reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

co do zrywania sie z placzem w nocy to jestesmy na tym samym etapie od kilku dni i tez sie meczymy po 8 i wiecej pobudek.... dzis wyjatkowo byly 2...
jak tak dalej bedzie to ja zwariuje!

jeju to jednak nie jestem sama...tylko, ze my sie tak meczymy juz jakis miesiac......i nawet spanie z mamusia nie bardzo pomaga, bo maly sie wierci i kopie mnie przez cala noc i budzi sie co chwilke....w zeszlym tygodniu to mialam normalnie zalamanie psychiczne, bo ja wszystko zniose, ale nie chroniczne niewyspanie:( wiecie co dziala jedynie na moje dziecko? dzwiek suszarki do wlosow....mam w telefonie nagrana mp3 z suszara i tym go usypiam i wlaczam mu ja tez jak sie budzi z placzem. Natychmiast przestaje plakac. Problem w tym, ze nagranie trwa 15 minut.....i po jakis kolejnych 15 minutach ciszy placz na nowo.....i tak cala noc.....Tylko zaczelam zastanawiac, czy mu sie cos w glowe od tego szumu nie zrobi.....:p

reklama
nie pytaj:D o jakies 30 kg za duzo:D moja waga sprzed ciazy juz byla za duza:D
ja tez zawsze mialam troszke wiecej kg niz powinnam,ale przed ciaza akurat sie odchudzalam i schudlam w ciagu mies 16kg! poniewaz odchudzalam sie na slub wazylam wtedy 70kg,taka waga mi sie marzy:-) pod koniec siernia ide na 40lecie i mam nadzieje ze do tej pory juz cos zrzuce

jeju to jednak nie jestem sama...tylko, ze my sie tak meczymy juz jakis miesiac......i nawet spanie z mamusia nie bardzo pomaga, bo maly sie wierci i kopie mnie przez cala noc i budzi sie co chwilke....w zeszlym tygodniu to mialam normalnie zalamanie psychiczne, bo ja wszystko zniose, ale nie chroniczne niewyspanie:( wiecie co dziala jedynie na moje dziecko? dzwiek suszarki do wlosow....mam w telefonie nagrana mp3 z suszara i tym go usypiam i wlaczam mu ja tez jak sie budzi z placzem. Natychmiast przestaje plakac. Problem w tym, ze nagranie trwa 15 minut.....i po jakis kolejnych 15 minutach ciszy placz na nowo.....i tak cala noc.....Tylko zaczelam zastanawiac, czy mu sie cos w glowe od tego szumu nie zrobi.....:p
o jasny gwint! nawet sobie tego nie wyobrazam!!! wspolczuje!ale pomysl z suszarka moglabys opatentowac:-D

ja tez zawsze mialam troszke wiecej kg niz powinnam,ale przed ciaza akurat sie odchudzalam i schudlam w ciagu mies 16kg! poniewaz odchudzalam sie na slub wazylam wtedy 70kg,taka waga mi sie marzy:-) pod koniec siernia ide na 40lecie i mam nadzieje ze do tej pory juz cos zrzuce
to jaka diete stosowalas??? kurde czy mi sie wydaje czy kg po ciazy gorzej sie zrzuca niz przed ciazA?

a co do wagi to ja tez przed ciaza mialam juz zapasik jakis 6kg i myslalam, ze moze bede miala to szczescie, ze mi przy karmieniu piersia zejdzie wszystko ciazowe i moze jeszcze choc troche z tego zapasik a tu zonk;/ jeszcze mam 1 kg ciazowy.......no ale zawsze mogo byc gorzej nie? a moja mama jest teraz na diecie dukana i w piesiac 8 kg spadla....nie wiem czy sie nie skusze jak skoncze karmic...tylko, ze ja nie zostalam stworzona do diet......ja zostalam stworzona do utylizowania czekolady:p:p:p

to jaka diete stosowalas??? kurde czy mi sie wydaje czy kg po ciazy gorzej sie zrzuca niz przed ciazA?
jadlam same owoce i warzywa i najadalam sie nimi do syt,ale po godz 17tej juz nic nie wcinalam,a i na skakance skakalam 20min po kazdym posilku.Prawie caly czas pilam wode acha a przez 2tyg bralam swietne tabletki ANANAS PLUS na odchudzanie rewelka!!! chamuja apetyt i spalaja tluszcz po 2tyg juz mi sie zoladek skurczyl i tyle amciu nie potrzebowalam wiec je odstawilam. kosztju cos ok 26zl za opakowanie ktore starcza na 6dni. ja od poniedzialku zaczynam je brac:)

Frankowa Mamo :szok: Alusia usypiala suszarka do 1 miesiąca życia (no może i dalej ale już sporadycznie). Ale potrzebował tego do zasnięcia tylko :tak: Ja jeszcze opatentowałam pomysł z radiem. Mam w kuchni takie małe brzęczydło i wstawiałam tam wózek z małym, ustawiałam radio na szumy same i zasypiał :-) Tak też nie chciał spać :no: Może i Frankowi by się szumy radiowe spodobały? Można się do tego szumu przyzwyczaić nawet :-D

A teraz? Boi się suszarki :-D W lato jak nie muszę, to nie używam suszarki, ale siostra ostatnio suszyła sobie u mnie głowę, bo się spieszyła i zbliżyła ją do Alusia a ten jak nie w ryk :-D najnormalniej się przestraszył :-D

a co do wagi to ja tez przed ciaza mialam juz zapasik jakis 6kg i myslalam, ze moze bede miala to szczescie, ze mi przy karmieniu piersia zejdzie wszystko ciazowe i moze jeszcze choc troche z tego zapasik a tu zonk;/ jeszcze mam 1 kg ciazowy.......no ale zawsze mogo byc gorzej nie? a moja mama jest teraz na diecie dukana i w piesiac 8 kg spadla....nie wiem czy sie nie skusze jak skoncze karmic...tylko, ze ja nie zostalam stworzona do diet......ja zostalam stworzona do utylizowania czekolady:p:p:p
a powiedz cos wiecej na temat tej diety?
utylizujesz czekolade powiadasz hmmm a ja chipsy,frytaski,kebebiki mniam....

reklama
jadlam same owoce i warzywa i najadalam sie nimi do syt,ale po godz 17tej juz nic nie wcinalam,a i na skakance skakalam 20min po kazdym posilku.Prawie caly czas pilam wode acha a przez 2tyg bralam swietne tabletki ANANAS PLUS na odchudzanie rewelka!!! chamuja apetyt i spalaja tluszcz po 2tyg juz mi sie zoladek skurczyl i tyle amciu nie potrzebowalam wiec je odstawilam. kosztju cos ok 26zl za opakowanie ktore starcza na 6dni. ja od poniedzialku zaczynam je brac:)

ja przed ciaza bralam bio CLA z zielona herbata:) tez dobre,efekty tez byly widocze no ale zaszlam w ciaze i sie skonczylo:D ale jeszcze je mam w domu to je wyjem i kupie te twoje:) tylko to dopiero jak skoncze brac antybiotyki:)
A w ogole kupilam ostatnio olej lniany w kapsulkach:) podobno to wspomaga dchudzania,uspokaja,dziala dobrze na cere,wlosy,pasnokcie,na uklad krazeniqa bo ma te kwasy omega3 i te inne dobre:) biore chyba 3 dzien i zobaczymy jaki to efekt da:D

Do góry