reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Heh mnie Franek tez ani jednej nocy calej nie przespal....ale jak sie budzil tylko 2 razy to mozna sie bylo wyspac, a teraz to ja jestem zombi:) krcze przeczytalam o tych skokach i Franek sie umiejscawia w jednym z nich......moze to ten skok+zeby daje taki efekt.......aaaaaaa ja zamiast teraz spac jak Franko sie uspokoil to snuje teorie coz mu moze byc...
Martynka tylko 2 noce całe przespała a tak to budzi 2,3 razy w nocy;) I rano wcześniutko jest wyspana.

reklama
A i mam do Was pytanie; czy Wasze maleństwa tez mają problem z potówkami ? od kiedy zrobiło się ciepło na dwore Filipowi zyszły potówki w zgięciu kolan, i w okolicach pieluchy, i mimo iż wietrzę mu pupe dosyć często i w samym bodziaku jest to one za chiny nie chcą zniknąc :wściekła/y: czy to dziadostwo można czyms smarować, czy czekać az same znikną? próbowałam bephantenem to potraktować, ale po 3 dniach nie ma rzadnych efektów..
Martynia potówki miała tylko jak było 35 stopni, ale potem same znikały..

Witam sie z rana...troszke mialam tego nadrabiania...temat wagi na tapecie...no coz ja to ciagle na diecie jestem...z tym ze ja to malo wytrwala jestem, no ale od tygodnia na dukanie i nie jst tak zle wiec postaram sie wytrwac.
Fikusek i luuuzna - super, ze z dzieciaczkami po badaniach wszystko ok!
Asia i Daffi - kurcze wspolczuje tych pobudek...ale wiecie co ja mialam podobnie i po paru dniach wyszly 2 jedynki i juz spi ladnie spowrotem wiec moga to byc zeby.
Ula - glupoty na tych centylach wypisuja. Moj ziec jest idealny wiec to powinni napisac:)
Asia (again) - twoje posty wymiataja naprawde...ptak zarzadzil!!!
sylwik - no biedna jestes z tymi nieprzespanymi nocami:(
frankowa_mama- no ty kolejna niewyspana:( miejmy nadzieje, ze sie w koncu dzieciaczki unormuja. no i z potowkami nie pomoge bo my jeszcze nie mialysmy.

Wszystkiego najlepszego dla Robercika emiry i Patryka beaci z okazji ukonczenia 6 miesiecy!!!:-):-):-):-):-):-):-):-)

Witam się ale mnie wczoraj wkurzyła pomyłka mojego pediatry, przepisała mi nie to mleko zamiast 2 to 1 i co najgorsze wykupiłam bo nie zwróciłam uwagi byłam święcie przekonana że recepta jest ok tym bardziej że rozmawiałam z nią o 2. Dopiero wieczorem się zorientowałam.:wściekła/y: I nie wiem czy się da wymienić na 2 i jak to zrobić, czekam do 8 i dzwonie do apteki, że też nie zerknęłam na pudełka.:wściekła/y:

wow rosnie jak na drozdzach!

a ja nic tylko siedze od 2 godz. na lapie i ciagle tylko nadrabiam, skrobiecie jak szalone!

A no rośnie :-D
Wróciłyśmy do formy ;-)

I LOWE JU SOŁ MACZ MAJ HANI !!!!!!!!!!!!! :-D:-D Jarek mi zawsze mowil ze lubi INNE ahhahahah - teraz juz kumam czemu !

SE tak popisalam sama a co !

nie no ja dziekuje kochana bardzo i ciesze sie ze komus mordka sie usmiecha !

No baaa ! Ja UNIQUE jestem ahhahahahahha Ty tez jestes niezla wiracha maj darling ah!:-D

Wy to wariatki jestescie

No i fakt ! BYlo pisac z nami ,ja tam bralam zarcie i przed lapka siadalam <jezu pamietam jak sie pisalo co sie zre przed kompem i jedna drugiej robila smaka na cos !

NO WLASNIE JA PRZYTYLAM 25 kg w ciazy PRZE WAS bo zescie mnie wciaz szczuly tama jadla to ,a ta to no i co ? ASKA szla i wyciagala byle co aby zjesc razem z WAMI ahhahahhaha ( zartuje ) zarlam bo lubialam !!!!!!!!!!

NO jak ja WAS kocham !!!!!!!!!!MOJE WY DARLINGI !!!!

no mowie ci czort!jakich malo ale jaki kochany ahahha !
Lepiej co by nie obil jaj Jarkowi bo rzeczywiscie bedzie mial moj stary problemy z produkcja hahahha a ja coreczke jeszcze chce !!!!!!!!!!!!! ( NIE TERAZ OF KORS )
Zasnol sam w wyrku ! i spi ! moze nocka bedzie znosna :) taaaa jak mi to Jarus rzekl - jasne ! hahahah
moj sie budzi jakies 3 -4 razy ostatnio! Oby to sie skonczylo!U nas wyjatkowo to potrafi sie nie obudzic wcale ale przez te 2 tyg zdarzylo nam sie to tylko 3 razy ! BOZE GDZIE MOJE NOCE CO SE SPALAM DO RANA!Mam nadzieje ze juz niedlugo wroca!

he he :) mowie ci tak zasuwa na glowie ze maskara ,posciera se z czubka dyni te wlosy co ma i juz wogole bedzie kosmicznie wygladal ahahhah !

Nosimy ten sam rozmiar ahhaha ! ty nie masz dupy a u mnie bimbalki zanikly ahhaha !
gratuluje zakupow ja teraz czekam na FOTO w cooooo pochwal sie cos zakupila babo!

boze jak bym moje dziecie widziala ,moj lubi tez szumy!!!!!!!!!Jarek wlancza mu WICHURE!!! ( czytaj pochlaniacz powietrza nad kuchenka hahahha ) szum nie z tej ziemi a mlody odloty lapie ! bez bujania bez niczego jak drze sie to tylko zapodac wichure trzeba ahhaha !i mlodego nie ma :p

ja tam nie potrzebuje wichury co by mlody mi zasnol ahhaha ! wyobrazalm se mojego Jarka gdzies na wychodnym a wichury nie bedzie ahhah jak szumi warami co by maly zasnol

ja stawiam na skok rozwojowy !
Skoki rozwojowe.

A nie mowiłam :-D Od razu lepszy humor, jak poczytałam Cie z rana :-D
And I love U too do stu tysięcy gwoździ (tak w bajce mówili przed chwilą :-D)
I kto tu do wariatek należy? :-D

i jak po wizycie ? ja mam termin na 7 lipca, i jakoś nie wiem czemu ale na samą myśl czuję taki niepokój.., niby Filipek zaczął nadrabiać swoje braki, jednak dla świętego spokoju wolę z nim pojśc na wizytę kontrolną:) jej jak ja nie lubię po lekarzach chodzić:no:

Pisałam, że ok wszystko :tak: Mały zdrowy i wizyty nie są takie straszne - Aluś kocha wizyty u neurologa :tak: Jest grzeczny i nie marudzi :)

Luzna - pogon starego co by ptaka okompal ! :-D:-D:-D

Ja swojego wlansie pogonilam bo rzeklam ze nie popieszcze inaczej hahahahahha ! POSZEDL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Chyba steskniony pieszczot ! :eek:

zmykam :cool2::cool2::cool2:

Buziaki kochane moje :)

Asia popłakałam się ze smiechu :-D Wiecie co jak się nie dziwię, że Alek tyle śpi po ojcu :szok: T wczoraj zasnął koło 15 - spał do 22, wstał, umył się i dalej w kimę do 5 :szok: Jaki ojciec taki syn :-D !!!!!

No to extra, że u lekarza wszystko ok wyszło.
Zazdroszczę Ci, że ten Wasz synalek tyle śpi:) Moja córa odziedziczyła krótkie spanie po mnie, niestety:p Mąż śpi baaardzo długo /o ile oczywiście może/, więc wcale bym się nie obraziła jakby Martynia, jakże do niego z wyglądu podobna, miała też po nim spanie!;)

Dziękujemy :tak: I ja jestem szczęśliwa, że tyle spiocha :)

A i mam do Was pytanie; czy Wasze maleństwa tez mają problem z potówkami ? od kiedy zrobiło się ciepło na dwore Filipowi zyszły potówki w zgięciu kolan, i w okolicach pieluchy, i mimo iż wietrzę mu pupe dosyć często i w samym bodziaku jest to one za chiny nie chcą zniknąc :wściekła/y: czy to dziadostwo można czyms smarować, czy czekać az same znikną? próbowałam bephantenem to potraktować, ale po 3 dniach nie ma rzadnych efektów..

Ojj ma :tak: Podobno pomaga kąpiel w nadmanganianie potasu - możesz spróbować ;-) A i smarować potówki możesz wacikiem namoczonym w spirytusie, a w upalne dni wykąpać małego w dzień, nie zakładać mu nic na ciałko i chłodzić :) Alusiowi pomógł spirytus i wietrzenie ciała :)

mój kot to chyba pempowiną z Filipek zrośnięty jest;) w dzień ciągle przy nim jest, ociera mu się o nóżki,kładzie pyszczek na brzuszek małego, no ale w nocy nie pozwalam kotku spac z małym w łóżeczku. a podczas ciązy Pinki spał na moim brzuszku, jak i te inne pozostałe które miałam;) ale spoko- brzusz był na tyle duzy że wszystkie się mieściły :D:D:D:D

Jaki kot :-D i wyobrażam sobie go na brzuchu Twoim :-D

Ja jak byłam w ciąży to też mnie wszystko wzruszało:)

A mnie wkur****o :-D

reklama
Witam się ale mnie wczoraj wkurzyła pomyłka mojego pediatry, przepisała mi nie to mleko zamiast 2 to 1 i co najgorsze wykupiłam bo nie zwróciłam uwagi byłam święcie przekonana że recepta jest ok tym bardziej że rozmawiałam z nią o 2. Dopiero wieczorem się zorientowałam.:wściekła/y: I nie wiem czy się da wymienić na 2 i jak to zrobić, czekam do 8 i dzwonie do apteki, że też nie zerknęłam na pudełka.:wściekła/y:

daj znac czy wymienia pudelka:)
mi ostatnio lekrz przepisal lek w dawce kltorej nie ma:) poszlam do apteki i zonk:D ale zadzwonili do niego bo nr byl na recpcie i poprawili:)

Do góry