reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
ja chrzcze dopiero w polowei wrzesnia wiec pogoda moze byc rozna??a jak z alkoholem??bo wiem ze czasami niekorzy daja..

To zalezy tylko od ciebie. U nas byla min. ilosc alkoholu, ale symbolicznie (kilka piwek, winko). Sama mam dwoch chrzesniakow i maz tez dwoje i zawsze byl jakis alkohol. No i u nas byli sami dorosli. Na komunii dziecka sie nie daje w ogole.
A co do jedzenia, to zalezy ilu gosci bedziesz miala, jesli tylko najblizsze grono, to nie rob za duzo, bo potem zostaje na tydzien, hehe. U nas byly flaczki, bo w moich stronach to norma, kupa mies na cieplo (nikt nie jadl bo byl upal) tzn. kotlety, karkowka i miesko zapiekane itp. no a najwieksza furore zrobily poledwiczki wieprzowe na surowo mojej mamy i przystawki swoje na zimno (nadziewany kurczak itp.) kupnych wedlin nikt juz u nas nie chcial jesc:) no i oczywiscie salatki jakies (ale tez ilosc zalezy od liczby gosci), ciasto (u nas byly 2 mojej mamy) i tort. Pozniej mozesz tez podac barszczyk z pasztecikami. No i jak beda dzieci to zrobilabym cos dla nich (jakies lodeczki z jajek, moze lody?) oj, duzo by wymieniac.

A ja sie zbieram, bo jedziemy z mala nad morze. W koncu trzfil sie dzien bezwietrzny i sloneczny (choc to nie polskie upaly), ale moze sie juz taki w tym sezonie nie powtorzyc:) Milego przedpoludnia zycze.

a ja wam powiem skromnie ze wczoraj minęły 8 miesięcy Pawełka :D
co ze mnie za matka ze zapomnialam heheheh :p w sumie nie zapomnialam bo byłam pewna ze wczoraj byl 10 lipiec hehehe
100 lat dla Pawęłka!!!!

Kasiu 100latek dla Pawelka:-):-):-):-):-)

Dziewczyny czy mozecie polecic jakies menu na chrzest??bo my robimy w domu ale nie wiec co przygotowac??
u mni był roól (który się skwasil i 5 minut przed wyjściem przerabiałam go na pomidorową :/ ) frykadelki, pieczone kurczaki, ziemniaki, 3 sałatki i 5 ciast.

ja chrzcze dopiero w polowei wrzesnia wiec pogoda moze byc rozna??a jak z alkoholem??bo wiem ze czasami niekorzy daja..
ja na żadną imprezę rodzinną nie daję alkoholu - zy to chrzciny czy moje imieniny. CO za przyjemność picia z ciotkami??? napić to ja się mogę ze znajomymi

To zalezy tylko od ciebie. U nas byla min. ilosc alkoholu, ale symbolicznie (kilka piwek, winko). Sama mam dwoch chrzesniakow i maz tez dwoje i zawsze byl jakis alkohol. No i u nas byli sami dorosli. Na komunii dziecka sie nie daje w ogole.
A co do jedzenia, to zalezy ilu gosci bedziesz miala, jesli tylko najblizsze grono, to nie rob za duzo, bo potem zostaje na tydzien, hehe. U nas byly flaczki, bo w moich stronach to norma, kupa mies na cieplo (nikt nie jadl bo byl upal) tzn. kotlety, karkowka i miesko zapiekane itp. no a najwieksza furore zrobily poledwiczki wieprzowe na surowo mojej mamy i przystawki swoje na zimno (nadziewany kurczak itp.) kupnych wedlin nikt juz u nas nie chcial jesc:) no i oczywiscie salatki jakies (ale tez ilosc zalezy od liczby gosci), ciasto (u nas byly 2 mojej mamy) i tort. Pozniej mozesz tez podac barszczyk z pasztecikami. No i jak beda dzieci to zrobilabym cos dla nich (jakies lodeczki z jajek, moze lody?) oj, duzo by wymieniac.
a co to? podziel się przepisem!

100 lat dla Pawełka:-):-):-):-) 100 LAT.JPG

u nas dzisiaj gorąco i duszno...

Igor wisi na cycu cały czas a w nocy przeszedł już sam siebie więc padam na pysk...

Zapomniałam Wam powiedzieć że wczoraj mała się obudziła, gorąca, zasnąć nie mogła, nie chciałam jej takiej zaspanej do wody wrzucić, więc zaczęłam przemywać tetrą maczaną w zimnej wodzie i po ochłodzeniu malutka usnęła!:-)

A dziś pogoda z nas drwi. Jaja sobie robi normalnie. Nadciągały czarne chmury, grzmiało, wszyscy czekali na ulewę,a tu DUPA. :wściekła/y:

Hej ciotki - przepraszam za tak długą ciszę, ale takie hyce, że nic kompletnie po powrocie z pracy mi się nie chciało:-(..do tego jeszcze nudności, bóle głowy itd..przy Marysi tak nie miałam..Ale niestety, nie nacieszyłam się długo tą drugą ciążą, ponieważ jutro ide do szpitala na czyszczenie - już koło 8 tygodnia jest, a nadal nie ma zarodka, albo był i obumarł:-:)-(.wczoraj byłam u ginekolog i nadal jest tylko pęcherzyk żóltkowy, a nic innego..Betahcg też nie rośnie, jak powinna..więc to na tyle niestety:-(..

A tak poza tym, to sto lat dla wszystkich dzieciaczków - 8 i 9-miesięcznych, których rocznice przegapiłam:-)!!!

Hej ciotki - przepraszam za tak długą ciszę, ale takie hyce, że nic kompletnie po powrocie z pracy mi się nie chciało:-(..do tego jeszcze nudności, bóle głowy itd..przy Marysi tak nie miałam..Ale niestety, nie nacieszyłam się długo tą drugą ciążą, ponieważ jutro ide do szpitala na czyszczenie - już koło 8 tygodnia jest, a nadal nie ma zarodka, albo był i obumarł:-:)-(.wczoraj byłam u ginekolog i nadal jest tylko pęcherzyk żóltkowy, a nic innego..Betahcg też nie rośnie, jak powinna..więc to na tyle niestety:-(..

A tak poza tym, to sto lat dla wszystkich dzieciaczków - 8 i 9-miesięcznych, których rocznice przegapiłam:-)!!!

Bardzo mi przykro:-(

DESZCZ, JEST DESZCZ:-D HURRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!

A na przepisach zaraz wstawię dobry pomysł na napój na te upały:tak:

reklama
oj maxwell przykro mi ...

u nas tez deszcz i to duzy niektore ulice zalało a maz mowil ze przy pracy straz wode z domow pompowała ... teraz u nas podobno codziennie ma lac dopiero w piatek znow 30 stopni choc w te dni deszczowe mniej niz 25 nie zapowiadaja

Do góry