reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

taaaak..dlatego nie lubie upałów bo Niki to maruda...wczoraj było ok dzis nie spi cały dzien i ryczy bez powodu...ja padam na mordke bo mnie tez te upały męcza i najchetniej bym tylko spała

reklama
moj wieczorem troche maruda byl a w dzien jakos szlo z nim wytrzymac, dzis znowu wypil na wieczor 80 ml mm i sobie teraz smacznie spi :) ciekawe o ktorej zglodnieje
chyba musimy na stale zmienic wozek na spacerowke bo w gondoli jak jedzie to jest krzyk jest ok jak spi ale on ostatnio w dzien malo spi, tydzien bylam u rodzicow i tam zabralam spacerowke i chyba bylo mu w niej lepiej takze od jutra wozimy sie znow w spacerowce

No my tez z upalami nie przepadamy :tak: - wiecie co ale tak jakby ktosn as z boku poczytał to by powiedział by że jesteśmy marudne- jeszcze niedawno narzekałyśmy że wiecznie leje i na spacerek nie da się wyjść :-D.
teraz spaerujemy wieczorem albo po lesie w dzień( w sumie to nasze miasteczko to całe otoczone lasami a nawet zeby dojsc do centrum musim pokonac las) - mały nie jest marudny narazie tylko musi widzieć wszysto jest ok w domu mamy chłodno jeszcze ale ze dwa dni i tez sie nagrzeje :baffled:

Jutro wybiermy sie w podroz niby niedaleko 40 km w jedna stonę - i gdyby nie te upaly to wszysto byloby ok a tak to całe pleki mokre od foteika :no:

A i jestesmy po szczepieniu , zniosl dzielnie troszke poplakał a za 5 min sie smial ;-)
No i wazymy 6610 i mamy 68 cm :tak:, tylko myslalam ze znowu przespi cały dzien jak po tamtym a ten ledwo sobie drzemke ucial i bawic sie , i d..a z wolnego dnia ;) :-p
A w centylach -wzrost powyzej 97 :baffled: a waga miedzy 10-25 - kurde jakby nie dojadał :baffled: po kim on taki dlugi-jak matka kurdupel :baffled:

miedzy naszymi dzieciorami miesiac roznicy a Niko ma 6700 :p
ja mam tez las na około ale juz mi sie znudzil i mnie szlag trafia jak widzę komary...poprostu się od nich roi!!!!

No i wazymy 6610 i mamy 68 cm :tak:, tylko myslalam ze znowu przespi cały dzien jak po tamtym a ten ledwo sobie drzemke ucial i bawic sie , i d..a z wolnego dnia ;) :-p
A w centylach -wzrost powyzej 97 :baffled: a waga miedzy 10-25 - kurde jakby nie dojadał :baffled: po kim on taki dlugi-jak matka kurdupel :baffled:
No coś ty... 6600 dla 3-miesięczniaka to jest 50 centyl

My też dziś po szczepieniu :tak: Młody zniósł to honorowa, tylko chwilkę płakał, ale jak tata go przytulił to już było ok, tylko później warczał na pania pielegniarke;-)
Franko waży 6400 a ile mierzy nie wiem, ale chyba coś koło 66 cm.
A co do szczepień, to ceny mnie przerażają :wściekła/y: Dziś poszło się je..ć 760 zł:wściekła/y: Rota, pneuma i 5w1

A i jestesmy po szczepieniu , zniosl dzielnie troszke poplakał a za 5 min sie smial ;-)

tak jak pisze blueberry dla 3 miesięczniaka 6600 to 50 centyl, mój miał tyle samo jak skończył 3 m-ce, pielęgniarka stwierdziła że idealnie.

No coś ty... 6600 dla 3-miesięczniaka to jest 50 centyl
No faktycznie sprawdzalam na tej siatce babyboom i cos zle wpisalam -ups , dzieki za poprawke bo juz bylam w szoku

edit- chyba nie umiem jej używać bo caly czas mi tak pokazuje ale dobrze ze mam w ksiazeczce siatki,tzn. pokazuje ok tylko podpis zły - a ze nie chialo mi sie odczytywac to skorzystalam z podpowiedzi

Ostatnia edycja:
reklama
no moja dalej kruszynka, 4,5 miesiąca i 6100 i 62cm. w siatkach dla "normalnych" dzieci nisko, ale dla tych "wcześniaczych" ponad 50 :-)

idziemy jutro na szczepienie i juz teraz trzesę gaciami :zawstydzona/y: oby było dobrze!!
faktycznie ceny szczepień powalają :baffled: no ale jak nie zafundować dziecku, skoro to mniej cierpienia? a przeciez tylu rodziców na to nie stać :no: u nas szczepienia są bezpłatne, o tyle dobrze :sorry2:

Do góry