Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
Mamy karmiące butelką, czy dopajacie między posiłkami maluchy? czym wodą, herbatką, wodą z glukozą? Jeżeli tak to w jakim ilościach i jak często?
Hania olewa butelkę, więc już nawet nie próbuje dokarmiać

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mamy karmiące butelką, czy dopajacie między posiłkami maluchy? czym wodą, herbatką, wodą z glukozą? Jeżeli tak to w jakim ilościach i jak często?
I tak i nieCo do kolek to nie do końca zgodzę się z agast22 - przy butelce łatwiej maluchy zasysają powietrze i czasem przez to maja większe nagromadzenie gazów w brzuszku, przez co i częstsze kolki. Fakt nie zawsze i nie wszystkie dzieci tak maja - jak zawsze pozostaje metoda prób i błędów.
Zaczęłam tak robićTo może odciągaj wieczorem ten nadmiar mleka i podawaj go małej w ciągu dnia kiedy po jedzeniu wciąż będzie głodna.
Mam pytanko do mamusiek które dokarmiaja maluchy czy Wasze tez zaczely robic tylko 1-2 kupki dziennie? i to takie prawie rzadkie ?
mam tez zcasem wrazenie ze mała strasznie sie spina bo nie moze zrobic kupki:-( czy to moze złe mleko? Wy jakie dajecie?
a tak wogole to Wam mleko dobieral lekarz? bo ja np daje butelke czasem raz dziennie czasem 2 razy wiec Daje Nan 1 bede w srode to sie zapytam....
gosiagro- ja czasem daje butle bo tak to cyc, ale jak byly te upały to daje herbatke z kopru![]()
1. która piła Karmi i/lub herbatkę na laktację? Ile sztuk dziennie i jak długo zanim zobaczyłyście efekt?
pytam bo mi w szpitalu powiedzieli taką zasadę: jedna pierś -7 minut, druga - 7 minut, potem ta pierwsza 5 minut, druga 5 minut, no i znów ta pierwsza 3 minuty, i druga 3 minuty. i to juz. ale ja nie wiem czy to nie za mało ...
Mam pytanie, a nawet dwa:
1. która piła Karmi i/lub herbatkę na laktację? Ile sztuk dziennie i jak długo zanim zobaczyłyście efekt?
2. do tych, które odciągają pokarm laktatorem? jak to robicie? chodzi mi o zasadę jak długo z której piersi, czy na zmianę ... i skąd wiecie, że już odciągnełyście wszystko?
pytam bo mi w szpitalu powiedzieli taką zasadę: jedna pierś -7 minut, druga - 7 minut, potem ta pierwsza 5 minut, druga 5 minut, no i znów ta pierwsza 3 minuty, i druga 3 minuty. i to juz. ale ja nie wiem czy to nie za mało ...