reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej,
Czy przyjmiecie mnie do swojego grona ;) ?

Jestem mamą 2 dzieciaczków- córcia ma 3latka a syn 15 miesięcy, jestem z nimi w domku, nie pracuję zawodowo, mąż pracuje od rana do nocy-własna działalność, mieszkamy na totalnym odludziu więc net jest dla mnei niezastąpiony.
Miło byłoby wpaść do was na pogaduszki.
Pozdrawiam
witamy i zapraszamy :tak::-:)-(

dowikluś kurcze ty to sie masz z tymi szczypiorkami:no::no::no:
a nie wiadomo od czego te leukocyty?

ja juz posprzatana obiad ze wczoraj zostal wiec luzik
mlody mial isc spac ale cosikmu sie odwidzialo i przyszedl z powrotem do mnie:sorry2:
teraz ino sie obijac w domku
zaraz jeszcze załączę wiatraczek co by nas tu schłodził
i razem pójdziemy nyny:tak::tak::tak:

juz pospalam mlody jeszcze spi
ja zjadlam juz obiadek
a tu takie pustki :O
jak maly wstanie zje idziemy na spacerek
a pozniej mu wody do basenu napuszcze :)

Ostatnia edycja:
reklama
Zamierzałam dziś trochę posprzątać, a tu telefon: ciocia możemy przyjść? Dzieci mojego brata, Roksana ma 8 lat a Eryk 14 miesięcy. Siedziałam z nimi 3 godziny i teraz ledwo żyję;-)

hej laski

jestem i ja byla dzisiaj u mnie kumpela która ma rodzic za dwa tygodnie wiec wspólnie sobie ponarzekałysmy ona na chłopa a ja na całokształt mój , bo jak widze jej nóżki to az mi sie płakac chce dlaczego ja nie moge miec normalnych a u niej juz trzecia ciaza bez komplikacji .takim to tylko rodzic

A mi dzisiaj piesek Maksia uciekł i polecial na droge i pech chcial i trafilo go auto i zabiło na miejscu :-:)-:)-(
Maksiu od rana chodził i go wołał i pytal sie mnie gdzie jest jego Łatek a ja nie miałam odwagi mu powiedziec prawdy i wymysliłam ze uciekl i pewnie ktos go sobie zabral bo był ładny a biegał samotnie po drodze to do auta go zabrali :-:)-(co mialam mu powiedziec prawde :no:pewnie by płakał a tak to chyba lepiej zniesie choc przed spaniem jeszcze go wołał bo pomyslał ze juz zgłodniał i moze wrócił:-:)-:)-(

Natali nie obiadaj sie tak na noc ,bo ja juz mam 20kg do przodu:szok::szok::szok:

Pati super ze u ciebie dobrze no i nie ma to jak sie czarownicy pozbyc na dwa tygodnie:-D:-D

Lidka faktycznie jakos ostatnio cos mi doskwiera nie dosc ze wszystko mnie denerwuje to jeszcze jakies same nieszczesci spadaja albo smutne wiadomosci .........masakra jakas:baffled::baffled::baffled:

MH udanego wypadu do anabubki:-):-)
biedny piesek :-(
ale dobrze ze powiedzialas mu ze uciekl,
Troszkę Wam opiszę.
Mamy 19 dzieci na tym turnusie.
We wtorek jestem z psem a w czwartek czyli dziś byłam z konikiem.
Pozostały czas jestem opiekunką wspomagająca te najmniejsze maluszki.
Mamy 3-4 latki jeszcze w pieluchach i warunkiem ich uczestnictwa było,że ktoś z opiekunów podejmie się zmieniania tych pieluch.
Zgadnijcie kto się zgodził :confused:
No oczywiście ja ,a jakże.
Pomyślałam sobie,że dla mnie to nie kłopot wielki,a dzieciaczki dużo stracą.
Od poniedziałku do pomocy już będzie moja szefowa,bo ona też się zgodziła na pieluchowanie maluchów.:tak::-D:-D
Ogólnie jest bardzo fajnie.
W tym tygodniu był temat ocean.
Była prezentacja tematu i potem różne zajęcia na ten temat.
Malowali rekiny i wieloryby takie ogromne na ścianę,malowali zwierzątka morskie z gipsu i robili ocean w butelce.
Niektóre naprawdę bajeczne były .
Do tego masa przeróżnych gier i zabaw,oglądanie bajek,bajkoterapia -czytanie bajek przez wujków i ciocie.
Chcemy też z nimi wystawić teatrzyk "Calineczka" :tak:;-):-):-)
Jak to wyjdzie to się okaże,bo każdy sam rolę sobie wybiera i układamy teksty dla dzieci z zależności od ich niepełnosprawności,możliwości i fantazji .
Kubuś jest " Duchem Lasu" ,który posiada moce i zdolność przemiany w różne zwierzęta :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
No to dał nam zadanie na 2 dni,żeby to jakoś z Calineczką połączyć :szok::szok::szok::szok::szok:.
Calineczką będzie dziewczynka na wózku ,więc jakoś to też odpowiednio trzeba przygotować z każdej strony.:tak:;-):-):-)
Oj nie nudzi nam się ,nie nudzi.
Mamy nieziemskie pomysły.:szok::szok::szok::szok:

Kochana a na bezludnej wyspie to zawsze można ziarenka piasku liczyć i już jest co robić.:-D:-D:-D:-D:-D
A jak by się jakaś palma znalazła to jeszcze kupa listków na początek do liczenia.:-D:-D:-D:-D:-D

Bardzo dobrze mu powiedziałaś.
tak to łagodniej zniesie.
Ja też tak zrobiłam jak kotek nam się na kaloryferze powiesił.:-:)-:)-:)-(
Klaudia miała nieco ponad 2 latka.:baffled::baffled::baffled:

A ja miałam pasek i z jednym i z drugim.:-D:-D:-D:-D:-D
Z Klaudią chodziłam na chłopaka ,a z Kubusiem na dziewczynkę.:tak::-D:-D
kochana Ciebie to tylko podziwiac podziwiac i jeszzce raz podziwiac!!!!!!!!!!
Dostałam fotki to wklejam kilka.
dogoterapia - mój pies z koralami z frolików.
Śpiewał ,bo tyle żarcia mieć na sobie i nie potrafić zjeść to skandal.:-D:-D:-D

Zabawy ruchowe-wg Weroniki Shernborne

Bajkoterapia

Kubuś dziś na koniku -hipoterapia ze mną

Zobaczcie jakie uśmiechnięte buźki,aż miło popatrzeć.:-):-)
I właśnie dla takich chwil warto to robić i się poświęcać dla dzieciaczków.:tak::-):-)
zdjecia cudowne az milo sie patrzy :tak::tak::tak:
As ty jesteś jednym z tych aniołów zesłanych na ziemie by pomóc nam zwykłym ludziom

to jest moje zdanie na Twój temat:tak::tak::tak::tak::tak:
a to moja pociecha :)

[video=youtube;65RsL8CRAEE]http://www.youtube.com/watch?v=65RsL8CRAEE[/video]
jeeeee jak on pieknie gada
no rewelka!!!
dziewczyny przepraszam ze mnie nie ma, ale nie mam czasu, ucze sie na jutro na egzamin, pewnie dopiero w poniedzialek do was sie odezwe.

a i chcialam sie pochwalic kacperek juz sie nauczyl siusiu wolac i robi na nocnik, 3 dni mu to zajelo,
chodzi bez pampersa tylko na spacer mu zakladam bo zapomina:)
gratulacje :-)
Witam wieczornie :-)

Dotarłam do domku, padam na twarz:)

Dzieki zaq miółe słówka, wypad do anabubki udany :tak::tak::tak:

/bo ona przesadza z tym żółtym kolorem, świetnie wygląda :tak:

No i oglasdałam fotki, od Madziuli :tak: Super maja :tak:

I jeszcze nutka na dobranoc odemnie :-D

[video=youtube;sK9jT0O8CXM]http://www.youtube.com/watch?v=sK9jT0O8CXM&feature=related[/video]

no muzyczka super :tak:
Hej,
Czy przyjmiecie mnie do swojego grona ;) ?

Jestem mamą 2 dzieciaczków- córcia ma 3latka a syn 15 miesięcy, jestem z nimi w domku, nie pracuję zawodowo, mąż pracuje od rana do nocy-własna działalność, mieszkamy na totalnym odludziu więc net jest dla mnei niezastąpiony.
Miło byłoby wpaść do was na pogaduszki.
Pozdrawiam
witaj ;-);-);-);-);-)
Witam,witam
Sorki ze tak malo sie odzywam ale przez te upaly to nawet mi sie nie chce przy laptopie siedziec

Odebralam wczoraj Wiktorii wyniki i znowu ma duzo leukocytow,wiec teraz dostaje Bactrim i umowilam Ja juz na usg brzuszka,a po zakonczeniu leczeia kolejne badania moczu.Oprocz tego znowu dostaje xyzal i sinecod na ten kaszel w nocy:no:
Klaudia ma zapalenie spojowek a zakroplenie jej oczu graniczy po prostu z cudem:no::no::no:jest jeden wielki krzyk i wycie:no::no::no:

Widze ze tutaj ostatnio straszne pustki,ale wogole sie nie dziwie:no:U nas dzisiaj 35 stopni w cieniu s do tego ani kawalka chmurki nie ma:tak:I z tego co mowia w pogodzie to takie temperatury maja byc niby do piatku
oj biedne szczypioreczki :-(
Zamierzałam dziś trochę posprzątać, a tu telefon: ciocia możemy przyjść? Dzieci mojego brata, Roksana ma 8 lat a Eryk 14 miesięcy. Siedziałam z nimi 3 godziny i teraz ledwo żyję;-)
my sie chyba jeszcze nie znamy
witaj ;-)

a u nas nic ciekawego pogoda piekna
chcialabym jutro jechac gdzies sie poopalac, moze do Brennej... :tak::tak::tak:
no ale zobaczymy co na to moj m :-D
zmykam bo mala sie obudziala a dalej marudna na te zeby :dry:

witamy witamy
moze tak cosik wiecej o sobie?

patrysiu wspolczuje tych zabkow, oby szybko malej wyszly i juz mialaby je z glowy:tak::tak::tak:
sama nad jakas wode bym pojechala ale watpie zebym sie na niej utrzymala:-D:-D:-D
srodek ciazenia:-D:-D:-D:-D

my juz w domku bylismy u mamuski
mlodzi w basenie sie pluskali
a my sobie w cieniu z mamuska bobu podjadalysmy:-D:-D
czarkowi za bardzo nie smakowal:baffled::-D:-D
wiatrak juz chodzi i mnie chlodzi
ciocia zabrala mlodego do siebie
a ja sie byce:-D:-D:-D

Witam wieczorkiem
Mlodzi juz wykapani i pewnie za chwilke pojda spac:tak::tak::tak:
Upal taki ze ja mimo ze przed chwila wyszlam spod prysznica to chyba znowu pojde:szok:
Jutro planuje wypad nad jeziorko,ale czy wypali to sie jeszcze okaze;-):-)

Musze sie Wam pochwalic ze co dzien systematycznie naciagam Klauduni ta siusiaczke i dzisiaj juz ja rozkleilam prawie do konca:tak::tak::tak::tak:takze jestem z siebie dumna:tak::tak::tak:I mala to kosztuje mniej bolu i stresu niz ten zabieg u gina:tak::tak::tak:

PATRYSIU
Wspolczuje zabkowania,oby szybciutko sie cosik wyklulo:tak::tak::tak:

NATALINECZKA
No to fajnie mialas jak pozbylas sie malego:tak::tak::tak:No ale komu jak komu ale Tobie takie byczenie sie przyda;-):-)

IWCIK
Przykro mi z powodu pieska:-(

Witam nowa mamusie:-)

Witam wieczorkiem
Mlodzi juz wykapani i pewnie za chwilke pojda spac:tak::tak::tak:
Upal taki ze ja mimo ze przed chwila wyszlam spod prysznica to chyba znowu pojde:szok:
Jutro planuje wypad nad jeziorko,ale czy wypali to sie jeszcze okaze;-):-)

Musze sie Wam pochwalic ze co dzien systematycznie naciagam Klauduni ta siusiaczke i dzisiaj juz ja rozkleilam prawie do konca:tak::tak::tak::tak:takze jestem z siebie dumna:tak::tak::tak:I mala to kosztuje mniej bolu i stresu niz ten zabieg u gina:tak::tak::tak:

PATRYSIU
Wspolczuje zabkowania,oby szybciutko sie cosik wyklulo:tak::tak::tak:

NATALINECZKA
No to fajnie mialas jak pozbylas sie malego:tak::tak::tak:No ale komu jak komu ale Tobie takie byczenie sie przyda;-):-)

IWCIK
Przykro mi z powodu pieska:-(

Witam nowa mamusie:-)
super ze sisia sie rozkleja:tak::tak::tak::tak:
chcialabym zeby sie czarkowi tez napletek zaczal zsowac niestety nic nie zchodzi
ale ponoc to nie przeszkadza ani teraz ani w przyszlosci
wiec sie nie przejmuje;-):tak::tak::tak:

zaraz ide poczytac
na chwile odlozylam ksiazeczke co by do was wsokczyc
i znikam zaraz;-);-)

Witam z ranca:-)
Co tu tak pusto:szok::szok::szok:
U mnie juz od samego rana na termometrze 36 stopni:szok:Dobrze ze chociaz wiaterek jest bo inaczej to byloby nie fajnie:no:Zaraz zjemy jakies sniadanko i moze gdzies pojedziemy,chociaz juz sobie wyobrazam ile ludzi bedzie na plazach:tak::tak:
Jestem jakas niewyspana bo przez ten upal to co chwile sie budzilam:no:

Wstawac laseczki

hejka laski :-):-):-):-)

ale swar doskwiera,masakra,skoczyłam z Oliwką na zakupy z samego rana bo ok 9.00 i juz było piekło,wracaliśmy to mi sie aż słabo zrobiło ale doszliśmy do domu na szczęście.teraz siedzimy w domu bo nie wyrabiam na tym słońcu.

Po obiedzie naleję wodę do basenu i będziemy sie pluskać z Oliwką.

wczoraj bylismy na urodzinach u Natalki,przyjaciólki Oliwki,ale było czadowo.
była 5 dzieci,dzieciaki się wyszalały.

był wielki basen więc większość czasu siedziały w wodzie,trampolina to mozecie sobie wyobrazić co sie działo istne szaleństwo.wariowali na rowerach,chulajnodze,grali w piłkę,balonami,budowali zamki z piasku i tak w kółko.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
poszliśmy na 15.00 to wróciliśmy o 21.00 bo komary już gryzły a poza tym dzieciaki już były marudne bo żadne nie spało w dzień więc oLiwka wczoraj odpłyneła dosłownie w2 minut tylko sie połozyła i już jejj nie było :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

witam sie z wami mojedrogie panie
alez tu pustki:szok:

agnes super ze \Oliwka sie wyszalala
basen trampolina no juz widze co sie tam dzialo:-D:-D:-D:-D

u nas jak u was skwar i upal
ani chmurki oczywiscie:baffled:
masakra
mlody spi sobie smacznie ja wlasnie sie wykapalam
i juz jestem spocona jak nie powiem co:tak::tak:

rosolek gotowy ino makaron ugotowac
drugiego dzis nie robie
strajk:-D:-D:-D:-D

reklama
Ja jednak nie pojechalam nad jeziorko bo mi sie nie chcialo:no:Wystawilismy basen i siedzielismy na podworku:tak::tak:Wytrzymalismy tak jakies 3 godzinki i trzeba bylo isc do domku:szok:Mlode nie spaly i juz ich nie poloze bo ladnie sie bawia:tak::tak::tak:M pojechal z mlodym po pici bo juz sie wszystko pokonczylo:szok::szok::szok:

AGNES
Super ze urodzinki udane:tak::tak::tak:Juz je sobie wyobrazam hehe;-):-)

NATALI
Strajkuj,strajkuj;-):-)Ja jakos nigdy nie robie dwoch dan:no:
A dzisiaj na obiad rozmrozilam te golabki bez zawijania i mam jeszcze usmazone piersi z kurczaka ,wiec jest git:tak::tak::tak::tak:

Do góry