bylo zimno to mozna odkrecic.No ale tu jest kociol a nie ogrzewanie zdalaczynne
no bedziemy kupywac farelke ale po wyplacie
Hej dziewczyny wreszcie tutaj moge cos napisac :-).U mnie atmosfera do D.... Mama mnie ignoruje ale sie nie dziwie i to bylo do przewidzenia.Ja praktycznie nic nie robie.Oszczedzam sie tak jak mowila ginka.Ide wlasnie mala uspac i sama sie drzemne albo poleze. Milego dnia wam zycze.Przyznam ze nic tutaj nie czytalam.
oszczedzaj sie...
a ja za karę wysłałąm Oliwkę do łozka do spania.cyrkowała przy drugim śniadaniu,zjadła troche suchego chleba i z jajecznicę z niecałego jednego jajka resztę zostawiła.

a jak wymyslała,jka cyrkowała ,nie to nie szarpać sie z ią nie będę.

wazyłam ją wczoraj,schudła mi 1kg,brzucha w ogóle nie ma,nóżki,raczki takie chudziutkie.
kiedys tak fajniutko wyglądała a teraz taki chudzielec się z niej zrobił:-:)-:)-:)-(
ale i tak Oliwka ladnie wyglada :tak:
Witam kochane czwartkowo świątecznie i wreszcie ze słoneczkiem za oknem :happy2:
nna początek

DOROTKO GRATULUJĘ PIĘKNY SUWACZEK:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:
Ania jak nie musisz patrzeć na ceny to nic tylko sie cieszyć :-):-):-):-)
Agmes niewyspania współczuję bardzo znam ten ból:-(zdrówka dla Oliwki i kochana proponuję w poniedziałek gnac do lekarza co zreszta masz w planach i wymusić skierowanie na zrobienie Oli morfologi bo coś nie halo często ma bóle może nie wiem ma nie tolerancje laktozy..może bóle wzrostowe a może może może...po co gdybać zrób badania bo mała cierpi a wy razem z nią:-(
Natalineczka braku słonka współczuję weź trochę mojego:tak::tak::tak::tak: a kochana dziś święto ty w ciąży zamknij oczy na bałagan i jak mały pójdzie spać ciesz się błogą cisza i spokojem :tak::tak::tak:
My dziś mieliśmy w planach długi błogi poranek...taaaa o 6.40 obudziła nas dzika awantura Julki i Adama w skrócie było "jULKA PODNIEŚ TO Z PODŁOGI"...Julka "to nie mój burdel ja go sprzątać nie będę":szok::szok::szok: Julka jesteś świnia ...Adam a ty dziki osioł...Julka zamknij się bo obudzisz mamę...(wszystko z dzikim okrzykiem w gwoli jasności:eek:)......... Adam sam się zamknij ty durny łbie...Julka nie odzywam się do ciebie bo jestes głupia....a ja do ciebie bo jestes starym pawianem śmierdzącym zbukami:szok::szok::szok::szok::szok: i cisza.....a za chwilę Antek w łóżeczku "Mama da da todz nie aaaaaaa:cool::cool::cool::cool::cool: no i było po spaniu...........
Ja całą noc latałam do w-c nie dość że pęcherz to jeszcze mnie biegunka dopadła normalnie jak nie urok to sraczka jak nie sraczka to przemarsz ruskich wojsk......:eek::eek::eek::eek:
ale muszę pochwalić mojego Pietruszkę :tak::tak::tak::tak: bo wstał rano ogarnął starszą młodzież domową doprowadził ich do porządku przebrał Antoniego zrobił kawkę i śniadanko mi do łóżeczka ...ogarnął mieszkanie i zabrał Toniego na długaśmny spacer ...dzieciaki zagonił do sprzątania pokoju ..a ja mam błoga ciszę i siedzę sobie na lapku z małymi przerwami na ganianie do toalety :-D:-D:-D
noto leniu**** dalej...
a meza to mosz dobrego :-D:tak:
no moja wredota usnęła :tak::tak::tak::tak::tak:
sliczna
Witam i ja
Ja dopiero teraz bo rano pospalismy sobie do 10:tak::tak::tak:Pozniej sanidanko i spacerek bo dzisiaj juz cieplej na dworze:tak::tak::tak:Mlodzi pojezdzili na rowerkach a pozniej poszlismy na lody:tak::tak::tak:Na wieczor umowilam sie z sasiadkami ,wiec mam nadzieje ze bedzie fajnie:tak::tak::tak:
Teraz dziewczynki jzu spia a Dominik sie bawi:tak::tak::tak:

PATI
Sliczne te pazurki:tak::tak::tak:

AGNES
Ja tez proponuje morfologie i badanie ogolne moczu:tak::tak::tak:Tak bez powodu brzuch nie boli:no::no::no::no:

MALINUS
No wkoncu u Was sloneczko wyszlo:tak::tak::tak:
U mnie ma niby jutro byc i oby bylo:tak::tak::tak:
no to fajnie
pogadacie sobie super :tak:
hej laseczki!!!
witam sie i ja w ten czwartkowy dzien.my już po kosciele i po obiedzie,blizniaki spia krystek z m w pilke na dworze graja.pogoda nie za fajna,nie pada ale nie swieci slonce i nie ma takiego ciepła.:no:ale słyszałam że od niedzieli ma byc wkacu ładnie-oby:tak:
wczoraj na grilu było super,posmiałam i poplotkowalam ze znajomymi,uwielbiam takie spotkania;-)do domu wrucilismy o 3-30 nad ranem a o 7 juz byłam na nogach i chyba zaraz sie połoze bo mi sie cos oczy kleją.
milego dna:-)

agnes-zdrowia dla oliwki.
a ty jak masz okazje to poluz sie w dzien spac.:tak:

dorota-witam ponownie:-)
wielkie gratulacje!!!!!!!!!
a jesli moge spytac to masz ciąże zagrożoną?

dowikla-udanego spotkania z siasiadkami;-)

malinka-brawa dla pietruszki:tak:super facet.
a ty kochana odpoczywaj i zdrowiej jak najszybciej
fajnie ze grill udany

ja zmykam pa:cool2:

Ja sie drzemlam na 5 minut :-).Oliwka odkad wstala jest niedozniesienia.Wlasnie malujemy redkami. PATI BIEDNY Sewi taka goraczka :-( LIDKA super wypad :-).Widze ze zaszaleliscie :-). Tak moja ciaza jest zagrozona bo pecherzyk jest podobno nisko umieszczony w macicy i jak zejdzie nizej to poronie.Ale jest tez duza mozliwosc ze pecherzyk pojdzie do gory i jeszcze pozniej serduszko jak sie pojawi to juz bedzie git :-).Czytalam ze 80 % takich ciaz ze napoczatku pecherzyk jest niziutko jest donoszonych.Wiec sie uspokoilam.Ale staram sie oszczedzac i wogole malej nie dzwigac jak nie musze :-).I praktycznie malo co robie.To znaczy calyu czas przy malej cos :-).

Ja sie drzemlam na 5 minut :-).Oliwka odkad wstala jest niedozniesienia.Wlasnie malujemy redkami. PATI BIEDNY Sewi taka goraczka :-( LIDKA super wypad :-).Widze ze zaszaleliscie :-). Tak moja ciaza jest zagrozona bo pecherzyk jest podobno nisko umieszczony w macicy i jak zejdzie nizej to poronie.Ale jest tez duza mozliwosc ze pecherzyk pojdzie do gory i jeszcze pozniej serduszko jak sie pojawi to juz bedzie git :-).Czytalam ze 80 % takich ciaz ze napoczatku pecherzyk jest niziutko jest donoszonych.Wiec sie uspokoilam.Ale staram sie oszczedzac i wogole malej nie dzwigac jak nie musze :-).I praktycznie malo co robie.To znaczy calyu czas przy malej cos :-).
oszczedzaj sie ile wlezie :tak::tak::tak:
kto jak kto ale my mozemy;-);-)

Patrysiu kurcze zdrowka dla Sewka oby ci sie calkiem nie rozlozyl:no::no::no:
moze to jakas trzydniowka

reklama
dorota-trzymam kciuk zeby wszystko było ok.
i odpoczywaj jak najwiecej.

patrysia-biedny sewek.oby go żadne chorubsko nie dopadło.

moje dzieci już wstały,teraz m sie z nimi bawi a ja z kawką na bb.
spac mi sie chce cholernie.czeka mnie jeszcze dzis prasowanie ale tak mi sie nie chce:no:ze masakra.
pogoda juz calkiem do bani,zachmurzyło sie i tylko czekac kiedy zacznie padac:wściekła/y:

Do góry