reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć dziewczyny

Kolejny dzień beznadziejnej pogody u nas :-( Teraz przynajmniej nie pada i zastanawiam się nad spacerem.
Co do galerii marcowych dzieciaczków, to jestem za. Tylko zastanawiam się, czy będę mogła też tam zaglądać, skoro jestem z Wami niedługo? :unsure:

Życzę miłego popołudnia. Postaram się odezwać wieczorem.

reklama
Może być i tak.:-) To kto jeszcze chętny niech daje znać. Normalnie wybory na marcowym forum. :-D:-D:-D Ja mogę liczyć głosy. heheheh:-D Ionka też na świeżo więc do roboty ;-):-D:-D

hehe, super ;)
wczoraj nie mieli ze mnie za duzo pozytku, bo mąż zadzwonił, że mam natychmiast wracać, bo coś z dzieckiem... no ale muszę się zrehabilitować hehe ;)

ooooooo znowu marudzi, matko :(

Hejo!
I wreszcie ja sie doczekalam, moj Synek obrocil sie dzis kilka razy z brzuszka na plecy :-):-):-):-):-) Jaka jestem szczesliwa!
No, ale poza tym to chyba skok nas dopadl. Pobudka o 7:30 i dopiero usnal o 11 na 30 min. :szok: Pozniej jeszcze dwie drzemki po 20min. i ogolnie taka maruda mala :-p

Jestem za zamknieta galeria.

Witam Was!
Na wstępie ja też jestem za zamkniętą galerią.
Moja Lila mia od wczoraj chyba skok. Wczoraj po południu ok. 17 jak zwykle drzemka i powiem Wam, że spała do 9 rano oczywiście z przerwami na karmienie, a było ich 6 uff...A dzisiaj w ciągu dnia spała może z 1 godzinę w sumie. Teraz już śpi, ale co chwilę płacz. Nie wiem co to. Zwalam na brzuszek, bo dzisiaj znów 5 dzień bez kupki:-(
Może jutro będzie jakiś lepszy dzień. Idę już pod prysznic i do łóżka, bo ledwo stoję na nogach.
Dobrej nocki!

Tabasia- gratulujemy Alexowi , mój leserek jak na razie na brzuszku robi samolocik :-D

A tak w ogóle to jestem przerażona- nie dosć że wstał o 5 to usnął ok 16 i jeszcze śpi :szok:kimnelam sie ok godziny ale jakos nie moglam spac a teraz jak mi sie bedzie chcialo to ten bedzie chcia sie bawic. :szok: -tak jak rano .nawet swoja ulubiną kapiel przespal , mam tylko naddzieje ze jednak po myciu usnie znowu :-p
A i co chwile podchodze do niego caluję go a ten nic otwiera oczka uśmiechnie sie i dalej paciu ;)

Ostatnia edycja:
Tabasia rok i 6 m.cy do rozpoczecia starań, pewnie cc miałas , nam tez lekarz kazał odczekac dwa lata ale nie wiem czy tyle wytrzymam, co do galerii to ja nie umieszczam zdjec córki nawet na naszej klasie mąż się nie zgodził i w sumie miał racje

Tabasia- gratulujemy Alexowi , mój leserek jak na razie na brzuszku robi samolocik :-D
Dzieki :-) Tez sie doczekasz ;-)

Tabasia rok i 6 m.cy do rozpoczecia starań, pewnie cc miałas , nam tez lekarz kazał odczekac dwa lata ale nie wiem czy tyle wytrzymam, co do galerii to ja nie umieszczam zdjec córki nawet na naszej klasie mąż się nie zgodził i w sumie miał racje
Tak Wiolonczela mialam cc niestety :sorry: Bardzo chcialam rodzic naturalnie, ale z powodu nisko polozonego lozyska, od razu mnie zapisali na ciecie.
Tak mysle, ze 2 lata by bylo dobrze zaczekac, ale ostatnio czytalam, ze rok tez bedzie ok. My bardzo chcielismy miec jedno dziecko po drugim, ale coz...
Na razie czekam na wyniki kolejnej cytologii, bo pierwsza mi wyszla bardzo zle, jakies zmiany w komorkach :/ mam nadzieje, ze bede mogla miec jeszcze dzieci... Czas pokaze, jestem dobrej mysli :happy:

Kuba chyba też ma jakiś skok, bo od wczoraj robi cyrki przy wieczornym jedzeniu i zasypianiu, a w dzień marudzi :crazy:
I jeszcze nie przewraca się z brzucha na plecy. Jestem skłonna uwierzyć, że raczej najpierw zacznie z pleców na brzuch, bo obraca się na bok i niewiele mu zostaje do położenia się na brzuchu.

Ja również jestem za zamkniętą galeria zdjęć-po co kusic los:sorry:

Dzis doszlam do wniosku że moja córka jest mądrzejsza od mamusi, ktora nie potrafiała odczytac jej intencji :sorry: Od prawie misiąca gdy Zyzia była juz zmeczona i chciala spac, mama by "pomóc" szybciej usnac brala ja na rece w jej ulubiona pozycja-na prawym poliku kocyk, smok w buzi i do piesi przylutona-ale mala wtedy zaczynala sie prezyc, plakac a kazde inne miejsce z ktorego wczesniej ja zabralam czyli leżaczek, mata, lozeczko bylo lepsze:eek: i nie plakala:szok: tylko mama myslala że ze zmęczenia płacze i na siłe tulila i po 5 min walki mała spala :sorry:a ona sama wie kiedy chce zeby mama ja uspiala a kiedy chce sama sie usnac:confused2: ma w ciagu dnia 3-4 drzemki i dzis jak widzialam ze tylko chce spac dalam jej smoka , kocyk na policzek i "męczyla" sie z 15-30 min w łózeczku po czym zasypiala i to twrdym snem....nie takim ze jak pzrestawialm bujac to budzila sie!! a ja głupia zeby oszczedzic jej mordowania sie probowslam ja uspic na sile gdy ona sama chcial sie wyciszyc i usnac:sorry:

widac jeszcze duzo musze sie nauczyc by zrozumiec co chce moje dziecko:sorry::sorry::sorry:

reklama
Mój syn dzisiaj był marudny, też obstawiam brzuszek albo to przez pogodę :-( W dzień spał cztery razy po pół godzinki, nie licząc rannego spania od 6 do 8. Ostatnio ma coraz większe problemy z wyciszeniem się w dzień, codziennie dużo wrażeń i nie umie sobie z tym poradzić. Staram się, żeby zasypiał sam w łóżeczku, ale dzisiaj poddałam się, bo był już bardzo zmęczony i trzymałam go na rękach siedząc w fotelu. Zasnął, ale po położeniu w łóżeczku była od razu pobudka. Jednak u mamy najlepiej.
Na szczęście po kąpieli i kolacji szybciutko zasnął :-) Oby spał sobie słodko do 6 rano :tak: Ja chyba też pójdę się kąpać i spać.

Do góry