reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

jeszcze chciałam zapytać..
bo jak mi wyszo np 1 płatny tydzień...
to liczę cały tydzień czy odliczam 2 dni na off??:sorry2::confused:
a resztę podliczam??
bo ja policzyłam że np tygodniowo 40h pracowałam to dobrze tak??

Ostatnia edycja:
reklama
kamcia policz sobie ze za każdy miesiąc jest 1,5 dnia urlopu(40godzin pracy na tydzień)

Ostatnia edycja:
kamcia policz sobie ze za każdy dzień jest 1,5 dnia urlopu(40godzin pracy na tydzień)
Marta oby napewno? czyli jak przepracujemy rok to później mamy 1,5 roku urlopu?

co 3 miesiące pracy należy się 5 dni urlopu.wyszło by to bardziej tak:pracujemy 20 dni w miesiącu x 3 miesiące czyli 60 dni dzielimy na 5 dni urplu wychodzi nam,że co 12 dni przysługuje nam 1 dzień urlopu.niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.

Ostatnia edycja:
kamcia policz sobie ze za każdy dzień jest 1,5 dnia urlopu(40godzin pracy na tydzień)
no to sobie też tak policzułam..
a ona mi powiedziąła ż ejak pracowałam np czasem 4 dni to mi policzyła tylko za 4 dni a nie 40h...:baffled: czyli wyszło jej że niby 28h tygodniowo...:baffled:
teraz jak u niej byłam...
a do tego jak mi policzyła samo to od lurtego do maja to wyliczyła mi że to 3 msc i w tym policzyła 1 BH
H&S powiedziała że nie będzie mi płacić bo to były te 3 tyg co niby zanim się na to pójdzie to to jest to właśnie i już sobie to odliczyła (tyle że ja w tym czasie pracowałam te 3 tyg jak już pisałam więc iu tak musi mi za nie zapłacić.. tak mnie zaskoczyła że zapomniałam powiedzieć że to nie był żaden holiday skoro pracowałam)
no i dała tylko maternity , również po 4 dni jako że tyle powinnam pracować (dodam że jestem na full time znaczy byłam)
i już mi więcej nic żadnych public holidays nie wliczyła....:baffled:
aha na dodatek jak już mi to wszystko wyliczyła to powiedziała że jak mi zapłaci tą kwotę to musze od tego zapłacić tax 41%:baffled:
i już ***** nic nie rozumiem....:confused::baffled:
więc zapłaci mi 1/5 całości z tego co sobie sama wyliczyłam że powinna mi dać:wściekła/y:
no i jeszcze odejmę te 41% to już wogóle zostanę prawie z niczym:baffled::wściekła/y:

ale sprytna s**a..:sorry2:
kamcia,dziewczyno,skorzystaj z pomocy prawnika z tym,mowie Ci.ja Ci podaje gole przepisy,nie wiem jak ona sobie liczy,jak pracowalas itp.Wiem jedno,bedzie kombinowac jak sie tylko da zeby zaplacic jak najmniej:dry:
tego nie rozumiem:no::sorry2:

H&S powiedziała że nie będzie mi płacić bo to były te 3 tyg co niby zanim się na to pójdzie to to jest to właśnie i już sobie to odliczyła (tyle że ja w tym czasie pracowałam te 3 tyg jak już pisałam więc iu tak musi mi za nie zapłacić..
nie wiem tez jak to jest z podatkiem.Na moje oko to bzdura.Wiem ze z jednej strony jak sie przegroczy prod dochodowy to podatek jest wiekszy,ale nikt jej nie karze z 2giej strony wyplacac Ci tego jednorazowo..niech Ci wyplaca tygodniowo,jak normalna wyplate:tak:Nie wiem tylko czy musi.Niektorzy ida pracownicom na reke..nie wiem jak to bedzie u mnie..
Na Twoim miejscu poszlabym z tym do prawnika..:tak:
anineczka-jest tak jak piszesz.Natknelam sie gdzies,kiedys na dokladny kalkulator urlopu,ale nie wiem gdzie,a nie mam jak teraz poszukac..

madbebe z tym co dałaś cytat chodzi tak
jeszcze nie wiedziąłam dokładnie na czym polegało H&S no i że jak na to pójdę to powiedzmy kończę pracę 1 maja to szefowa jeszcze 3 tyg musi dawać mi normalną stawkę wypłaty (kiedy już nie pracuję) a po 3 tyg już mi wpływają pieniądze z H&S
a moja mądra szefowa powiedziała mi tak że wypisze mi tą formę na wcześniejszą datę niż w/w żebym wcześniej dostała te pieniądze i wypisała mi na 2 tyg wcześniej , a 1 tydzień jeszcze pracowałam więc płaciła mi za te 3 tyg ale nie po wysłaniu formy , tylko normalnie przepracowałam te 3 tyg

nom...:baffled: niestety..
chce wszystko obejść..
już wiem że napewno do niej wrócę i powiem że w dupie mam jej tax inżadnego 41% nie będę płaciła bo to było w jej interesie żeby mi wypłciła wszystkie BH zanim wręczy mi p45... i niech teraz ona kombinuje... a nie ja

tylko jeszcze chciałabym się upewnić czy jest jakiś druczek na to że skoro byłam na full time to ona musi mi policzyć holiday za 40 godzin tygodniowo a nie tak jak ona sobie wyliczyła , że skoro zimą miałam mniej godzin to tak mi policzyła po całości ....

ma może któraś takie info?? jak co to byłabym bardzo wdzięczna:-)
chcę już zakończyć tą całą maskaradę z tą małpą....:dry:

reklama
Do góry