reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

A ja się witam wakacyjnie i poniedziałkowo z lurowatą kawką w ręku. Za oknem szaro buro i ponuro (no cóż - lato w Irlandii). My dwa tyg do wakacji a w sobotę zadzwonił chłop, który miał nam wynająć dom na wakacje i powiedział, że niestety, ale pomyliły mu się terminy (bardzo to irlandzkie) i domek jest dostępny od 03 lipca a nie od 11! Szkoda, kurw.a, bo Hubert ma od 11.07 dopiero urlop. Normalnie aż musiałam zakląć, bo zostaliśmy z urlopem bez domku. Szukam od nowa, ale dwa tyg przed wyjazdem ciężko coś znaleźć:(

No to was urządził ten gość:no::no:ale z drugiej strony może chociaż uda się znaleźć coś "last minute" po okazyjnej cenie:sorry2:

witajcie

nadrobiłam tak po łebkach bo młody marudzi, nie wiem jak ja z nim dzisiaj wytrzymam a mam tyle sprzątania, że szok. Przeprowadziliśmy się już w sumie, ale zaraz zabieram młodego i idziemy sprzątać bo wszystko na środku tam porozwalane, nie mam jeszcze w nowym mieszkaniu internetu, mam nadzieję, że szybko założą...

dobra lecę bo mały beczy, :wściekła/y: zajrzę wieczorkiem jak mi się uda,
Czekamy więc wieczorkiem:tak:i spokojnego i w miarę nie męczącego sprzątania:tak::tak::tak:

A co się dzieje z fornetką?:confused::confused::confused::confused:Dawno jej tu nie widziałam:dry::dry:

reklama
Hej
madzienka uroczych masz lokatorów;-);-)
misia2010 Natalka to spryciara moja Gabi nie przewraca się z brzuszka na plecki tylko a pleców na brzuszek i potem jak jej się znudzi to muszę ja ratować:-) ale ona ciagle się przewraca tak posmakowała tego ze zabawki ja tak nie zajmują jak to przekręcanie.
maltanka oby szybko ten net Wam założyli.fogia bardzo dobry pomysł z tym zwolnieniem nie będziesz sie denerwować tylko dbać o siebie!!

Mnie zastanawia jak włączyć gluten do diety Gabi a Wy kiedy zaczęłyście włączać i jak to robiłyście? Ja wszędzie czytam ze nie wcześniej niż w 5 a nie później niż w 6 miesiącu zacząć go wprowadzać zeby nie uczulił na przyszłość.
Próbowałam dawać Gabi szpinak no i strasznie nie lubi szpinaku moje dziecko ae nie poddam sie będę jeszcze robić kiedy indziej podejścia bo chciałbym żeby lubiła też warzywa a nie tylko owoce i deserki które wcina znakomicie.
miłego dzionka

witajcie .. wybaczcie ze sie nie odzywam ale siedze na wsi u mamy... a tu nie zawsze moj net lapie zasieg:) mam nadzieje ze u was wszystko w porzadku:)

pozdrawiamy z niiunia na kolanach:)

Witam w ten podobno słoneczny dzionek (jeszcze na dworze nie byliśmy więc nie jestem tego taka pewna:-p) ale spacerek odbębnimy dzis w swoim czasie bo Amanda dopiero co śniadanie zjadła;-)

Witam ja pierwszy dzien na urlopie!Tzn w sumie to dwa miechy bede siedziec w domu, ale sierpien juz na bezrobotnym. Dzien zaczal sie fatalnie wstalam z okropnym bolem glowy az mnie na wymioty zbieralo!!!:-( Do tego wszystkiego jeszcze okres mam, ugryzlam troche chleba zeby tabletki nie brac na czczo i od godziny jakos tylko mnie cmi. Poscielic lozka zdazylam, pranie zebrac do pralki. Taki piekny dzien sie zapowiada a ja jakos sil nie mam.:-( Jeszcze mam klopot bo mam obrus zaplamiony herbata po piatku i nie spralo mi sie, co robić???Macie cos wypróbowanego????:zawstydzona/y::-(
Misia gratki dla malutkiej!!!:-)
maltanka to mialas zapracowany wekend!?I jak mieszkanko?

Witam,u mnie tez ciepelko dzis :-)
Sunday,co do obrusu nie pomoge...bo nie kumata co do palm,moze jakis odplamiacz?
Karolcia zasnela,a ja z kawka na kompa,pozmywalam juz ,jeszcze chate z grubsza ogarnac po wekendzie i na dworek idziemy:tak:;-)
Zapomniałam się pochwalić, wczoraj Natalka przewróciła się z brzuszka na plecki:tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-)
Gratki dla Natalki,teraz to ci sie juz zacznie pilnowanie:-D
witajcie

nadrobiłam tak po łebkach bo młody marudzi, nie wiem jak ja z nim dzisiaj wytrzymam a mam tyle sprzątania, że szok. Przeprowadziliśmy się już w sumie, ale zaraz zabieram młodego i idziemy sprzątać bo wszystko na środku tam porozwalane, nie mam jeszcze w nowym mieszkaniu internetu, mam nadzieję, że szybko założą...

dobra lecę bo mały beczy, :wściekła/y: zajrzę wieczorkiem jak mi się uda,
Maltanka,milego sprzatania(o ile mozna sprzatanie nazwac milym:baffled:) no i niech ci szybko neta zaloza:tak:;-)
Anet - nie szalej. Musisz całkiem dojść do siebie. Twój organizm na pewno powie Ci kiedy to nastąpi.

A ja się witam wakacyjnie i poniedziałkowo z lurowatą kawką w ręku. Za oknem szaro buro i ponuro (no cóż - lato w Irlandii). My dwa tyg do wakacji a w sobotę zadzwonił chłop, który miał nam wynająć dom na wakacje i powiedział, że niestety, ale pomyliły mu się terminy (bardzo to irlandzkie) i domek jest dostępny od 03 lipca a nie od 11! Szkoda, kurw.a, bo Hubert ma od 11.07 dopiero urlop. Normalnie aż musiałam zakląć, bo zostaliśmy z urlopem bez domku. Szukam od nowa, ale dwa tyg przed wyjazdem ciężko coś znaleźć:(
Wiem Anaklim,ze organizm sam im powie,ale tak teskno mi za mala ,bo brac na rece jej nie moge,a to juz miesiac,no i tak ostatnio troszke zaczelam ja podnosic,a wczoraj na wieczor brzusio zaczal bolec,szew ciagnac,wiec dzis troszke dalam na luz,bo sie boje sze szwy puszcza w srodku.....a ona sie juz tak nauczyla ze na rece do mnie wcale sie nie pcha,tylko do taty,albo babci jak do nas zajzy.....cwaniara
a co do wakacji,to niezle was urzadzil ten facet,mam nadzieje ze cos znajdziesz...:tak:;-)
Talia,co do glutenu,to mozesz jej np,manny do zupki dodac i odczekac kilka dni zobaczyc efekty...no chyba ze nie jada jeszcze zupek
Ok,lece juz bo Gosia o kompa mnie molestuje...ehhhh...a mialam miec luzy bo wakacje:baffled:

witam ponownie:-)
Aluska,gratki za egzaminy.....a ja nie zdazylam zaglosowac za płcia:-D:-D:-D
Moja Karolinka miala byc Martynka,ale maz sie uparl na Karoline(po babci:sorry2:)
.
u nas imiona po babciach nie wchodziły w grę:-p bo nie podoba mi się imiona Zofia albo Kazimiera, no Helena już bardziej ale biorąc wszystkie za i przeciw i to że pierwsze dziecko nie ma imienia po którejś babci musialo odpaść a Monikę to już mamy w rodzinie (moja bratowa ) więc też nie braliśmy go pod uwagę:-p ja wybrałam p. zatwierdził, chociaż na poczatku myślałam też nad Blanką ale kategorycznie się nie zgodził i tak już zostało:-D
hehehhe babki górą , ciekawe co u nas będzie :) ależ bym chciała wiedzieć ;)
Kartita obstawiam dziewuszkę:-D:-D;-)

Aluśka gratulacje córeczki no i tak dobrze zdanych egzaminów, a brzusio rośnie uroczo :tak::tak::tak:
dzięki za koplementa:-):-)
Madzienka no niestety w czwartek (z reszta jak caly tydzien oprocz srody łącznie z weekendem:(() pracuje od 7-15 wiec nie dam rady do bugi sie wybrac:(.......ehhhhhhhhh
oj ale pracowity tydzień będziesz mieć/masz:confused: oby szybko Ci zleciał:tak::tak:
aluśka masz śliczny brzusio no i gratuluję dziewczynki:tak: Zdolna bestia z Ciebie z tymi egzaminami, córcia będzie dumna kiedyś z Ciebie jak jej opowiesz jaki egzamin miałaś w czasie ciąży-jestem pełna podziwu dla Ciebie.:tak::tak::tak:
Ja cały dzień zalatana, rano byłam na zakupach a potem mieliśmy gości i tak szybko zleciał cały dzień, jeszcze teraz naczynia pomyłam. Kupiłam Kubusiowi domek w Real-u taki składany, tak się ładnie bawił że szok. Teraz lecę się kąpać i lulu bo pewnie ok 7 pobudka:sorry2: Miłej nocki.
fajnie że zakupki udane:tak::tak:Dziękuję za te miłe słowa:-):-):-)
Wielkie gratulacje za zdane egzaminy:tak:no to już wiemy do kogo będziemy chodzić się czesać;-);-);-)no i jeszcze raz gratulacje małej królewny w brzuszku:tak::tak:

Super brzuszek, jaki zgrabny:tak::tak::tak::tak:
dzieki za gratki i komplement dotyczący brzusia:-):-) ciekawe czy do końca ciąży będzie taki zgrabny he he;-):-p
Witajcie niedzielnie:tak::tak:

zaglądam na chwilkę, bo niedługo wybywamy na zlot rodzinny:baffled: a Natalka jeszcze śpi:szok:
?
jak tam na zlocie rodzinnym było?;-)
My dzisiaj dzień spędziliśmy na działeczce...i zobaczcie jakich mamy nowych mieszkańców:tak::tak::tak::tak:
ptaszki.jpg
ale ładne ptaszki:tak::tak: fajnych macie lokatorów:-D:-D
Hej dziewczynki
choruję od wczoraj. W dzień byliśmy u moich dziadków, pojadłam kiełbaski i ziemniaczków pieczonych w prawdziwym, najprawdziwszym ognisku. Filipek wyganiał się z tatusiem przy piłce. Wróciliśmy do domu, a wieczorem temperatura do 38 i potworny ból gardła. Leczę się wszystkimi domowymi specyfikami, przeleżałam cały dzisiejszy dzień w łóżku i mam nadzieję, że jakoś przejdzie. Jak nie to pójdę jutro do lekarza. :dry:
szybkiego powrotu do zdrówka Ci zyczę:confused::confused::confused:
Witam!My dzisiaj bylismy u moich rodzicow, Maksio dostal z odpustu pistolet(mysli chyba ze to wiertarka), wiatraczek i taka kaczuszke do popychania. Pograli chlopaki z pilke!tzn moj maly chlopak glownie siedzial w samochodzie za kierownica :-D:-D:-D Teraz siedzi i bajke oglada i zajada placuski z dzemem (mojej roboty) :-):-);-);-)
!
fajnie że miło spędziliście ten weekend:tak::tak::tak:

Alusia - prześliczny brzunio!
dzięki Kochana za komplement:-):-)
Zapomniałam się pochwalić, wczoraj Natalka przewróciła się z brzuszka na plecki:tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-)
Serdeczne gratulacje dla Natalki:-):-) zdolna z niej dziewczynka:-):-)
ale Was ten facet urządził:no::crazy: ehhh...:angry:
mam nadzieje że uda Wam się jeszcze domek wynająć w tak dość krótkim czasie za rozsądną cenę:confused:
aluska super, że egzaminy zaliczone, widzę, że mamy tu fryzjerkę, będziemy uderzać do ciebie, :-):-)i zdrówka dla Ami, co ja czytam...dziewczynka będzie...
witajcie

,
jakby co to zapraszam he he;-)
Oby sprzątanko szybko i sprawnie Ci przebiegło:tak::tak: i oczywiście żeby szybko neta Ci założyli:tak::tak:
Witam ja pierwszy dzien na urlopie!Tzn w sumie to dwa miechy bede siedziec w domu, ale sierpien juz na bezrobotnym. Dzien zaczal sie fatalnie wstalam z okropnym bolem glowy az mnie na wymioty zbieralo!!!:-( Do tego wszystkiego jeszcze okres mam, ugryzlam troche chleba zeby tabletki nie brac na czczo i od godziny jakos tylko mnie cmi. Poscielic lozka zdazylam, pranie zebrac do pralki. Taki piekny dzien sie zapowiada a ja jakos sil nie mam.:-( Jeszcze mam klopot bo mam obrus zaplamiony herbata po piatku i nie spralo mi sie, co robić???Macie cos wypróbowanego????:zawstydzona/y::-(
?
oj współczuję bólu głowy i tych innych dolegliwości związanych z @:baffled: (ja to jednak mam dobrze:-p)
a próbowałaś Wanishem tą plamę wybawić:confused:

reklama
Wlasnie musze kupic, bo uswiadomilam sobie,ze nie mam zadnego odplamiacza.:-(
p.s. fajne imię wybraliscie dla drugiej córeczki!!!:-)

A tak po za tym to ciekawe jak karlita po urodzinkach!!!!:-):-):-)
ja jestem z vanisha zadowolona bo tylko dzieki niemu pozbyłam się plam z truskawek z ubranek Amandy więc i z herbatą powinien sobie poradzić:tak::tak:

Do góry