reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

dokładnie jak dziewczyny piszą, ja jestem troche dalej od was z racji tego, że mojej majuni wyjątkowo śpieszyło się na świat ;-)i powiem wam, że jak to podejdzie ropą to pęknie i pozostanie tylko znamie, nie ma się czym przejmować wszystko będzie dobrze:-)
mi pediatra jeszcze powiedziała, że gdyby jakos bardzo się sączyło i brudziło ubranka to można przyłożyć gazikiem, ja nie mialam takiej potrzeby więc nie się nie wypowiadam w tej kwestii

reklama
U mojego taki "pryszcz" pojawił się parę dni temu, ale do tej pory nic się z nim nie dzieje :-) Mnie w szpitalu też ostrzegali że coś takiego może się zdarzyć i żeby się tym nie martwić bo to całkiem normalne.

U mnie dziś zdarzył się cud :-D położyłam małego na brzuszku żeby trochę pożabował i byłam przygotowana na wrzask po krótkiej chwili a tu mały trochę po marudził przetrzymałam to i zasną :-) więc sobie trochę przy nim teraz posiedzę :-) Cwany poszedł spać bo pewnie czuł że zbliża się pora kąpieli :-)

U Agatki nie ma pryszcza tylko taka zaczerwieniona "kulka" pod skórą - jest dość duża i trochę się niepokoję, czy to oznacza, ze i strupek będzie duży jak pęknie...

Królewna nie lubi leżeć na brzuszku, ale trzymana do odbijania wygina główkę i pracuje nogami jakby chciała wyskoczyć :D Nadal sporo śpi, ale zdarzają jej się dłuższe okresy aktywności, pierwsze "świadome" uśmiechy też już mamy za sobą.

U mnie dziś zdarzył się cud :-D położyłam małego na brzuszku żeby trochę pożabował i byłam przygotowana na wrzask po krótkiej chwili a tu mały trochę po marudził przetrzymałam to i zasną :-) więc sobie trochę przy nim teraz posiedzę :-) Cwany poszedł spać bo pewnie czuł że zbliża się pora kąpieli :-)
Nie lubi się kąpać? :))

hej,

My używamy pieluszek Huggies, wcześniej Happy dla maleńkich - do 2 kg. Chusteczki mamy Happy, Huggiesy były zbyt mokre i zimne dla naszej Natalki ;(, a z kolei BAMBINO ja nie lubiłam - zbyt suche i nie myły zbyt dobrze skóry ,,, mąż wynalazł Happy i jak na razie ok.

Mleczko mamy HIPP 1 z Probiotykami, stosujemy takie bo podawano je w szpitalu, mała dobrze tolerowała więc zostaliśmy przy nim.

Poza tym pępuszek odpadł nam w 15 dobie ;) i byłam cała szczęśliwa bo ranka podkrawiała i się martwiłam. Była nawet położna ale uspokoiła.

Teraz walczymy z karmieniem naturalnym ... Moje dziecko jest tak głodne a ja nie mam aż tyle ...

Czy któraś z Was podaje dziecku BIO GAIĘ???

Dziewczyny czy na ramieniu waszych dzieci pojawił się jakiś ślad po szczepieniu szpitalnym? W szpitalu mi powiedzieli, że może się zrobić strupek. I najpierw było takie malutkie znamię a teraz jest większe i bardziej czerwone, wygląda trochę jak taki pryszcz:confused:. Nie wiem czy to jest ok? Jak jest u was?
U nas tez jest ten "pryszczyk" niestety u mnie w szpitalu nikt nie raczył mnie o takim czymś poinformować:baffled::wściekła/y: na szczescie tym razem już wiedziałam ze tak bedzie bo przeszłam to z córcia ale 4 lata temu wystraszyłam się bardzo:-(
hej,

My używamy pieluszek Huggies, wcześniej Happy dla maleńkich - do 2 kg. Chusteczki mamy Happy, Huggiesy były zbyt mokre i zimne dla naszej Natalki ;(, a z kolei BAMBINO ja nie lubiłam - zbyt suche i nie myły zbyt dobrze skóry ,,, mąż wynalazł Happy i jak na razie ok.

Mleczko mamy HIPP 1 z Probiotykami, stosujemy takie bo podawano je w szpitalu, mała dobrze tolerowała więc zostaliśmy przy nim.

Poza tym pępuszek odpadł nam w 15 dobie ;) i byłam cała szczęśliwa bo ranka podkrawiała i się martwiłam. Była nawet położna ale uspokoiła.

Teraz walczymy z karmieniem naturalnym ... Moje dziecko jest tak głodne a ja nie mam aż tyle ...

Czy któraś z Was podaje dziecku BIO GAIĘ???
Ja podaję malemu BIOGAIĘ poleciła mi ją połozna a pediatra nie miała nic przeciwko.
To sa bakterie mlekowe więc nie zaszkodza a pomagają małemu w trawieniu

Dziewczyny czy na ramieniu waszych dzieci pojawił się jakiś ślad po szczepieniu szpitalnym? W szpitalu mi powiedzieli, że może się zrobić strupek. I najpierw było takie malutkie znamię a teraz jest większe i bardziej czerwone, wygląda trochę jak taki pryszcz:confused:. Nie wiem czy to jest ok? Jak jest u was?

W szpitalu też nikt nic na ten temat nie mówił, ale położna mówiła, że coś takiego może się zdarzyć ;-)

U Hani nic do tej pory nie wyszło

U nas tez jest ten "pryszczyk" niestety u mnie w szpitalu nikt nie raczył mnie o takim czymś poinformować:baffled::wściekła/y: na szczescie tym razem już wiedziałam ze tak bedzie bo przeszłam to z córcia ale 4 lata temu wystraszyłam się bardzo:-(

Ja podaję malemu BIOGAIĘ poleciła mi ją połozna a pediatra nie miała nic przeciwko.
To sa bakterie mlekowe więc nie zaszkodza a pomagają małemu w trawieniu

A widzisz różnicę po BIOGAI czy podajesz od początku?

reklama
A widzisz różnicę po BIOGAI czy podajesz od początku?
Podaje małemu od jakiś 3 tyg, bo robił luźne i czasem zielonkawe kupki co świadczyło o problemach z trawieniem.
Po podaniu BioGai widze poprawe bo robi mniej kupek(wiem że rośnie i wtedy tez zmniejsza się ilość ale u nas z 9-10 kupek spadło na 2-3) i są one takie"kaszkowe" i żółtego kolorku. Poza tym nie maja zapachu tak jak wcześniej:tak:i o wiele łatwiej malutki je robi

Do góry