reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

Rączki mogą być zimne, ponoć to nawet dobrze. Tak mi powiedziała położna gdy się jej zapytałam jak to z tym jest. Musiałam się zapytać bo babcie mi głowę suszyły że zbyt cienko małego ubieram :-) Więc rączki mogą być zimne. Z tego co powiedziała to ma być ciepło w klatkę piersiową i jakieś cienkie skarpetki więc wydaje mi się że body i lekki kocyk są jak najbardziej ok :-) Ja sprawdzam czy małemu ciepło po temperaturze karku. Mówiła jeszcze że jak będzie miał ok 2 miesięcy to ubieramy mu jedną warstwę więcej niż my mamy, więc to body dalej by się zgadzało bo teraz to tylko ze wstydu nie chodzę nago zwłaszcza w te najgorętsze dni :-)

W końcu zrobiło się chłodno i mały przestał marudzić i ładnie śpi po jedzonku :-)

Pytanie do dziewczyn które karmią dzieci modyfikowanym mlekiem, ile ml na dobę zjadają wasze pociechy?? Mój to chyba mały pasibrzuch, nie mieści się w średniej jeśli chodzi o spożywane mleko :-)

reklama
dziś trochę z innej beczki ;-) Małemu wieczorem zrobiły się na policzku 2 plamki czerwone, dziś zauważyłam że z białą kropką
skąd wiadomo czy to coś uczuleniowego czy z hormonami?

mamusie jak czyscicie dzieciaczkom pupcie?
uzywam chusteczek pampers ale nie jestem zadowolona, sa malo wilgotne
o wiele lepiej sprawdza sie mokra szmatka tylko przerazaja mnie ilosci szmatek do prania

mamusie jak czyscicie dzieciaczkom pupcie?
uzywam chusteczek pampers ale nie jestem zadowolona, sa malo wilgotne
o wiele lepiej sprawdza sie mokra szmatka tylko przerazaja mnie ilosci szmatek do prania
Też używałam chusteczek pampers i to samo zauważyłam, teraz przerzuciłam się na nivea i jestem bardziej zadowolona, są większe, bardziej nasączone i nie takie "sztywne" jak pampers. Więc w ciągu dnia chusteczkami wycieram, czasem mała leży z pupcią bez pieluszki:-)tylko podkład daję pod spód bo ostatnio zrobiła niespodziankę

Ja używałam różnych chusteczek, co do wilgotności to sprawdziły się DADA (ale wkurza mnie wyciąganie ich z opakowania bo wychodzą po 2 lub 3 na raz a nie tak po kolei) i BAMBINO.

O avena wspomniałaś o podkładach :) Pewnie Ameryki nie odkryłam ale polecam podkłady poporodowe na przewijak położyć :D My kupujemy te duże i przecinamy na 4. Zawsze to można podkład od razu wyrzucić (też się nie raz niespodzianki zdarzały ;) ) a nie prać stertę pieluch ;)

Ostatnia edycja:
Hefi - Ja dokładnie tak samo - podkłady poporodowe na przewijaku używam, sprawdzają się świetnie;-)
Gosiagro - Nivea robi fajne rzeczy dla maluszków, szkoda że pieluszek nie mają.
A właśnie jakich pieluszek używacie, ja narazie pampers premiumcare, zmieniam tak co 2-3 godziny, i sprawdzają się rewelacyjnie. Chciałam jakichś innych spróbować, ale ostatnio jak byłam na zakupach to w rozmiarze 1 nie było żadnych:) Macie jakieś sprawdzone typy, może któraś z Was używała np takich z rossmana??

Dziewczynki, czy któraś z Was ma może już problemy z kolką? Jak to się objawia? Mój książę ciągle się napina i stęka... puszcza bączki, kapki robi ale bardzo małe i rzadko... no i często płacze... przez to wszystko zaczęłam mu podawać smoczka z czego nie jestem zadowolona bo jak mu wyleci to płacze i muszę mu wsadzać... ojjj... niedługo wpadnę w depresje, czuję się taka niezręczna... nie potrafię małemu pomóc... (dodam jeszcze że karmię butelką mlekiem modyfikowanym, ale odciągam swoje mleczko i podaje małemu 3-4 razy dziennie po jakieś 70ml)

reklama
z chusteczek też polecam Nivea, są rewelacyjne
na pewno nie polecam z Belli ! są beznadziejnie suche, takimi to tylko nos można chyba wyczyścić ;-)

kasiek mój Mały też dziś pierwszy raz w nocy zaliczył kolkę... też się czuję z tym bezradna, ale poniekąd to moja wina, bo wypił na przebudce baaardzo dużo i może za mało odczekałam na odbicie, bo zdezerterowałam i tak go z pełnym brzuszkiem położyłam i potem się zaczęło...
może jakieś herbatki koperkowe?

dziewczyny a powiedzcie mi taką rzecz
jak jest taki upał na dworze, to ile stopni macie w domu/mieszkaniu? bo ja nadal mam ok. 20 ( mamy obicie dookoła domu, więc jakby w upały dość sporo chłodniej jest niż na dworze)
bo jeśli macie taki żar i duchotę jak na dworze to wtedy zrozumiem, że w samym bodziaku szkraby trzymacie, bo mi jakoś dziwnie tak przy 20 stopniach, nadal ubieram w śpioszki i kaftanik czy coś

Do góry