reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
witam sie i ja
Madziara i Madzieńka to fajnie ze wypad do SPA się udał my jeździliśmy do Nałęczowa jak byłam jeszcze w ciąży na basen a teraz to chyba musimy troszkę poczekać aż mały trochę dorośnie.
Madziula brawa dla Mikołajka, zuch chłopak, a jaki duży już jest .Dzięki Madziula właśnie dzisiaj zamierzam kupić sobie na allegro u laski z lublina chyba za 69 zł.
Misia u mnie z jedzeniem jest nieciekawie nie jem poza nabiału w każdej postaci pomidorów bo tez uczulają ale czasami się skusze, rzodkiewki, kapusty, kalarepy, papryki a może lepiej napisze co jem bułki z wędlina lub dżemem z czarnej porzeczki, kasze jęczmienną, gryczaną, ryż i mięsa albo gotowane albo pieczone do tego ryby tylko z nimi też ostrożnie. do tego buraczki czerwone na ciepło i marchewkę tez na ciepło i pije kawę inkę z mlekiem kozim krupnik tylko bez śmietany, i rosół aha możesz jeść takie rzeczy jak knedle, pyzy, pierogi oczywiście bez sera białego ja ostatnio zajadałam się pierogami z borówkami pyszności. A co do reakcji Nikosia na nabiał to miał cała buzie obsypana krostkami i był bardzo nadpobudliwy a wiem to stąd ze jak byłam w szpitalu to ordynatorka jest pediatrą i pulmonologiem ze specjalizacja alergolog dziecięcy i ona mnie uświadomiła a najbardziej z nabiału uczula ser żółty.
Sunday udanego wypadu na miasto i super zakupów.
Talia to troche nie fajnie z tym wózkiem ale będziesz miała możliwość chustę wypróbować.
Anet to nie zwlekaj z wizytą u lekarza lepiej mieć pewność ze jest ok
Fogia ja też kupowałam ciuchy na allegro, bo w sklepie to ceny nie bardzo na moje finanse były, albo na ciuchach, bo też sie fajne rzeczy zdarzały.

A my byliśmy na szczepieniu ale okazało sie ze nie możemy się szczepić bo minęło dopiero 2 tygodnie od pobytu w szpitalu wiec mamy się zaszczepić za 2 tygodnie ale było i mierzenie i ważenie wiec nawet mały mimo pobytu w szpitalu fajnie przybiera waży 4850 i ma 62 cm wzrostu. Ok laseczki uciekam trochę dom ogarnąć bo mi sie wczoraj nie bardzo chciało i jakiś obiad dobrze by było zrobić. Zajrzę popołudniu.

Hej dziewczynki
zadzwonili do mnie dziś z mojej drugiej szkoły i bardzo prosili abym przyjechała. No więc pojechałam, trochę niechętnie, a tam całe grono, dyrekcja, wręczyli mi kwiaty i prezent, powiedzieli że chcieli mnie uroczyście pożegnać i podziękować za tą dwu letnią współpracę. Strasznie się wzruszyłam, miłe to z ich strony.

Pisalam tez, bo u aluski dziewczynka to i Tobie zycze dziewczynki bo chlopaka juz masz;-):tak:
wszyscy mi dziewczynkę wróżą. :-) Fajnie by było, chociaż tak sobie czasami myślę, że fajnie byłoby mieć drugiego synka, mam tyle słodkich ubranek dla chłopców. :-D:-D:-D No i Fifi domaga się braciszka.

sklep z ciuchami ciążowymi jest jeszcze na lubartowskiej z tej strony od starego mista na dole przy skrzyżowaniu z witosa.
dzięki, dobrze wiedzieć na przyszłość bo jutro to pewnie nie będziemy mieć za wiele czasu, wpadniemy chyba tylko do plazy

Dzień doberek :-)

Wczoraj nie zaglądałam bo miałam bardzo pracowity dzień pranie, odkurzanie, mycie podłóg prasowanie i taie tam no i wszystkie siły na sprzątanie wykorzystałam bo się w sobotę i poniedziałek leniłam to się nazbierało:baffled: i nie starczyło na klikanie tylko na spanie :-p
Dziś na szczęście dobre dziecko pozwoliło pospać matce prawie do 10.00:cool: a sama zajęła się grzecznie swoimi książeczkami i zabawkami :tak::tak:

ok czyli plazę trzeba obstawić. Wiecie dziewczyny ja mam ten problem, że ze mnie pulchna kobieta i znaleźć fajny ciuch w rozmiarze 40+ (i to duży plus) jest naprawdę trudno. Sporo rzeczy kupuję przez allegro, spodnie na przykład ale ciążowe to wolałabym najpierw przymierzyć.

jak to też?????? mi proszę na razie nic nie wmawiać :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Fogia ja też jestem z tych większych ;) w h&m rybaczki były za 40 zł a długie za 60 zł na targu pod zamkiem jest też stoisko dla brzuchatków :) ale ja też preferuję allegro ;) szybciej i większy wybór ;) Madziara z Bugi jeszcze zobaczę muszę zadzwonić do brata... bo jutro lekarz jest od 14stej niestety nie ma już numerków więc muszę się wbić .... a do tego potrzebna mi jest opieka brata nad Gabi... i nie wiem jak droga z Bugi na Ponikwodę - chyba daleko a ja ostatnio po dłuższych spacerach źle się czuję ... sama nie wiem ... Madzianka ja chcę zobaczyc focie ze spa ;) a na Czechów to nie wiem kiedy się wybiorę bo w sumie teraz po weekendzie jadę do teściów i chyba koło 20stego będę ;) 21 mam wizytę to może 21 lipca ;) talia tak o ciąży już dawno powiedziałam rodzince ;) w sumie zaraz po tym jak się dowiedziałam ;) anet dbaj o siebie!! Marta oby prawnik poprawił humor :) Fogia jak się u Ciebie dziewczynka urodzi a u mnie chłopak to się wymienimy ciuszkami ;) Aluśka Ty się tak nie przemęczaj ;) dziewczyny macie doświadczenie w szukaniu niani ?? bo ja bliżej jesieni chyba będę potrzebowała na kilka godzin kogoś do opieki nad Gabi kurcze jestem na innym laptopie i jakoś dziwnie mi się tu wszystko pokazuje :(

Hej dziewczynki
wszyscy mi dziewczynkę wróżą. :-) Fajnie by było, chociaż tak sobie czasami myślę, że fajnie byłoby mieć drugiego synka, mam tyle słodkich ubranek dla chłopców. :-D:-D:-D No i Fifi domaga się braciszka.
myślę że i tym razem synka będziesz mieć;-) tak dla odmiany bo u Karlity obstawiałam dziewuszkę to żeby samych bab nie było to chłopaczek będzie u Ciebie:-D:-D:-p
A ja wczoraj byłam załamana dziś jestem już TYLKO zła, bo nie mam wózka :no::no::no::no::no::no::no::no:Niestety kółko całkiem się zepsuło i dał go mąż do reklamacji zatępczego wózka nie maja wiec jesteśmy w ogóle bez. Mojemu mężowi sie oberwało bo gdybysmy się tu nie przeprowadzali to ja w Głogowie mialabym od kogo pożyczyć a tu zero znajomych i co dziecko 2 tygodnie bez spaceru:baffled:
Dziś idziemy na pocztę i małe zakupy w chuście ale to taki wypad a nie spacer, zobaczymy jak się będziemy prezentować na ulicach Puław.
Talia szkoda że wozek do naprawy musiał pójść może jednak nie będą go tak długo tam trzymać:confused::dry:
Witam dziewczyny!Ja tylko na chwile z kawka zasiadlam bo musze ogarnac dom i sniadanie wymyslec bo za 2godz przyjada tesciowie. A ja mialam sobie pojechac na miasto M zostawil mi samochod ale bez dokumentow, wiec wycieczke autobusem sobie zrobie ;-);-);-) Maks zostanie z babcia i dziadkiem a ja podjade na Ruska i polaze troche po sklepach.:-):-):-)
udanych zakupów życzę:tak::tak:
hello:-):-)
malutka jeszcze śpi, więc póki mogę korzystam i do Was zaglądam:tak::tak::tak:
widziałyście to już:confused: Szok! Dwulatek tańczy sambę tak, że szczęka opada - KCIUK
świetny jest:-):-)
madziara Mikołaj waż już 6,5kg i m 65 cm wzrostu;-);-)
duży facecik już z niego:-):-)
Witajcie, ja już po śniadanku..Jula 3 minuty temu wstała:szok::szok::szok::szok:
ładnie Ci Jula pospała:-D
Witam kochane:happy2:
Wczoraj nie mialam sily zeby do was zajzec,wlaczylam kompa ,ale mezasty mnie przegonil...bo sobie jakies kominy musiala obezrzec,jestesmy wlasnie na etapie wymiany komina i przerobki centralnego....wczoraj byli fachowcy wycene robic,no i straszne duzo bedzie to kosztowac....ale wyjscia nie mamy,bo maz zacza juz stary burzyc,wiec w domu mam niezly sajgon...ehh...a Karolcia chodzi i wszystko zaraz roznosi,albo zjadac chce,wiec musze zaraz wszystko sprzatac.....juz znow brzuchol mne ciagnie.....:-(...chyba musze sie do chirurga na kontrol wybrac,niech zobaczy czy wszystko ok
.
obyście się szybko z tym remontem uporali:tak::tak:
Jak Cię ten brzuch ciągnie to idź do tego chirurga niech sprawdzi co tam się dzieje:confused::confused:
Hej, nerwa mam :wściekła/y::wściekła/y: ale o tym wieczorem jak od prawnika wrócę;-):tak::ninja2::ninja2:.
współczuję nerwów:confused::confused:
A my byliśmy na szczepieniu ale okazało sie ze nie możemy się szczepić bo minęło dopiero 2 tygodnie od pobytu w szpitalu wiec mamy się zaszczepić za 2 tygodnie ale było i mierzenie i ważenie wiec nawet mały mimo pobytu w szpitalu fajnie przybiera waży 4850 i ma 62 cm wzrostu. Ok laseczki uciekam trochę dom ogarnąć bo mi sie wczoraj nie bardzo chciało i jakiś obiad dobrze by było zrobić. Zajrzę popołudniu.
przynajmniej bólu unikną na trochę:confused:
Super że Nikodem tak ładnie przybiera na wadze:tak::tak:
Niezlego posta wczesnej napisałaś wielki podziw:-)dzieki za komplement i za gratulacje:-):-)

Ale upał...ja skorzystałam z ostatniego dnia zwolnienia P i wyskoczyłam na zakupy...w plazie tłumy, parking zapchany:szok::szok::szok::szok:ale zakupy udane...wydałam niewiele a 3 siaty ciuchów wyniosłam:-D:-D:-D:-DJulcia oczywiście dostała najwiecej...i Nelince Madziarki cos się dostało:tak::tak::tak:

Fogia nie wiem czego poszukujesz, ale ostatnio moje zakupy z koleżanką brzuchatką bardzo się udały...właśnie w H&Mie kupiła i spodnie i tuniki...ale trzeba mieć trochę czasu i cierpliwości bo kolejki masakryczne...
Brzuszek już widac??? bo w H&Mie kobiety w ciązy obsługiwane są poza kolejnością...ja za czasów ciąży nigdy w kolejce nie stałam więc korzystaj!!!!!!

Aaaa i jeszcze mnóstwo ciuchów a'la ciążowych było kiedyś w Cubusie, nie wiem jak teraz jest:blink::blink::blink:

Do nas zadzwonili z Motycza i Gabi się zakwalifikowała na zajęcia ale ponic w tym SPA w Nałęczowie też są takie dla maluchów, wiesz cos o tym?

Talia w spa to chyba nie ma....tak mi sie wydaje, bo tam jest taka rotacja ale może na jakimś innym basenie...
A na która grupę jesteście w Motyczu zapisani????

Hej dziewczynki
zadzwonili do mnie dziś z mojej drugiej szkoły i bardzo prosili abym przyjechała. No więc pojechałam, trochę niechętnie, a tam całe grono, dyrekcja, wręczyli mi kwiaty i prezent, powiedzieli że chcieli mnie uroczyście pożegnać i podziękować za tą dwu letnią współpracę. Strasznie się wzruszyłam, miłe to z ich strony.

Super, miło z ich strony!!!

Dziewczyny co moge kupic chlopcu na 6 urodziny?dodam ze nie mam za wiele kasy do wydania maxxx 50zl
niestety nie mam żadnego pomysłu:-(
Ayka ma juz 6 zabkow, najgorzej bylo jak rownoczesnie szly jej 4 zeby (gorne jedynki i dolne dwojki) musialam jej podawac paracetamol w czopkach bo tak ja bolalo, ale juz jest lepiej.

W czwartek jede do rodzicow aby wyrobic malej paszport i dowod tymczasowy a poniej ok 15 sieprnia lece z ayka do babci do Florencji (podroz bedzie z przesiadka w Rzymie ale damy rade we dwie:)) tak na ok 3 tygodnie.
Gratulacje dla Ayki za 6 ząbków to już piekny uśmiech musi mieć:-):-)
Fajnie że macie babcie we Florencji przyjmnej podróży Wam życze:-):-)
Karlita świetne foteczki jak zawsze pięknie wyglądasz :-)
a dlaczego dźwigasz Gabrysię przecież Ci nie wolno:dry:
niebieski też do dziewczynki pasuje gorzej różowy do chłopczyka:-p
Aluśka śliczny masz brzusio... i bardzo zgrabny!!!!
Też bym taki chciała... ale jeszcze nie teraz :-D

Wiecie że ja w dalszym ciągu nie mam @ i wcale za nią nie tęsknię....(to już chyba z 3,5 roku - bo Jula ciąża, karmienie, Neli ciąża, karmienie...) choć ostatnio Madzieńka i Karlita mnie nieźle nastraszyły że aż po rozmowie z nimi śniło mi się dziecko maleńkie aż zaczęłam się zastanawiać czy nie jestem w ciąży... jednak test rozwiał moje wątpliwości i znów żyję spokojnie :-);-):tak::-D
Dziękuję za komplement dotyczący brzusia:-):-)

Po tak długiej przerwie od @ można zapomnieć jak to jest jak się ja ma he he:-D:-D:-p
Obie jesteśmy z Kaliny a jeszcze nie miałyśmy okazji spotkać się na spacerku:dry:

Ale upał...ja skorzystałam z ostatniego dnia zwolnienia P i wyskoczyłam na zakupy...w plazie tłumy, parking zapchany:szok::szok::szok::szok:ale zakupy udane...wydałam niewiele a 3 siaty ciuchów wyniosłam:-D:-D:-D:-DJulcia oczywiście dostała najwiecej...i Nelince Madziarki cos się dostało:tak::tak::tak:
!
to super że zakupy udane miałaś:-):-)

reklama
Ja dzis zrobilam inaugurację chodzenia w chuscie, byłam na poczcie a potem an hai targowej na zakupy. Spjrzenia były z sympatią na nas i miłe uśmiechy. Gabi była komplementowana czyli wszystko się udało. M się przejął moim gadaniem i załatwił mi wózek. pożyczył od kogoś z pracy spacerówka ale rozkłada się na leżąco-zobaczymy co to za cudo-ale lepszy rydz niż nic.
Ugotowałam dziś też po raz pierwszy szczawiowa. Miałam taką ochotę na cos kwaśnego bo nic takiego nie jadałam odkąd urodziłam Gabcię.

Hej dziewczynki

dzięki, dobrze wiedzieć na przyszłość bo jutro to pewnie nie będziemy mieć za wiele czasu, wpadniemy chyba tylko do plazy
świetnie ze tak się zachowali, że miło Cię pożegnali, a Fifi nawet z siostrzyczki bedzie sie cieszył:-)

Talia w spa to chyba nie ma....tak mi sie wydaje, bo tam jest taka rotacja ale może na jakimś innym basenie...
A na która grupę jesteście w Motyczu zapisani????

Super, miło z ich strony!!!
Super,że zakupy udane a mało wydane:-) W Motyczu nie wiemy do jakiej grupy będziemy zapisani ale mamy jechać w niedziele za tydzień bo teraz mamy wesele i nie możemy. Zastanawiamy sie nad tym SPA bo tam w Motyczu ta woda jest chlorowana i nie wiem czy Gabi coś sie nie stanie później. A Wy z Julcią od kiedy tam jeżdzicie?

talia napewno bęziecie sie pięknie prezentować, a jak idzie wiązanie chusty???
Dzięki, chyba nieźle rzeczywiscie wyglądamy:-) a chustę mam chyba taką jak TY wiązanie mi chyba wychodzi i nawet to trudne takie nie jest. Wybieram kieszonkę bo wg mnie jest najwygodniejsza dla dziecka.:happy2:

Do góry